Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

SÜPER LİG’DE 12. HAFTA TAMAMLANDI, TRABZONSPOR FARKI AÇTI

Süper Lig’de 12. hafta maçları oynandı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birer puanla kapattığı haftada Trabzonspor Beşiktaş’ı yenerek liderliğini sürdürdü ve ikinci ile puan farkını yediye çıkardı. Süper Lig’de haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Gaziantep FK 2 – 0 Kasımpaşa

Çaykur Rizespor 2 – 0 Aytemiz Alanyaspor

Demir Grup Sivasspor 0 – 0 GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 1 – 3 Medipol Başakşehir

Fraport TAV Antalyaspor 1 – 0 Altay

Beşiktaş 1 – 2 Trabzonspor

Göztepe 0 – 2 İttifak Holding Konyaspor

Adana Demirspor 1 – 0 Atakaş Hatayspor

VavaCars Fatih Karagümrük 1 – 1 Galatasaray

Fenerbahçe 2 – 2 Yukatel Kayserispor

TFF, KADINLAR SÜPER LİGİ DETAYLARINI AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2022 sezonu Kadın Futbol Ligleri Genel Esaslarını duyurdu.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni sezonda Kadınlar Süper Ligi, Kadınlar 2. Ligi, Kadınlar 3. Ligi, 17 Yaş Altı Kızlar Türkiye Şampiyonası, 15 ve 13 Yaş Altı Kızlar Yerel Şampiyonalarının oynatılmasına ve Kadınlar 1.Ligi'nin düzenlenmemesine karar verildi.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Kadınlar 1. Liginde mücadele eden 16 takım ile en üst profesyonel ligde bulunan kulüpler arasından kriterleri sağlayan ve lige katılım başvurusunda bulunan 8 takımın katılımıyla, 2021-2022 sezonundan itibaren kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Kadınlar Süper Ligi kurulmuştur" denildi.

Kadınlar Süper Ligi’nde maçlar 12'şer takımdan oluşacak 2 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak.

Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar ise play-out müsabakalarında karşılaşacak.

BASKETBOL

ING BASKETBOL SÜPER LİGİ’NDE FENERBAHÇE’NİN LİDERLİĞİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz hafta sonu yedinci hafta karşılaşmalarının oynandığı ING Basketbol Süper Ligi’nde lider Fenerbahçe, Yalovaspor’u farklı mağlup etti. Galatasaray’ın Gaziantepspor’u, Anadolu Efes’in ise Türk Telekom’u yendiği haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Gaziantep Basketbol 74 – 66 Galatasaray NEF

Beşiktaş Icrypex 68 – 48 HDI Sigorta Afyon Bld.

Yukatel Merkezefendi Bld. 73 – 81 Pınar Karşıyaka

Frutti Extra Bursaspor 87 – 75 Tofaş

Bahçeşehir Koleji 87 – 91 Büyükçekmece Basket

Aliağa Petkimspor 57 – 76 Darüşşafaka Tekfen

Semt77 Yalovaspor 60 – 86 Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes 79 – 66 Türk Telekom

MOTOR SPORLARI

FORMULA 1 MEKSİKA GRAND PRİX’İNİ MAX VERSTAPPEN KAZANDI

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı Meksika Grand Prix'inde kazanan Max Verstappen oldu.

Red Bull-Honda'nın Hollandalı sürücüsü Max Verstappen bu zaferle birlikte şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha aştı. Verstappen, en yakın takipçisi Lewis Hamilton ile arasındaki puan farkını 19'a çıkardı ve bitime 4 yarış kala genel klasman şampiyonluğu yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

ATLETİZM

43. İSTANBUL MARATONU’NU ERKEKLERDE VİCTOR KİPLANGAT, KADINLARDA SHEİLA JEROTİCH KAZANDI

"Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "altın kategori"de gösterilen maraton, 43. kez gerçekleştirildi.

Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42,195 kilometrelik parkurda Ugandalı atlet Victor Kiplangat, 2 saat 10 dakika 18 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Kiplangat, böylece kariyerindeki ilk maraton birinciliğini elde etti.

Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, 2 saat 10 dakika 23 saniyelik süresiyle ikinci, Ugandalı Solomon Mutai ise 2 saat 10 dakika 25 saniye ile üçüncü oldu.

NEW YORK MARATONU KOŞULDU

Bu yıl 50'incisi düzenlenen ve Staten Island'dan başlayıp Brooklyn, Queens ve Bronx geçildikten sonra Manhattan'daki Central Park'ta sona eren maratonun kazananları belirlendi.

Erkeklerde Kenyalı Atlet Albert Korir 2 saat 8 dakika 22 saniye ile birinciliği elde ederken, Faslı Muhammed El-Arabi ikinci, İtalyalı Eyob Faniel ise üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 3 ay önce Tokyo Olimpiyatları'ndan altın madalya ile dönen 28 yaşındaki Kenyalı Atlet Peres Jepchirchir, 2 saat 22 dakika 39 saniye ile birinciliği elde etti.

YÜZME

EMRE SAKÇI GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Milli yüzücü Emre Sakçı, Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50 m kurbağalamada şampiyona rekoru kırarak 25.39’luk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Yarışta altın madalyayı ise Belaruslu Shymanovich Dünya Rekoru kırarak kazandı.

BİLARDO

EYLÜL KİBAROĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Milli bilardocu Eylül Kibaroğlu, Antalya'da düzenlenen Avrupa Pool (Cepli) Bilardo Şampiyonası'nda birinci oldu.

Türkiye Bilardo Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Eylül Kibaroğlu 10 top müsabakalarının finalinde Hollandalı rakibi Tamara Rademakers ile karşılaştı. Rakibini 6- 2'lik skorla geçen milli sporcu, Avrupa şampiyonu oldu.

DAHA FAZLA