Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

UEFA, Avrupa Süper Ligi davalarını iptal ettiğini açıkladı

UEFA Temyiz Kurulu, Avrupa Süper Ligi projesine destek veren Barcelona, Juventus ve Real Madrid kulüpleri hakkındaki disiplin soruşturmalarını iptal etti.

Yapılan açıklamada ‘UEFA'nın yasal çerçevesinin olası ihlali nedeniyle Barcelona, Juventus ve Real Madrid aleyhine, sözde Süper Lig projesiyle ilgili başlatılan disiplin soruşturması, davalar hiç açılmamış gibi geçersiz ve hükümsüz ilan edilmiştir’ denildi.

İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İngiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham kulüpleri, nisan ayında ortak bir açıklama yaparak Avrupa Süper Ligi'ni kurma kararı aldıklarını ilan etmişti. UEFA, FIFA, ülke federasyonları ve taraftarların yoğun tepkisinin ardından Barcelona, Juventus ve Real Madrid dışındaki kulüpler girişimden çekildiklerini açıklamıştı.

Girişime desteğini sürdüren kulüpler konuyu yargıya taşımış, 17. Madrid Ticaret Mahkemesi de temmuz ayında UEFA'nın Avrupa Süper Ligi kurucu kulüpleri hakkında açtığı disiplin soruşturmasının sona erdirilmesi, cezaların ve kısıtlamaların iptaline hükmetmişti.

Fenerbahçe ligde liderliğe yükseldi

Türkiye Süper Futbol Ligi'nde yedinci hafta maçları oynandı. Beşiktaş’ın Altay deplasmanından mağlup dönmesiyle liderliği kaptırdığı haftayı Fenerbahçe ve Galatasaray kayıpsız geçirdi. Liderliğe Fenerbahçe yükseldi. Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Altay 2- 1 Beşiktaş

Demir Grup Sivasspor 4 – 0 VavaCars Fatih Karagümrük

Fraport TAV Antalyaspor 1 – 0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Adana Demirspor 4 – 0 Gaziantep FK

GZT Giresunspor 1 – 1 Yukatel Kayserispor

Medipol Başakşehir 3 – 0  Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor 1 – 2 Fenerbahçe

Galatasaray 2 -1 Göztepe

Trabzonspor 1 -1 Aytemiz Alanyaspor

Kasımpaşa 2 – 2 İttifak Holding Konyaspor

BASKETBOL

ING Basketbol Süper Ligi 2021-2022 sezonu başladı

Toplam 16 takımın mücadele edeceği lig geçtiğimiz haftasonu oynanan karşılaşmalarla sezona başladı. Maçların yüzde elli seyirci kapasitesi ile oynanacağı ligin 1 Mayıs 2022'de tamamlanması planlanıyor. Normal sezonu son iki sırada bitirecek takımlar küme düşecek. Normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayacak ekipler ise çapraz eşleşmeyle play-off'ta mücadele edecek. İlk haftanın sonuçları şöyle gerçekleşti:

Türk Telekom 72 – 74 Tofaş

Empera Halı Gaziantep 85 – 86 HDI Sigorta Afyon Bld.

Frutti Extra Bursaspor 86 – 85 Semt77 Yalovaspor

Anadolu Efes 94 – 93 Yukatel Merkezefendi Bld.

Büyükçekmece Basket 87 – 95 Galatasaray NEF

Aliağa Petkimspor 59 – 92 Pınar Karşıyaka

Bahçeşehir Koleji – 86 – 77 Beşiktaş Icrypex

Darüşşafaka Tekfen 65 – 75 Fenerbahçe Beko

OKÇULUK

Mete Gazoz dünya dördüncüsü oldu

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olan milli sporcu Mete Gazoz, ABD'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nı dördüncü tamamladı.

Yarı finalde Güney Koreli Kim Woo-jin'e 6-4 mağlup olan Mete Gazoz, bronz madalya için mücadele verdi. Üçüncülük mücadelesinde ise ABD’den Brady Ellison'a 6-2 mağlup olan milli sporcu dünya dördüncüsü oldu.

BADMİNTON

Genç badmintoncular 6 madalya kazandı

Hırvatistan'da düzenlenen 8. Li-Ning Zagreb Gençler Açık Badminton Turnuvası'na katılan milli sporcular, 3 altın ve 3 bronz madalya kazandı.

Organizasyona 17 ülkeden 169 sporcu katıldı. Turnuvada Türkiye Badminton Milli Takımı'nı temsil eden sporcular, 6 madalyanın sahibi oldu.

Çift kızlar kategorisinde Aleyna Korkut ile Nisanur Çimen altın, Aysu Arslan ile Defne Ilgın Koçak bronz madalya aldı.

Çift erkekler kategorisinde Mehmetcan Töremiş-Mert Seven ikilisi altın, tek erkeklerde Mehmetcan Töremiş bronz madalya elde etti.

Tek kızlar kategorisinde ise Aleyna Korkut birincilik, Defne Ilgın Koçak üçüncülük kürsüsüne çıktı.

YÜZME

Derin Toparlak bronz madalya kazandın

Milli sporcu Derin Toparlak, CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda altın madalyanın ardından bu kez dünya üçüncülüğü elde etti.

Kolombiya’nın Santa Marta kentinde düzenlenen organizasyonda Türkiye'yi temsil eden paletli yüzme milli takım sporcusu Derin Toparlak, 1000 metre su üstünde bronz madalya kazandı.

Derin Toparlak, 5 bin metre su üstü yarışında dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

DAHA FAZLA