Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar..

Kemal Güllü

FUTBOL

MİLLİ TAKIMDA ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ SONA ERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, 6-1’lik Hollanda mağlubiyetinin ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı. İşte Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş'e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.’’

Şenol Güneş idaresindeki milli takım, 59'u resmi, 23'ü özel toplam 82 maç oynarken, bu maçlarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi elde etti.

Türkiye, Güneş yönetiminde 127 gol attı, kalesinde ise 90 gol gördü.

Şenol Güneş'in Milli Takımın başında ikinci döneminde 32 maç oynanırken, bu maçlarda 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet alındı.

SÜPER LİG’DE DÖRDÜNCÜ HAFTA GERİDE KALDI

Türkiye Süper Ligi’nde dördüncü hafta maçları oynandı. Beşiktaş’ın averajla lider olduğu haftayı Galatasaray ve Fenerbahçe beraberlikle kapattı. Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

VavaCars Fatih Karagümrük 4 – 0 Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor 3 – 1 Altay

Yukatel Kayserispor 2 – 0 Kasımpaşa

Beşiktaş 3 – 0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe 1 – 1 Demir Grup Sivasspor

Çaykur Rizespor 0 – 2 Atakaş Hatayspor

Göztepe 2 – 1 Medipol Başakşehir

Trabzonspor 2 – 2 Galatasaray

Aytemiz Alanyaspor 1 – 0 GZT Giresunspor

Gaziantep FK 2 – 0 Fraport TAV Antalyaspor

VOLEYBOL

A MİLLİ ERKEK VOLEYBOL TAKIMINDAN SON 16 TURUNDA VEDA

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda son şampiyon Sırbistan'a 3-2 mağlup olarak turnuvaya son 16 turunda veda etti.

ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın son 16 turunda Sırbistan'a 3-2 yenilerek veda ettiği 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalan tüm takımlar belli oldu.

Çekya'nın ev sahipliği yapacağı çeyrek final etabında eşleşmeler şöyle:

Hollanda-Sırbistan

Polonya-Rusya

İtalya-Almanya

Slovenya-Çekya

TENİS

AMERİKA AÇIK’TA ŞAMPİYON DANİİL MEDVEDEV!

Amerika Açık tek erkekler finalinde Novak Djokovic'i 3-0 mağlup eden Daniil Medvedev şampiyonluğa uzandı.

25 yaşındaki Rus tenisçi bu sonuçla kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

GÜREŞ

MERKEZEFENDİ YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

Merkezefendi Belediyesi tarafından Şemikler Spor Tesisi’nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, Covid-19 kuralları gereği ateş ölçümü ve HES kodu kontrolü sonrası alana alındı.

41'i başpehlivan 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen güreşlerde sporcular, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele etti.

Başpehlivanlık mücadelesinde yarı finalde Ali Gürbüz, Osman Aynur ile İsmail Balaban ise Şahali Kurt ile eşleşti.

Yarı finalde rakiplerini yenen İsmail Balaban ve Ali Gürbüz finalde karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelede Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

BİSİKLET

GİRESUN’DA PEDALLAR İKLİM İÇİN ÇEVRİLDİ

Bahçeşehir Koleji Uluslararası Giresun-Piraziz MTB Kupası ‘İklim İçin Pedal Çevir’ temasıyla gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Koleji girişimiyle ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde Giresun’un Piraziz ilçesinde düzenlenen yarışmada 200 dağ bisikleti sporcusu Piraziz 528 Bisiklet Parkuru'nda 10 farklı kategoride yarıştı. Yarışmada dereceye giren sporculara Şeyhli Mahallesi'nde düzenlenen törende madalya, kupa ve para ödülleri verildi.

DAHA FAZLA