Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL

İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI ÇEK CUMHURİYETİ’Nİ 6-0 YENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında desteklenen ve Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu bünyesindeki bulunan İşitme Engelliler Milli Takımı, Brezilya'da 2022 yılında düzenlenecek 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları (Deaflympics) grup elemeleri ilk maçında karşılaştığı Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 6-0 yendi.

SÜPER LİG’DE ÜÇÜNCÜ HAFTA TAMAMLANDI

Türkiye Süper Ligi’nde üçüncü hafta maçları oynandı. Trabzonspor'un üç galibiyetle lider duruma geldiği haftada Beşiktaş ve Fenerbahçe de galip gelirken, Galatasaray Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı.

Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Antalyaspor 3 - 2 Çaykur Rizespor
Adana Demirspor  1 - 1 İttifak Holding Konyaspor
Medipol Başakşehir 0 - 1 Kayserispor 
Yeni Malatyaspor 2 - 0 Gaziantepspor
Beşiktaş 1 - 0 Fatih Karagümrük
Atakaş Hatayspor 5 - 0 Aytemiz Alanyaspor
Kasımpaşa 2 - 2 Galatasaray
Demir Grup Sivasspor 2 - 2 Göztepe
Altay 0 - 2 Fenerbahçe
Giresunspor 0 - 1 Trabzonspor

BASKETBOL

12 DEV ADAMIN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

A Milli Basketbol Takımı, Endonezya, Japonya ve Filipinler'in ortaklığında, 2 yıl sonra gerçekleştirilecek olan FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Elemeleri'nde mücadele edecek.

İlk kez birden fazla ülkenin ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda boy göstermek isteyen 12 Dev Adam'ın rakipleri belli oldu.

İşte eşleşmeler:

Avrupa Elemeleri B Grubu:

▪️ Türkiye▪️ Yunanistan▪️ Büyük Britanya▪️ Belarus

VOLEYBOL

A MİLLİ ERKEK VOLEYBOL TAKIMI FİNLANDİYA’YA GİTTİ

2021 CEV Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takımı, grup maçları için Finlandiya'ya gitti.

Polonya, Finlandiya, Çekya ve Estonya'nın ev sahipliğinde 1-19 Eylül'de düzenlenecek şampiyonada mücadele edecek ay-yıldızlı takım, C Grubu'nda yer alacak.

Milli takım, Finlandiya'nın Tampere şehrinde oynanacak grup maçlarında ev sahibi Finlandiya'nın yanı sıra Rusya, Hollanda, İspanya ve Kuzey Makedonya ile karşılaşacak.

OKÇULUK

NİHAT TÜRKMENOĞLU GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda okçuluk branşında erkekler makaralı yay W1 kategorisinde mücadele eden Nihat Türkmenoğlu gümüş madalya kazandı.

Yumenoshima Park'ta yapılan okçuluk müsabakalarında Türkmenoğlu, finalde olimpiyat ve dünya rekortmeni Çek sporcu David Drahoninsky ile karşılaştı.

Son sete 116-114 geride giren Nihat Türkmenoğlu, final atışlarının ilkinde 124-123 öne geçti. Sonraki iki atışında 9 ve 10 puanlık isabet bulan Çek sporcuya, 8 ve 9 puanla karşılık verince altın madalyayı kıl payı kaçırarak maçı 142-141 kaybetti ve gümüş madalyada kaldı.

MOTOR SPORLARI

BAHATTİN SOFUOĞLU, İTALYA’DA BİRİNCİ OLDU

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre, Mugello Pisti'nde düzenlenen İtalya Pist Şampiyonası'na milli sporcu Bahattin Sofuoğlu İtalya Pist Şampiyonası'nın ilk yarışını birinci sırada tamamladı.

TENİS

MELİSA ERCAN İTALYA’DA ŞAMPİYON OLDU

Milli tenisçi Melisa Ercan, İtalya'da bu sene 38'incisi düzenlenen ITF Junior’ın J2 düzeyindeki Salsomaggiore turnuvasında şampiyonluk elde etti.

DAHA FAZLA