Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Süper Lig'de ikinci hafta tamamlandı

Türkiye Süper Ligi'nde ikinci hafta maçları oynandı. Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş Gaziantep ile golsüz berabere kalırken, Galatasaray Hatayspor'u 2-1 ile, Fenerbahçe ise Antalyaspor'u 2-0 ile geçmeyi başardı. İkinci haftanın sonuçları sonrası liderlik koltuğuna Alanyaspor'u 4-1 ile yenen İzmir ekibi Altay oturdu.

Yukatel Kayserispor  1 -1 Adana Demirspor

Kasımpaşa 2 - 0 GZT Giresunspor

Çaykur Rizespor 0 - 0 Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 1 - 4 Altay

Gaziantep 0 - 0 Beşiktaş

Konyaspor 2 - 1 Medipol Başakşehir

Fenerbahçe 2 - 0 Antalyaspor

Göztepe 0 - 1 Yeni Malatyaspor

Trabzonspor 2 - 0 Demir Grup Sivasspor

Galatasaray 2 - 1 Atakaş Hatayspor

Uçaktan düşen Afganlardan biri milli futbolcu çıktı

ABD'nin Kabil'den havalanan kargo uçağına tutunduktan sonra düşerek hayatını kaybeden sivillerden birinin, Afganistan genç milli futbol takımı oyuncularından Zeki Enveri olduğu öğrenildi.

19 yaşındaki Zeki Enveri Afgan Milli Futbol Takımında oynuyordu. Genç futbolcunun ölümünü Afganistan Spor Genel Direktörlüğü de doğruladı.

VOLEYBOL

(19.10'da güncellendi) Milli takım 5. maçta 5 galibiyetle son 16'da!

CEV Avrupa Şampiyonası D Grubu 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Finlandiya'yı 25-19, 25-12 ve 25-15'lik setlerle 3-0 yenerek 4. maçında 4. galibiyetini aldı. 
Maçın başından sonuna kadar üstün götüren takım, setleri 25-19, 25-12 ve 25-15 kazanmayı başardı.

Milliler, bugün Hollanda'ya karşı oynadığı Avrupa Şampiyonası'ndaki 5. maçını da kazanarak namağlup son 16'daki yerini aldı.

GÜREŞ 

2022 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihi belli oldu

Edirne Belediyesi, önümüzdeki yıl 661'incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 27 Haziran - 3 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Tarihin belirlenmesinde Türkiye Güreş Federasyonu ile de görüşüldüğünü belirten Belediye Başkanı Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl organizasyonun festival boyutunun yapılmadığını, sadece güreş müsabakalarının gerçekleştiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Kovid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde 1 yıl yağlı güreşlerden ve Kırkpınar'dan uzak kaldık. Bu sene ise kısıtlı sayıda seyirci ve salgın tedbirlerine uyarak sadece güreşlerimizi yapabildik. Festival boyutu Kırkpınar'la bir bütün. Ancak bu yıl pandemi nedeniyle festivalimizi yapamadık. Umarım önümüzdeki yıl festival bölümüyle de coşkulu bir Kırkpınar haftası yaşarız."

KARATE

Genç Karateciler üçüncü kez Avrupa şampiyonu

Türkiye; Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda üst üste 3. kez genel klasmanda birinciliği elde etti.

Finlandiya'da düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye, genel sıralamada birincilik kazandı.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, toplamda 9 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya elde eden milli karateciler, Türkiye'yi organizasyonun en başarılı ülkesi yaptı. Türkiye, böylece bu turnuvada üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonanın ikinci ve son gününde kumitede 21 yaş altı erkekler 67 kiloda Ekrem Altuner Yılmaz, 75 kiloda Enes Bulut, +84 kiloda Ömer Faruk Arslan altın, erkekler kumite 60 kiloda ise Burak Özdemir gümüş madalya aldı.

ATLETİZM

Berke Akçam dünya şampiyonu oldu

Milli atlet Berke Akçam Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellide 49.38'lik derecesiyle dünya şampiyonu oldu.
Yarı finalde 49.73 ile 20 yaş altı Türkiye rekoru kıran milli sporcu, finalde 49.38 koştu ve kendisine ait rekoru geliştirdi.

Berke, İsveçli Oskar Edlund'un diskalifiye olmasıyla altın madalyanın sahibi oldu.

DAHA FAZLA