Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL

EURO 2020 ŞAMPİYONU İTALYA MİLLİ TAKIMI OLDU

Covid-19 salgını nedeniyle bir yıl gecikmeli yapılan EURO 2020 turnuvasının şampiyonu İtalya oldu. Wembley Stadı’nda gerçekleşen finalde normal süre 1-1 berabere bitince maç uzatmalara gitti ancak uzatmalarda da gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrası kazanan takım İtalya Milli Takımı oldu. Bu galibiyetle İtalya 53 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonluğuna uzanmış oldu.

COPA AMERİCA’DA ŞAMPİYON ARJANTİN

Copa Amerika finalinde Brezilya'yı 1-0 yenen Arjantin milli takımı kupanın yeni sahibi oldu. Brezilya'nın Rio de Jenerio kentinde oynanan karşılaşma sonrasında galip gelen Arjantin 28 yıl aradan sonra kupayı kazanmış oldu. Arjantin’le daha önce bir dünya kupası, üç de copa Amerika finali kaybeden Lionel Messi bu sonuçla birlikte takımıyla ilk kez uluslararası kupa kazandı.

OLİMPİYAT

TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI SEYİRCİSİZ GERÇEKLEŞECEK

Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa, Tokyo Olimpiyatları'nın koronavirüs delta varyantı nedeniyle seyircisiz olarak düzenleneceğini açıkladı.

Covid-19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nın yalnızca Tokyo oyunlarının seyircisiz oynanacağı açıklandı.

TENİS

WİMBLEDON TEK KADINLARDA ASHLEİGH BARTY, ERKEKLERDE NOVAK DJOKOVİC OLDU

Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde dünya bir numarası Ashleigh Barty, sezonun üçüncü Grand Slam Tenis Turnuvası'nda Karolina Pliskova'yı mağlup ederek şampiyon oldu.

Tek erkekler finalinde ise İtalyan Matteo Berrettini'yi 3-1 yenen Sırp Novak Djokovic şampiyonluğa uzandı.

YÜZME

MERVE TUNÇEL AVRUPA GENÇLERDE ALTIN MADALYA KAZANDI

Merve Tuncel, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 1.500 metre serbest stilde 15.55.23'lük derecesiyle Avrupa rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

PARA HALTER

PARA HALTERDE 5 MİLLİ SPORCU OLİMPİYAT VİZESİ ALDI

Para halterde milli sporculardan kadınlarda Nazmiye Muratlı, Besra Duman, Yasemin Ceylan Baydar, Sibel Çam ve erkeklerde Abdullah Kayapınar, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, dünya sıralamasına göre kadınlarda 45 kiloda Nazmiye Muratlı, 55 kiloda Besra Duman, 61 kiloda Yasemin Ceylan Baydar, 73 kiloda Sibel Çam ve erkeklerde 49 kiloda Abdullah Kayapınar'ın Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiği aktarıldı.

BASKETBOL

NBA’DE FİNAL SERİSİ DEVAM EDİYOR

NBA finalinde Phoenix Suns'ı 120-100 yenen Milwaukee Bucks, ilk galibiyetini alarak seriyi 2-1'e getirdi.

Final serisinin dördüncü maçı 15 Temmuz Perşembe günü Türkiye saati ile 04.00'te Bucks'ın sahasında oynanacak.

EUROLEAGUE’DE FİNAL-FOUR YİNE ALMANYA’DA YAPILACAK

Turkish Airlines Euroleague’de 2021-2022 sezonunun Final-Four organizasyonuna Almanya’nın başkenti Berlin’in ev sahipliği yapacağı açıklandı. Euroleague’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Final-Four organizasyonu Berlin’de bulunan Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek.

DAHA FAZLA