Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

GALATASARAY TAYLAN ANTALYALI’YA SAHİP ÇIKTI

Galatasaray Spor Kulübü, TV100'de yayınlanan bir programda Taylan Antalyalı’ya yönelik ifadeleri nedeniyle Emre Bol ve Turgay Demir hakkında halkı kin ve düşmanlığa yönelttikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emre Bol ve Turgay Demir programda, futbolcunun "Powered by Pride" yazılı ve gökkuşağı renkli tişört giymesini eleştirmiş ve bu nedenle milli takıma bir daha çağrılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver ise Taylan Antalyalı'nın paylaşımından dolayı kendisinin yanında olduklarını, her türlü desteği verdiklerini ve Antalyalı ile gurur duyduklarını ifade etti.

YENİ SEZONDA TRİBÜNLER YÜZDE 50 KAPASİTE İLE DOLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalarda, stadyum kapasitelerinin %50'si oranında seyirciye yer verileceğini ve localara da tam kapasite seyirci alınacağını duyurdu.

BEŞİKTAŞ KADIN FUTBOL TAKIMININ RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'nın UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Turu'ndaki rakipleri belirlendi. Çevrimiçi gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda Beşiktaş; İtalya'nın Juventus, Avusturya'nın St. Pölten ve Makedonya'nın Kamenica Sasa ekipleriyle 8. Grup'ta yer aldı.

EURO 2020’DE İLK FİNALİST İTALYA

EURO 2020’de İtalya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren maçta İspanya'ya penaltı atışlarıyla 4-2 üstünlük kurarak, finale çıktı.

Turnuvanın diğer yarı final maçında bugün İngiltere ile Danimarka, Wembley Stadı'nda TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.

BASKETBOL

MİLLİ TAKIM YARI FİNALDE ELENDİ

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin Kanada'da düzenlenen turnuvasının yarı final maçında Yunanistan'a 81-63 yenildi ve elemelere veda etti. Bu sonuçla Türkiye'nin Tokyo Olimpiyatları'na gitme ihtimali kalmadı. Finale yükselen Yunanistan Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

NBA’DE MİLWAUKEE BUCKS 47 YIL SONRA FİNALDE

Milwaukee Bucks, NBA Doğu Konferansı finalinde Atlanta Hawks'ı 118-107 mağlup edip seriyi 4-2 kazanarak 47 yıl sonra NBA finaline ulaştı ve Phoenix Suns'ın rakibi oldu.

Batı Konferansı şampiyonu Suns ile Doğu Konferansı şampiyonu Bucks arasındaki final serisinin ilk maçı, 7 Temmuz Çarşamba günü Türkiye saati ile 04.00'te oynanacak.

SLOVENYA TARİHİNDE İLK KEZ OLİMPİYATLARA KATILIYOR

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde Litvanya'yı 96-85 mağlup eden Slovenya, tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

BİSİKLET

FRANSA BİSİKLET TURU’NUN 9. ETABINI BEN O’CONNOR KAZANDI

Genel klasmanda 34 saat 11 dakika 10 saniyelik süreye ulaşan geçen yılın şampiyonu Tadej Pogacar (BAE Emirates); sarı mayoyu korurken, Ben O'Connor, genel klasmanda liderin 2 dakika 1 saniye arkasında ikinci, Nippo takımından Rigoberto Uran ise liderin 5 dakika 18 saniye gerisinde üçüncü sırada yer aldı.

TENİS

İPEK ÖZ POLONYA’DA İKİNCİ OLDU

Milli tenisçi İpek Öz, Polonya'da düzenlenen Wroclaw World Cup'ta finalde Chloe Paquet'e 6-4, 3-6 ve 3-6'lık setlerle 2-1 yenildi ve ikinci oldu. Öte yandan milli tenisçi, çiftlerde de partneri Nuria Brancaccio ile ikincilik elde etti.

MOTOR SPORLARI

AVUSTRALYA GP’Sİ İPTAL EDİLDİ

Avustralya'da düzenlenmesi planlanan Formula 1 ve MotoGP yarışları, Covid-19 salgınının sebep olduğu seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edildi.

Organizasyonların internet sitesinden yapılan açıklamada, 22-24 Ekim'deki MotoGP'nin 17. etabı ve 19-21 Kasım'da düzenlenmesi öngörülen Formula 1'in 21. yarışının Kovid-19 kısıtlamaları sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.

GÜREŞ

KIRKPINAR’DA 3’TE 1 ORANUNDA SEYİRCİ KARARI

Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 660'ıncısı 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında Edirne'nin Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine seyirci izni çıktığın belirterek, Kırkpınar Er Meydanı kapasitesinin 3’te 1’i oranında seyircili olarak yapılmasına izin verildiği söyledi.

DAHA FAZLA