Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

 

VOLEYBOL

Milletler Ligi'nde şampiyon ABD oldu

Voleybolda FIVB Milletler Ligi Kadınlar Dörtlü Finali'nde Brezilya'yı 3-1 mağlup eden ABD, şampiyon oldu. İtalya’nın Rimini şehrindeki organizasyonda Dörtlü Final'in ilk maçında Türkiye'yi 3-0 yenerek adını finale yazdıran ve şampiyonda daha önce 2018 ve 2019'da kupaya uzanan ABD, Brezilya ile karşılaştığı finalde 28-26, 23-25, 23-25 ve 21-25 set sonuçlarıyla kazandı.

Türkiye Milletler Ligi'nde 3. Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi Dörtlü Finali'nde Japonya'yı 3-0 yenerek bronz madalya kazandı. Türkiye ilk maçında ABD'ye 3-0 mağlup olmuştu.

CİMNASTİK

Ferhat Arıcan altın madalya kazandı

Milli sporcu Ferhat Arıcan, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda paralel bar finalinde 15.566 puanla altın madalya kazandı. Öte yandan paralel bar finalinde diğer milli cimnastikçi Ahmet Önder ise 13.833 puanla sekizinci oldu.

BASKETBOL

FIBA Olimpiyat elemeleri başladı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Elemeleri'ndeki ilk maçında yarın Uruguay ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Kanada'nın Victoria kentinde oynanacak

Gruplarını ilk 2'de tamamlayan takımlar, çapraz eşleşme usulüyle yarı finalde karşılaşacak. Yarı final müsabakalarında rakiplerine üstünlük kuran ekipler, adlarını finale yazdıracak. Final maçını kazanan takım, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanacak.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde grup maçları, 1 Temmuz'da tamamlanacak. Yarı final maçı 3 Temmuz, final ise 4 Temmuz'da yapılacak.

Clippers konferans finalini 6. maça taşıdı

NBA Batı Konferansı finalinde Phoenix Suns'ı 116-102 yenen Los Angeles Clippers, serideki ikinci maçını kazanarak durumu 3-2 yaptı ve seriyi 6. mücadeleye taşıdı.

Bucks konferans finali serisinde öne geçti

Doğu Konferansında ise Atlanta Hawks'ı 113-102 yenen Milwaukee Bucks, final serisinde 2-1 öne geçti.  Bucks'ta Khris Middleton 38 sayı, 11 ribaunt, Giannis Antetokounmpo da 33 sayı, 11 ribaunt ile "double double" yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Bobby Portis 15, Brook Lopez 10 sayı üretirken, Jrue Holiday 12 asistle maçı tamamladı.

 

FUTBOL

Copa America'da çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2021 Copa America A Grubu'ndaki son karşılaşmalarda Uruguay-Paraguay'ı 1-0, Arjantin de Bolivya'yı 4-1 yendi.

Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı organizasyondaki çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. Peru ile Paraguay, Brezilya ile Şili, Uruguay ile Kolombiya ve Arjantin ile Ekvador karşılaşacak.

Çeyrek finaller, 3 Temmuz Cumartesi günü TSİ 00.00'daki Peru-Paraguay ve TSİ 03.00'teki Brezilya-Şili maçlarıyla başlayacak.

 

Cüneyt Çakır EURO 2020 ile tarihe geçti

EURO 2020'de İspanya ile Hırvatistan arasında oynanan son 16 turu müsabakasında görev yapan Cüneyt Çakır, turnuva tarihinde en çok maç yöneten hakem oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada Cüneyt Çakır'ın EURO 2012, EURO 2016 ve EURO 2020'de toplam 9 maçta düdük çaldığı aktarıldı. FIFA kokartlı hakemin 56'sı A Milli takımlar düzeyinde olmak üzere 200'e yakın uluslararası müsabakayı yönettiği ifade edildi.

 

BİSİKLET

Fransa Bisiklet Turu 3. etabın galibi Tim Merlier

Yol bisikletinin en prestijli yarışı olarak kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) üçüncü etabını, Alpecin-Fenix takımının Belçikalı sporcusu Tim Merlier kazandı. Bu yıl 108'incisi düzenlenen turun Lorient kentiyle Pontivy yerel idaresi arasındaki 182,9 kilometrelik üçüncü etabında Merlier, 4 saat 1 dakika 28 saniyelik derecesiyle birinciliğe ulaştı.

DAHA FAZLA