Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

A Milli Futbol Takımı EURO 2020’yi puansız kapattı

A Milli Erkek Futbol Takımı, EURO 2020'deki son grup maçında İsviçre'ye karşı sahadan 3-1 mağlup ayrıldı ve bu sonuçla puan alamadan organizasyona veda etmiş oldu. Milli takım, ilk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında ise Galler’e 2-0 yenilmişti.

Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas oldu

Galatasaray Spor Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve 1.541 oy alan Burak Elmas, kulübün 38'inci başkanı oldu. Elmas, seçimi kazanmasının ardından yaptığı açıklamada Fatih Terim ile yola devam edeceklerini belirtti.

Galatasaray’ın Şampiyonlar ligi ikinci ön elemede rakibi PSV Eindhoven oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu kuraları çekildi. Galatasaray, Hollanda ligi takımlarından PSV Eindhoven'la eşleşti. PSV Eindhoven – Galatasaray maçı 20 Temmuzda PSV’nin sahasında oynanacak.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’la anlaşma sağlanamıyor

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın arasında sözleşme yenilemek için yapılan son görüşmeden de sonuç çıkmadı. Sergen Yalçın’ın takımdan ayrılmaya kesin olarak karar verdiği iddia ediliyor.

VOLEYBOL

Erkek milli takım şampiyon, kadın milli takım ise finalde

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı 3-1 mağlup etti ve üst üste ikinci kez şampiyon oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı ise, FIVB Milletler Ligi'ndeki 14'üncü maçında Güney Kore'yi 3-1 mağlup ederek turnuvada dörtlü finale kalmayı garantiledi.

OLİMPİYAT

Tokyo Olimpiyatlarına 10 bin Japon seyirci sınırı

Bu yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyat Oyunları'na en fazla 10 bin Japon seyircinin alınmasına karar verildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) müsabakalara ev sahipliği yapan tesislerin kapasitesinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde en fazla 10 bin Japon sporseverin oyunları izleyebileceğini açıkladı. Organizasyona yurt dışından seyirci alınmayacağı daha önce açıklanmıştı.

Normalde geçtiğimiz yaz yapılacakken salgın nedeniyle bu yıla ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz-8 Ağustos, Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde yapılacak. Paralimpik Oyunları'yla ilgili seyirci kararının ise 16 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.

BASKETBOL

Doğu Konferansında Atlanta Hawks finale çıktı, Batı konferansında ilk adım Phoenix Suns'tan

Phoenix Suns ile Los Angeles Clippers arasındaki Batı Konferansı final serisinin ilk mücadelesini, ev sahibi Suns 120-114 kazandı. Doğu konferansında ise Philadelphia 76ers'ı 103-96 yenen Atlanta Hawks, seriyi 4-3 kazanarak Doğu Konferansı finaline yükseldi. Doğu konferansında diğer finalist Brooklyn Nets'i uzatmada 115-111 yenen Milwaukee Bucks olmuştu.

SIRIKLA ATLAMA

Ersu Şaşma Türkiye rekoru kırdı ve olimpiyatlara katılmaya hak kazandı

Milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada 5.80 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarken bu sonuçla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

MOTOR SPORLARI

Fransa GP’sinin galibi Max Verstappen

Formula 1 Fransa GP'sini Red Bull takımından Max Verstappen kazandı. Mercedes'ten Lewis Hamilton ikinci, Red Bull'dan Sergio Perez ise üçüncü oldu. Max Verstappen, bu sezon kazandığı üçüncü zafer ile birlikte puanını 131’e yükseltti ve şampiyonadaki pilotlar sıralamasındaki birinciliğini sürdürdü. Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı Avusturya Grand Prix'si 27 Haziran'da yapılacak.

DAHA FAZLA