Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Copa America 2021 Brezilya'da yapılacak

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL); 13 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde Kolombiya ve Arjantin'de gerçekleştirilmesi planlanan Copa America'nın Brezilya'da gerçekleştirileceğini açıkladı. Kararın nedeni Kolombiya'daki şiddetli protestolar ve coronavirüs salgınının Arjantin'deki seyri olarak açıklandı.

Türkiye’de yabancı oyuncu sayısında değişikliğe gidildi

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezon kadroda 14, sahada ise sahada aynı anda sadece 8 yabancı futbolcuya izin verileceğini açıkladı. Sonrasında ise birkaç sezon boyunca yabancı oyuncu sayısındaki kademeli azalmanın süreceği, buna göre 2022-2023 sezonunda en fazla 12, 2023-2024'te ise en fazla 10 yabancı futbolcunun kadroda bulunabileceği, 2022-2023 sezonunda en fazla 7, 2023-2024'te ise en fazla 6 futbolcunun aynı anda sahada yer alabileceği belirtildi.

VOLEYBOL

Milli takım grubu lider tamamlandı

CEV Avrupa Altın Ligi'nde grubundaki altıncı ve son maçında Çekya'yı 3-1 yenen A Milli Erkek Voleybol Takımı, bulunduğu grubu namağlup lider tamamladı ve bir üst tura yükseldi. A Millî Takım, 19-20 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ev sahibi Belçika, Ukrayna ve Estonya ile karşılaşacak.

ATLETİZM

Sifan Hassan dördüncü kez dünya rekoru kırdı

Etiyopya asıllı Hollandalı atlet Sifan Hassan, kadınlar 10 bin metrede dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Hassan, Dünya Atletizm Birliği tarafından Hollanda'nın Hengelo kentinde düzenlenen yarışı 29.06.82'lik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Böylece 28 yaşındaki atlet, Almaz Ayana'nın 29.17.45 ile 2016 Rio Olimpiyatları'nda kırdığı dünya rekorunu ele geçirmiş oldu.

2008 yılında Hollanda'ya yerleşen 28 yaşındaki sporcu, bir yandan hemşirelik eğitimi alıp bir yandan atletizmde kendisini geliştirerek alanında en başarılı sporcularından biri olmayı başardı.

BOKS

Buse Naz Çakıroğlu, Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli Tokyo olimpiyatlarına katılıyor

Milli kadın boksörler Buse Naz Çakıroğlu, Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın çeyrek finalinde rakiplerini yenip yarı finale yükselerek olimpiyat kotasını elde ettiler.

Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde 51 kiloda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek final müsabakasında Belaruslu rakibi Yulya Apanasovich'i mağlup ederek yarı finale çıktı ve olimpiyat kotasını kazandı.

Esra Yıldız ise 60 kilo çeyrek finalinde Macar Kata Pribojszki ile karşılaştı. Rakibini yenen Yıldız, organizasyonda Türkiye'nin ikinci olimpiyat kotasını alan isim oldu. Son olarak çeyrek final müsabakasında rakibi Ani Hovsepyan'ı mağlup ederek yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli, olimpiyat kotasını alan üçüncü sporcu oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları, 8 Haziran Salı günü sona erecek.

BASKETBOL

Anadolu Efes ING Basketbol Süper Ligi'nde de şampiyon oldu

ING Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Fenerbahçe Beko'yu 93-66 yenen Anadolu Efes, seriyi 3-0 kazanarak 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu. Lacivert-beyazlı takım bu sonuçla Süper Lig'de üst üste 2, toplamda ise 15. şampiyonluğunu elde etti.

Anadolu Efes geçtiğimiz hafta da Avrupa’da EuroLeage şampiyonluğunu kazanmıştı.

NBA’de Play-off maçları devam ediyor

NBA play-off'larında Milwaukee Bucks'ı 125-86 yenen Brooklyn Nets, konferans yarı final serisinde 2-0 öne geçti. Doğu Konferansı yarı final serisi ikinci maçını baştan sona üstün götüren takım mücadeleyi 39 sayı farkla kazanmış oldu.

Batı konferansında ise Dallas Mavericks'i 126-111 yenen Los Angeles Clippers, ilk tur serisini 4-3 kazandı ve konferans yarı finaline yükseldi.

TENİS

Rafael Nadal çeyrek finalde

Başkent Paris'te düzenlenen Fransa Açık tenis turnuvasında, erkeklerin 3 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, dünya sıralamasının 19. basamağındaki İtalyan Jannik Sinner'i 7-5, 6-3 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Karşılaşmada rakibine set vermeyen Nadal, Fransa Açık'ta peş peşe 35. setini kazanmış oldu.

Nadal çeyrek finalde, dünya sıralamasının 10. basamağında yer alan Arjantinli Diego Schwartzman ile eşleşti.

MOTOR SPORLARI

Katalonya Grand Prix'sinİ Miguel Oliveira kazandı

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu kabul edilen MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 7. ayağı Katalonya Grand Prix'sinde, Red Bull KTM takımının Portekizli pilotu Miguel Oliveira birinci oldu.

Mücadele, İspanya'nın Barcelona kentindeki 4,6 kilometrelik Katalonya Pisti'nde 24 tur üzerinden yapıldı. mücadelesi, İspanya'nın Barcelona kentindeki 4,6 kilometrelik Katalonya Pisti'nde 24 tur üzerinden yapıldı.

DAHA FAZLA