Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'yi 1-0 mağlup eden Chelsea kupayı kazanan takım oldu. 42. dakikada Havertz attığı gol maçın da skorunu belirledi. Chelsea bu sonuçla ikinci kez kupayı kazanırken Manchester City ise, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi finali oynamış oldu. Bu sonuçla Chelsea direktörü Thomas Tuchel de kariyerinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

BASKETBOL

Anadolu Efes EuroLeague şampiyonu

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague finalinde Barcelona karşısında 86-81 galip gelerek ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazandı. Finalde 8/14 saha içi isabetiyle 25 sayı bulan Vasilije Micic, normal sezonun ardından Final Four'un da en değerli oyuncusu seçildi.

NBA’de play-off’lar devam ediyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larına 4 maçla devam edildi. Sonuçlar şöyle gerçekleşti:

Atlanta Hawks-New York Knicks: 113-96 (3-1)

Los Angeles Lakers-Phoenix Suns: 92-100 (2-2)

Boston Celtics-Brooklyn Nets: 126-141 (1-3)

Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 81-106 (2-2)

BİSİKLET

İtalya Bisiklet Turu'nda şampiyon Egan Bernal oldu

Yol bisikletinin üç büyük yarışından biri olan İtalya Bisiklet Turu'nda şampiyonluğu Ineos Grenadiers takımının Kolombiyalı sporcusu Egan Bernal elde etti.

Yol bisikletinin üç büyük yarışından biri kabul edilen turda son etaba genel klasman lideri olarak giren  Bernal, toplam uzunluğu 3 bin 410,9 kilometre olan 2021 İtalya Bisiklet Turu'nu 86 saat 17 dakika 28 saniyede bitirerek şampiyon oldu.

Turu, Bernal’ın 1 dakika 29 saniye arkasında yer alan Bahrain Victorious takımından Damiano Caruso ikinci, Bernal'ın 4 dakika 15 saniye gerisindeki BikeExchange sporcusu Simon Yates ise üçüncü sırada tamamladı.

CİMNASTİK

Ayşe Begüm Onbaşı dünya şampiyonu

Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Genç sporcu şampiyonluğa 21.850 puanla ulaştı.

VOLEYBOL

Avrupa Altın Liginde ilk etap maçları oynandı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Altın Ligi C Grubu ilk etap üçüncü ve son maçında Belarus'u 3-0 yendi. Milli takım, karşılaşmayı 25-21, 25-20 ve 25-16'lık setlerle 3-0 kazanırken takımdaki en skorer isim, 15 sayıyla oynayan Yiğit Gülmezoğlu oldu. Bu sonuçla milli takım, C Grubu ilk etabını namağlup lider tamamlamış oldu. C Grubu ikinci etap karşılaşmaları 4-6 Haziran tarihlerinde Portekiz'de oynanacak. 

GÜREŞ

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ertelendi

Geçtiğimiz yıl korona virüs salgını nedeniyle yapılamayan ve 3-4-5 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılacağı duyurulan 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir hafta ertelendi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir araya gelerek değerlendirmede bulundu ve görüşmenin ardından lisans problemi nedeniyle güreşlerin bir hafta sonraya yani 9-10-11 Temmuz tarihlerine ertelenmesi kararlaştırıldı. Güreşler bu tarihlerde Edirne Sarayiçi Er Meydan’ında ve seyircisiz olarak yapılacak.

DAHA FAZLA