Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona şampiyon

Barcelona, Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'yi Melanie Leupolz (KK); Alexia Putellas, Aitana Bonmati ve Caroline Hansen’in golleri ile 4-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu. Böylece Barcelona hem kadınlar hem de erkeklerde Şampiyonlar Ligi kazanan ilk kulüp olarak tarihe geçti.

Türkiye Süper Lig'i tamamlandı: Beşiktaş şampiyon oldu

Türkiye süper ligi 2020-2021 sezonu tamamlandı. Bu yıl 40 hafta oynanan sezonun sonunda birinciliği 84 puanla Beşiktaş elde etti ve şampiyonluğa uzandı. Aynı puanlı Galatasaray averaj farkıyla ikinci olurken, Fenerbahçe 82 puanla sezonu üçüncü sırada tamamladı.

Aaron Boupendza gol kralı

Atakaş Hatayspor'dan Aaron Boupendza, 21 golle ligde en çok gol atan oyuncu olurken Beşiktaş’tan Rachid Ghezzal, 17 asistle sezonun en çok asist yapan oyuncusu ünvanını elde etti.

Şenol Güneş milli takım aday kadrosunu açıkladı

Türkiye A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 30 futbolcudan oluşan Euro 2020 ilk etap hazırlık kampı için geniş aday kadrosunu açıkladı. Turnuvaya toplam 26 oyuncu götürülecek geniş kadroda Rıdvan Yılmaz, Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu ilk kez milli takım kadrosuna çağrıldı.

DALIŞ

Şahika Ercümen Mısır'da rekor kırdı

Milli sporcu Şahika Ercümen, Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nın ilk gününde Türkiye rekoru kırdı.

BASKETBOL

NBA ekibi Miami Heat, Ömer Faruk Yurtseven’i transfer etti

Ömer Faruk Yurtseven, NBA takımlarından Miami Heat'le sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon G-League takımlarından Oklahoma City Blue forması giyen 22 yaşındaki oyuncu 21 dakikada 15,2 sayı, 9,3 ribaunt, 1,5 asist ve 1.,6 blok ortalamalarını tutturmuştu. Ömer Faruk Yurtseven Türkiye'de Fenerbahçe forması giymişti.

Anadolu Efes-Beşiktaş serisi başlıyor

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinde Anadolu Efes-Beşiktaş Icrypex eşleşmesinin ilk maçı yarın oynanacak.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak ekibin finale çıkacağı yarı finalde üçüncü ve gerekmesi halinde dördüncü karşılaşmalar Beşiktaş Icrypex'in ev sahipliğinde yapılacak. Serinin 5. maça uzaması haline ekipler yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda birbirlerine rakip olacak.

NBA'de play-off eşleşmeleri belli oldu

NBA'e 15 maçla devam edildi. Batı Konferansı temsilcisi Lakers, deplasmanda Pelicans'ı mağlup ederek üst üste 5. kez kazandı. Ancak son şampiyon, Blazers'ın Nuggets'ı sahasında 132-116 mağlup etmesi üzerine normal sezonu 7. sırada tamamladı. Böylelikle doğrudan play-off'a katılma şansını kaybederek play-in turuna kaldı.

Los Angeles ekibi play-in ilk maçında sahasında Golden State Warriors'ı ağırlayacak. Diğer karşılaşmalar şu şekilde olacak:

Indina Pacers-Charlotte Hornets

Boston Celtics-Washington Wizards

Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs

DOĞU KONFERANSI

1. Philadelphia 76ers - Play in'den gelecek takım

2. Brooklyn Nets - Play in'den gelecek takım

3. Milwaukee Bucks - Miami Heat

4. New York Knicks - Atlanta Hawks

BATI KONFERANSI

1. Utah Jazz - Play in'den gelecek takım

2. Phoenix Suns - Play in'den gelecek takım

3. Denver Nuggets - Portland Trail Blazers

4. LA Clippers -Dallas Mavericks

MOTOR SPORLARI

Formula 1 Türkiye GP’si resmen iptal edildi

Formula 1 yönetimi, Türkiye GP'sinin Covid-19 önlemlerinden ötürü seyahat kısıtlamaları gerekçe gösterilerek 2021 takviminden çıkarıldığını açıkladı. F1’in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak, 11-13 Haziran haftasında yarış yapılmayacağını, Fransa Grand Prixsi’nin 18-20 Hazirana kaydırıldığı ve 25-27 Haziranda Avusturya’da bir yarış daha düzenleneceği ifade edildi.

TENİS

Roma’da erkeklerde Nadal, kadınlarda Swatek şampiyon

Roma Açık Tenis Turnuvası tamamlandı. Final maçında Rafael Nadal, güçlü rakibi Novak Djokovic'i 7-5, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek şampiyon oldu. Roma Açık'ta 10. kez kupaya ulaşan Nadal, böylece dört farklı turnuvada 10 ve üzeri şampiyonluk kazamış oldu. Roma Açık, Rafael Nadal'ın 13 kez kazandığı Fransa Açık, 12 kez kazandığı Barcelona ve 11 kez kazandığı Monte Carlo'nun ardından en başarılı olduğu dördüncü turnuva oldu.

Kadınlarda ise, Iga Swatek finalde Karolina Pliskova'yı  46 dakikada 6-0'lık iki set sonucunda 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Roma'da şampiyon olarak ilk WTA 1000 şampiyonluğuna ulaşan Swatek, ayrıca bu zaferiyle sıralamada ilk 10'a girerken WTA 1000 turnuvası kazanan dördüncü 20 yaş altı tenisçi oldu.

DAHA FAZLA