Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

DÜNYADA YILIN SPORCULARI VE YILIN TAKIMI BELLİ OLDU

Laureus Dünya Spor Ödülleri sonuçları açıklandı. Buna göre erkeklerde Rafael Nadal, kadınlarda ise Naomi Osaka yılın sporcusu ödülüne layık görüldü. Nadal, daha önce Yılın Çıkış Yapan Sporucusu ve Yılın Geri Dönüşü ödüllerini de almıştı. Yılın kadın sporcusu ise Naomi Osaka seçildi. Öte yandan geçen sene hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hem de Bundesliga'da şampiyonluk yaşayan Bayern Münih, yılın takımı oldu. Laureus Dünya Spor Ödülleri spor dünyasının en prestijli ödüllerinden kabul ediliyor.

FUTBOL

UEFA pandemi nedeniyle ek tedbirler aldığını açıkladı

UEFA İcra Komitesi, pandeminin turnuvayı olumsuz etkilememesi için EURO 2020'ye katılacak ülkelerin kadrosunda bulunabilecek oyuncu sayısını 23'ten 26'ya çıkardı. UEFA ayrıca Avrupa Ligi finaline 9.500 seyirci alınması kararı verdi. 26 Mayıs Çarşamba günü oynanacak olan maç için UEFA'nın sitesinden başvuru yapacak taraftarlar arasında çekilecek kurada ismi çıkanlara bilet satılacak.

Adanademirspor ve Giresunspor Süper Lig'e yükseldi

TFF 1.Lig’in 34. haftasında deplasmanda Menemenspor'u 4-1 mağlup eden Adana Demirspor ile Tuzlasporu 2-1’le geçen Giresunspor direkt olarak Süper Lig’e yükseldi. Sezonu 70 puanla tamamlayan iki takımdan Adana Demir ilk, Giresun ise sezonu ikinci sırada noktaladı.

Öte yandan 67 puanla ligi üçüncü tamamlayan Samsunpor ile 64 puanla İstanbulspor, 63 puanlı Altay ve 60 puanlı Altınordu, play-off’da mücadele etme hakkı kazandı. Play-off eşleşmeleri ise Samsunspor-Altınordu, İstanbulspor-Altay şeklinde gerçekleşti.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı

Süper ligde 40. Hafta maçları oynandı. Lider Beşiktaş, Galatasaray derbisinde 3- 1 mağlup ounlca ligin zirveside bitime iki hafta kala şampiyonluk yarışı kızıştı. Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR 0 - 1 KASIMPAŞA

MKE ANKARAGÜCÜ 1 - 2 FENERBAHÇE

DEMİR GRUP SİVASSPOR 0 - 0 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK          

HES KABLO KAYSERİSPOR 0 - 0 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ

ÇAYKUR RİZESPOR 0 - 4 HELENEX YENİ MALATYASPOR 

ATAKAŞ HATAYSPOR 1 - 0 YUKATEL DENİZLİSPOR

GALATASARAY 3 - 1 BEŞİKTAŞ

FATİH KARAGÜMRÜK  5 - 1 GENÇLERBİRLİĞİ             

GÖZTEPE 0 - 1 İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR

TRABZONSPOR 2 - 1 FRAPORT-TAV ANTALYASPOR

TENİS

Alexander Zverev şampiyon oldu

Alexander Zverev, Madrid Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Matteo Berrettini'yi 6-7(8); 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup ederek  şampiyon oldu. Madrid Açık toprak kortta 2018'den sonra ikinci zaferini kazanan Zverev, kariyerindeki dördüncü Masters şampiyonluk kupasını elde etti.

MOTOR SPORLARI

Lewis Hamilton İspanya GP’sini kazandı

Formula 1 İspanya GP'sini Mercedes'ten Lewis Hamilton kazandı. Red Bull'dan Max Verstappen ikinci olurken üçüncü ise Hamilton'ın takım arkadaşı Valtteri Bottas oldu.

GÜLLE ATMA

Pınar Akyol Avrupa Şampiyonu oldu

Milli atlet Pınar Akyol Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası’nda gülle atmada  U23 kategorisinde Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde etti. 23 yaş altı kadınlar disk atmada ise Özlem Becerek altın madalya kazandı. Eşref Apak da çekiç atmada şampiyonluğa ulaştı.

BASKETBOL

Russel Westbrook rekora koştu

NBA’de Washington Wizards'ın yıldızı Russell Westbrook, Indiana karşısında triple double yaparak Oscar Robertson’ın 1974’ten beri elinde tuttuğu "NBA tarihinin en fazla 'triple double' yapan oyuncusu" unvanına (181) ortak oldu. Westbrook, karşılaşmada 33 sayı, 19 ribaunt, 15 asist ile müthiş  bir performans gösterirken üst üste iki maçta 15 ribaunt ve 15 asist barajlarını geçerek lig tarihinde bunu başaran tek isim oldu. Ayrıca oyuncu çıktığı son 24 maçta 21 kez triple-double yapma başarısı gösterdi.

DAHA FAZLA