Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

OLD TRAFFORD STADI’NA TARAFTAR BASKINI

Premier Lig'de Manchester United'ın Liverpool ile oynayacağı maç ev sahibi takım taraftarlarının protestoları nedeniyle ertelendi. Manchester United taraftarları, kulübün sahibi Glazer ailesinin Avrupa Süper Ligi adlı projeye olan tutumlarından dolayı Old Trafford Stadı'na girerek sahayı işgal etti.  Yaşanan olaylardan dolayı karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi.

KADINLAR ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE BARCELONA FİNALDE

Barcelona kadın futbol takımı, Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Paris Saint-Germain'i Lieke Martens'in golleriyle 2-1 mağlup ederek Kadınlar Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. Barceloa finalde Bayern Münih'i eleyen Chelsea ile karşılaşacak.

HOLANDA’DA AJAX ŞAMPİYONLUĞU GARANTİLEDİ

Hollanda ligi Eredivisie'de Ajax, bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sahasında Emmen'i 4-0 ile geçen Ajax, bu sonuçla puanını 79’a yükselterek maç fazlasıyla ikinci sıradaki PSV Eindhoven ile puan farkını 15’e çıkardı ve şampiyonluğu garantilemiş oldu. Bu sonuçla Ajax tarihinde 35’inci kez şampiyonluğa ulaştı.

SÜPER LİG’DE BİTİME ÜÇ HAFTA KALA BEŞİKTAŞ FARKA KOŞTU

Süper Lig’de 39. hafta maçları oynandı. Lider Beşiktaş’ın zorlu geçeceği düşünülen Atakaş Hatayspor karşısında 7-0 gibi farklı galip geldiği haftada Galatasaray ve Fenerbahçe de puan kaybetmedi.

Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 - 0 ATAKAŞ HATAYSPOR              

YUKATEL DENİZLİSPOR  0 - 1 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.       

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR   5 - 1 FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. 

FRAPORT-TAV ANTALYASPOR     2 - 3 GÖZTEPE A.Ş.         

GENÇLERBİRLİĞİ 0 - 2 GALATASARAY A.Ş.            

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK 2 - 1   MKE ANKARAGÜCÜ       

HELENEX YENİ MALATYASPOR    1 - 1 HES KABLO KAYSERİSPOR  

KASIMPAŞA A.Ş. 3 - 0 AYTEMİZ ALANYASPOR      Detaylar

FENERBAHÇE A.Ş. 3 - 1  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 - 1   DEMİR GRUP SİVASSPOR

BADMİNTON

NESLİHAN YİĞİT, AVRUPA BADMİNTON ŞAMPİYONASI’NDA BRONZ MADALYA KAZANDI

Milli badmintoncu Neslihan Yiğit, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Avrupa Badminton Şampiyonası'nda tek kadınlarda Avrupa üçüncüsü oldu. Yiğit, yarı final mücadelesinde dünya ve olimpiyat şampiyonu Carolina Marin'e 21-18/21-9 setlerle 2-0 yenildi ve bu sonuçla bronz madalya kazandı.

JİMNASTİK

KAMELYA TUNCEL BELGRAD’DAN DÖRT MADALYA İLE DÖNDÜ

Milli jimnastikçi Kamelya Tuncel, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen ritmik jimnastik "Ritam Cup"ta top ve çember aletlerinde gümüş, kurdele aleti ve genel tasnifte bronz madalya olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı.

BASKETBOL

NBA’DA KEVİN PORTER’DAN 50 SAYI, 11 ASİSTLİK REKOR

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets'ın, Milwaukee Bucks'ı 143-136 mağlup ettiği müsabakada 20 yaşındaki Kevin Porter Jr, 50 sayı ve 11 asist ile NBA tarihinde bu istatistiğe ulaşan en genç oyuncu unvanını elde etti. Houston Rockets Batı Konferansı’nın son sırasında bulunuyor.

BOSTON CELTİCS 29 SAYI GERİDEN GELİP KAZANDI

NBA'de Boston Celtics, ilk yarısını 29 sayı geride tamamladığı San Antonio Spurs maçını, uzatma sonunda 143-140 kazanmayı başardı. Maçta Jayson Tatum 60 sayı kaydederek hem kariyerinin en yüksek skoruna ulaştı hem de Larry Bird'e ait kulüp rekorunu egale etti.

KICK BOKS

KICK BOKS ANTRENÖRÜ İBRAHİM MACUN, KORONAVİRÜSE YENİK DÜŞTÜ

İzmir'de Buca Belediyesi çalışanı ve aynı zamanda da kick boks antrenörü olan 47 yaşındaki İbrahim Macun, geçtiğimiz haftalarda yakalandığı koronavirüs hastalığını yenemeyerek yaşamını yitirdi. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 haftadır tedavi gören Macun’un durumu son günlerde ağırlaşmıştı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MOTOR SPORLARI

KANADA GP’Sİ İPTAL EDİLDİ, TÜRKİYE 2021 TAKVİMİNE ALINDI

Formula 1, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 11-13 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Kanada GP'nin iptal edildiğini ve yerine Türkiye GP'nin dahil edildiğini açıkladı.   

Konuyla ilgili açıklama yapan ve Formula 1 yönetimiyle 2021 yılı için anlaştıklarını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, bu anlaşmanın Türkiye’nin yarış takviminde daimi olarak yer alması için bir anahtar niteliğinde olduğunu söyledi.

DAHA FAZLA