Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

EURO 2020’de pandemi değişikliği

UEFA, EURO 2020 turnuvasının yapılacağı iki şehirde değişikliğe gidildiğini açıkladı. İspanya’nın Bilbao şehri yerine Sevilla takvime eklenirken Dublin’de oynanması planlanan diğer maçlar Rusya’nın St. Petersburg şehrine kaydırıldı.

Turnuvanın oynanacağı şehirlerden Budapeşte %100, St. Petersburg ve Bakü %50, Amsterdam, Bükreş, Glasgow, Kopenhag ve Roma %25-33, Londra ise %25 kapasite oranında seyirciye izin vereceğini duyurmuştu.

Süper ligde 37. hafta tamamlandı

Bitime beş hafta kala üç büyük takım da haftayı galibiyetle kapatarak sıralamadaki yerlerini korudular. Süper ligde haftanın tüm sonuçlar şöyle gerçekleşti:

Gençlerbirliği 2- 1 Çaykur Rizespor

İttifak Holding Konyaspor 0 -0 Atakaş Hatayspor

Trabzonspor 2 – 0 Fatih Karagümrük

Fraport TAV Antalyaspor 0 – 1 Galatasara

Yukatel Denizlispor 1 – 1 Demir Grup Sivasspor

Beşiktaş 3 – 1 Hes Kablo Kayserispor

Helenex Yeni Malatyaspor 2 – 1 MKE Ankaragücü

Gaziantep FK 2 – 3 BB Erzurumspor

Medipol Başakşehir 0 – 0 Aytemiz Alanyaspor

Fenerbahçe 3 - 2 Kasımpaşa

Ukrayna’da Lucescu’nun takımı şampiyon

Ukrayna Ligi'nde Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev şampiyonluğa ulaştı. Kiev ekibi, Shakhtar Donetsk'in üst üste dört yıllık şampiyonluk serisini de sonlandırdı. Ayrıca Ukrayna Süper Kupası'nın ardından ligde de şampiyonluğa ulaşan Kiev sezonu çift kupayla kapattı.

GÜREŞ

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda iki altın bir gümüş

Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandılar. Bu şampiyonlukla birlikte Akgül tarihe geçerek Avrupa güreş tarihi serbest stilde en fazla altın madalya kazanan sporcu oldu. Rıza Kayaalp de 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Kerem Kamal ise grekoromen stil 60 kiloda final maçında Sergey Emelin'e 4-1 kaybederek gümüş madalya kazandı.

BOKS

Büşra Işıldar, dünya gençler boks şampiyonu oldu

Milli sporcu Büşra Işıldar, Gençler Dünya Boks Şampiyonası'nda finalde rakibi Kseniia Olifirenko'yu yenerek 81 kiloda altın madalya kazandı. Polonya'da düzenlenen şampiyonada kadınlar 81 kiloda çeyrek finalde Hint rakibi Khushi'yi yenen Büşra, yarı finalde Polonyalı Martyna Jancelewicz'i mağlup ederek finale yükselmişti.

BASKETBOL

Stephen Curry 3 sayı rekoru kırdı

NBA’deGolden State Warriors, evinde oynadığı Sacramento Kings karşılaşmasını 117-113 kazandı. Maç sonunda nisan ayındaki 3 sayılık basket toplamını 85'e çıkaran Curry, bir ayda en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu olarak NBA tarihine geçti. Rekorun önceki sahibi, 2019'un kasım ayında 82 üçlük kaydeden James Harden'dı.

NBA’de diğer sonuçlar ise şöyle:

Charlotte Hornets-Boston Celtics: 125-104

Brooklyn Nets-Phoenix Suns: 128-119

Portland Trail Blazers-Memphis Grizzlies: 113-120

Washington Wizards-Cleveland Cavaliers: 119-110

Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks: 111-104

Orlando Magic-Indiana Pacers: 112-131

Golden State Warriors-Sacramento Kings: 117-113

Anadolu Efes, Real Madrid serisinde üçüncü maçına çıkıyor

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında bugün Real Madrid ile deplasmanda karşılaşacak. İspanya'nın başkenti Madrid'deki Wizink Center'da yapılacak karşılaşma 20.00'de başlayacak.

Anadolu Efes, üç galibiyete ulaşacak takımın Final Four oynamaya hak kazanacağı çeyrek final serisinde ilk iki maçta Real Madrid'i 90-63 ve 91-68 yenerek durumu 2-0'a getirdi. Bu karşılaşmadan da galip gelmesi durumunda  Final Four'a yükselecek.

CİMNASTİK

Ferhat Arıcan altın madalya kazandı

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aleti finallerini birinci sırada tamamlayarak, Avrupa şampiyonu oldu. Arıcan paralel bar aletinde 15.300 puanla birincilik elde etti.

Türkiye'yi temsil eden diğer sporcu Ahmet Önder ise 9.666 puan ile sekizinci oldu.

DAHA FAZLA