Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL

AVRUPA SÜPER LİGİ KURULDU, UEFA VE FIFA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa’nın en önemli liglerinden 12 büyük futbol kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne alternatif olarak Avrupa Süper Ligi’ni kurma kararı aldı. Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Juventus, Inter ve Milan takımlarının kurduğu ligi İngiltere Premier Lig dahil bazı yerel ligler kınama açıklaması yaptı. UEFA ise çok sert tepki gösterdi ve bu lige katılan kulüpleri ve oyuncuları uluslararası turnuvalardan menedeceklerini açıkladı.

Öte yandan UEFA, FIFA, Premier Lig, La Liga ve Serie A ortak yaptığı bildiride bu liglere katılan takımların liglerden ihraç edilebileceği ve futbolcuların da milli takımlarda forma giymesinin yasaklanabileceği konusunda açıklama yaptı.

SÜPER LİG'DE 35. HAFTA MAÇLARI OYNANDI

Lider Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada ikici sıradaki Fenerbahçe ve üçüncü sıradaki Galatasaray haftayı galip kapattı. 

Süper Lig'de 35. haftanın tüm sonuçları şu şekilde:

Gençlerbirliği 2 – 3 Demir Grup Sivasspor

İttifak Holding Konyaspor 0 – 0 HES Kablo Kayserispor

Fraport TAV Antalyaspor 2 – 3 Çaykur Rizespor

Beşiktaş 2 – 2 MKE Ankaragücü

Yukatel Denizlispor 2 – 3 BB Erzurumspor

Helenex Yeni Malatyaspor 1 – 0 Aytemiz Alanyaspor

Trabzonspor 1 – 1 Atakaş Hatayspor

Göztepe 1 – 3 Galatasaray

Gaziantep FK 2 – 2 Kasımpaşa

Medipol Başakşehir 1 – 2 Fenerbahçe

MOTOR SPORLARI

FORMULA 1

Formula 1'in ikinci ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'sinde, Red Bull-Honda takımından Max Verstappen, birinciliğe ulaştı. Bu sonuç, Hollandalı pilotun 11. birinciliği oldu.

Lewis Hamilton Verstappen'in 22 saniye arkasında ikinci olurken, Hamilton'dan 1,7 saniye sonra bitiş çizgisini geçen McLaren-Mercedes sürücüsü Lando Norris ise yarışı üçüncü tamamladı.

Yarışta en hızlı tura imza atan Hamilton 44 puanla Verstappen'in bir puan önünde pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürürken sezonun bir sonraki yarışı 2 Mayıs'ta Portekiz'de yapılacak.

JUDO

VEDAT ALBAYRAK PORTEKİZ'DE ALTIN MADALYA KAZANDI

Portekiz'in başkenti Lizbon'da gerçekleştirilen Avrupa Judo Şampiyonası'nda milli judocu Vedat Albayrak erkekler 81 kilo finalinde Belçika'dan Matthias Casse'yi yendi ve altın madalya kazandı.

Bunun dışında Türkiye Judo Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın son gününde kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit, finalde rakibi Lea Fontaine'yi ipponla yenerek Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

BİSİKLET

56. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TAMAMLANDI

Turu, sekiz etap sonunda elde ettiği 29 saat 19 dakika 40 saniyelik derecesiyle Fransa'nın Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego kazandı.

Konya'da başlayan ve sekizinci günün sonunda Kuşadası'nda biten 1.244 kilometrelik sekiz etap sonunda Gallego'nun bir saniye gerisinde Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Jay Vine ikinci, İtalya'nın Androni Giocattoli-Sidermec ekibinden Eduardo Sepúlveda ise altı saniye geriden üçüncü sırayı elde etti.

BASKETBOL

ANADOLU EFES, REAL MADRİD İLE KARŞILAŞACAK

Anadolu Efes, THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında bugün İspanya temsilcisi Real Madrid ile kendi evinde karşı karşıya gelecek. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda normal sezonu 3. sırada bitiren Anadolu Efes, 6. sırada bulunan Real Madrid ile eşleşmişti.

Üç galibiyete ulaşacak ekibin dörtlü finale yükseleceği play-off çeyrek final serisinde diğer maçların programı şöyle:

22 Nisan Perşembe:

20.00 Anadolu Efes-Real Madrid

27 Nisan Salı:

22.00 Real Madrid-Anadolu Efes

Gerekmesi durumunda 4. maç 29 Nisan'da Madrid'de, 5. karşılaşma ise 4 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak.

NBA'DE JAYLEN BROWN'IN GECESİ

Boston Celtics'in deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 8 sayı farkla yenerek sezonun 30. galibiyetini elde ettiği maçta Brown, önemli bir rekora imza attı. Jaylen Brown, karşılaşmayı 40 sayı, 9 ribaunt ve 3 asist ile tamamladı. Yüzde 85 isabet oranıyla maçı tamamlayan oyuncu, NBA tarihinde bir maçta 40 ve üstü sayılarda en yüksek isabet oranıyla oynayan oyuncu oldu.  LeBron James, Anthony Davis, Andre Drummond, Markieff Morris'in sakatlıkları nedeniyle maçta oynamadı.

NBA’de diğer sonuçlar şöyle gerçekleşti:

Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks: 109-120

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors: 101-119

Los Angeles Lakers-Boston Celtics: 113-121

Phoenix Suns-Sacramento Kings: 122-114

YELKEN

ALİCAN KAYNAR AVRUPA BEŞİNCİSİ OLDU

Portekiz Vilamoura'da gerçekleşen ve 30 ülkeden 49 yelkencinin mücadele ettiği şampiyonada milli yelkenci Alican Kaynar, Finn Avrupa Şampiyonası’nda beşincilik elde etti, şampiyonluğu ise Macaristan’dan Zsombor Berecz kazandı.

Alican Kaynar Fenerbahçe takımı sporcusu.

DAHA FAZLA