Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

AEROBİK

Ayşe Begüm Onbaşı’dan 3 Türkiye şampiyonluğu

Aerobik cimnastik dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Ayşe Begüm Onbaşı, Manisa’da düzenlenen Aerobik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’na 3 şampiyonlukla damga vurdu. Onbaşı, Büyük Kadınlar kategorisinde bir kez daha Türkiye şampiyonluğunu elde ederken Karışık Çiftler ve Trio kategorilerinde de birincilik elde etti.

BİSİKLET

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Tamamlandı

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tamamlandı. Turun ilk etabını, ABD'nin Rally takımından Arvid de Kleijn 1 saat 35 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci bitirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilen Nevşehir-Kapadokya etabının yerine Konya'da telafi etabı koşuldu. İlk etapta Norveç'in UNO-X Pro takımından Kristoffer Halvorsen ikinci, Fransa'nın Delko takımından Pierre Barbier ise üçüncü sırayı elde etti.

FUTBOL

Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor

Süper Ligde 34. hafta maçları oynandı. Ligin ilk üç sırasındaki takımlardan Galatasaray’ın yine puan kaybettiği haftayı Beşiktaş ve Fenerbahçe kayıpsız atlattı. Tüm sonuçlar şöyle gerçekleşti:

Atakaş Hatayspor 2 – 3 Göztepe

Çaykur Rizespor 0 – 0 Trabzonspor

Galatasaray 1 – 1 Fatih Karagümrük

Demir Grup Sivasspor 3 – 1 İttifak Holding Konyaspor

Hes Kablo Kayserispor 0 – 1 Fraport TAV Antalyaspor

MKE Ankaragücü 2 – 1 Gençlerbirliği

BB Erzurumspor 2 – 4 Beşiktaş

Kasımpaşa 0 – 0 Helenex Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe 3 – 1 Gaziantep FK

Aytemiz Alanyaspor 3 – 2 Yukatel Denizlispor

BASKETBOL

Kadın basketbolunda Standford 29 sene sonra şampiyon

San Antonio’da düzenlenen NCAA March Madness turnuvasında kadın basketbolunun final maçında Standfor takımı Arizona'yı 54-53 yenerek 29 yıl sonra NCAA şampiyonu oldu. Maçta organizasyonun en değerli oyuncusu seçilen Haley Jones 17 sayı ve 8 ribaund kaydetti, Lexie Hull ise 10 sayı 10 ribaundla double double yaptı.

THY EuroLeague'de play-off eşleşmeleri belli oldu

THY Euroleague'de normal sezon sona erdi ve play-off eşleşmeleri gerçekleşti.

20 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde oynanacak play-off çeyrek final serisinde toplam üç galibiyete ulaşacak ekipler Dörtlü Final'e yükselecek. 2020-2021 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Dörtlü Final, Almanya'nın Köln şehrinde 28-30 Mayıs'ta düzenlenecek.

Eşleşmeler şöyle:

Barcelona - Zenit

CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes - Real Madrid

Olimpia Milano - Bayern Münih

NBA

NBA'de Minnesota Timberwolves ile Brooklyn Nets maçı kentte çıkan olaylar nedeniyle ertelendi

Minnesota Timberwolves ile Brooklyn Nets arasında oynanacak NBA maçı, Daunte Wright adlı siyahi bir gencin polis çevirmesi sırasında başından vurularak öldürülmesi sonrası çıkan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

11 Nisan Pazar günü Minneapolis kentinde, bir polis çevirmesi sırasında Daunte Wright adlı 20 yaşında bir genç polis kurşunuyla öldürülmüştü.

TEKVANDO

Sofya’da milli tekvandocular 5 madalya kazandı

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'ndan milli tekvandoclar 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndü.

Şampiyonada erkekler 63 kiloda Hakan Reçber altın madalya kazanırken, kadınlar 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş, 62 kiloda İrem Yaman ve 67 kiloda Nur Tatar ise bronz madalya elde etti.

DAHA FAZLA