Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Her hafta salı günü sporda öne çıkan başlıklar, Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor...

OLİMPİYAT

TOKYO 2020 OLİMPİYATLARINA YABANCI SEYİRCİ ALINMAYACAK 

Japonya, pandemi nedeniyle Tokyo Olimpiyatları'na ve Paralimpik Oyunları'na yurt dışından seyirci kabul etmeyeceğini açıkladı. Oyunları izlemek üzere bilet satın alan yaklaşık 600 bin yabancı katılımcıya da paralarının iade edileceği belirtildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach yaptığı açıklamada, organizatörlerin Japonya’da yapılacak dev organizasyona dair en büyük önceliğinin oyunların ve katılımcıların güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı.

Japonya’da şu ana kadar yaklaşık vaka kaydedildi ve 9 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

BİSİKLET

YOL BİSİKLETİ TAKVİMİ GÜNCELLENDİ 

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI); yol bisikletinde pandemi nedeniyle 2021 sezonu takvimini güncelledi. Birliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 21 Şubat'ta başlayan UCI Dünya Turu 2021 sezonu, 19 Ekim'de sona erecek.

Yeni takvime göre üç büyük turdan Fransa Bisiklet Turu 26 Haziran-18 Temmuz, İtalya Bisiklet Turu 8-30 Mayıs, İspanya Bisiklet Turu ise 14 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

FUTBOL

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL VE YARO FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU 

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri ve muhtemel yarı final eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen ve eski Galatasaraylı Hamit Altıntop’un çektiği kura ile belli oldu.

Buna göre çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

Manchester City - Borussia Dortmund

Porto - Chelsea

Bayern Münih - Paris Saint-Germain

Real Madrid - Liverpool

Yarı final maçlarının ise biri Bayern Münih-Paris Saint Germain maçının galibi ile Manchester City-Borussia Dortmund maçının galibi ile, diğeri ise Real Madrid-Liverpool ve Porto-Chelsea maçlarının galipleri arasında oynanacak.

Çeyrek final müsabakaları 6-7 ve 13-14 Nisan tarihlerinde, yarı final maçları ise 27-28 Nisan ile 4-5 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

29 Mayıs Cumartesi günü oynanacak 2021 Şampiyonlar Ligi final maçı ise İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadında gerçekleşecek.

SÜPER LİG'DE DERBİ BERABERE BİTTİ 

Türkiye süper liginde 31. Hafta maçları oynandı. Haftanın maçı Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynandı. Vodefone Arena’daki maçta galip çıkmadı ve Beşiktaş liderliğini sürdürdü. Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Fatih Karagümrük 3-0 Hes Kablo Kayserispor

Galatasaray 3- 4 Çaykur Rizespor

Gençlerbirliği 2 – 1 Kasımpaşa

Göztepe 3 – 5 Demir Grup Sivasspor

Yeni Malatyaspor 2 – 2 Gaziantep FK

Trabzonspor 4 – 1 MKE Ankaragücü

Fraport TAV Antalyaspor 3 – 1 BB Erzurumspor

İttifak Holding Konyaspor 1 – 0 Aytemiz Alanyaspor

Yukatel Denizlispor 0 – 0 Medipol Başakşehir

Beşiktaş 1 -1 Fenerbahçe   

GÜREŞ

MİLLİ GÜREŞÇİLER MACARİSTAN'DAN ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ 

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri tamamlandı. Milli güreşçiler elemelerden altı madalya ve dört olimpiyat kotası ile döndüler. Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre; grekoromen stil 60 kiloda Kerem Kamal finalde Alman rakibi Etienne Kinsinger'i 5-1 yenerek altın, 87 kiloda Metehan Başar ise Rus rakibi Milad Alirızaev'i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Serbest stilde, Osman Göçen, Süleyman Karadeniz gümüş, Selahattin Kılıçsallayan bronz, kadınlarda ise Evin Demirhan gümüş madalya kazandı. Böylelikle, milli güreşçiler 6 madalya ve 4 Olimpiyat kotası kazanarak turnuvayı tamamlamış oldu.

BASKETBOL

LEBRON JAMES SAKATLANDI

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, Atlanta Hawks ile oynanan maçta ayak bileğinden sakatlandı ve karşılaşmayı tamamlayamadı. James, sakatlığı nedeniyle sahalardan uzun süre uzak kalacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, Los Angeles Lakers'ın Atlanta Hawks'a 99-94'lük skorla yenildiği maç sırasında sakatlanan 36 yaşındaki James'in sağ ayağında ciddi bir burkulma meydan geldiği ve sahalara dönüş tarihinin belli olmadığı belirtildi.

UTAH JAZZ FARKLI KAZANDI

NBA'e 8 maçla devam edildi. Batı konferansında lider durumdaki Utah Jazz, deplasmanda karşılaştığı Chicago Bulls'u 120-95 mağlup etti. Maçta Utah Jazz’ın yeni transferi Ersan İlyasova da 3 dakika süre aldı.

CHRİS PAUL 10 BİN ASİST BARAJINI GEÇTİ 

Suns'ta Chris Paul, 11 sayı, 10 ribaunt ve 13 asistle "triple-double"a imza attı. Amerikalı basketbolcu, NBA tarihinde 10 bin asist barajını geçen 6. isim oldu. Maçta Phoenix Suns, Los Angeles Lakers'ı 111-94 mağlup etti.

GALATASARAY 5 MAÇ SONRA KAZANDI, ANADOLU EFES'İN LİDERLİĞİ SÜRÜYOR 

Ligde küme düşme hattında bulunan Galatasaray bu hafta Bahçeşehir Koleji’ni 101-90 yenmeyi başardı. Beş maç sonra ilk kez kazanan takım ligdeki sekizinci galibiyetini almış oldu.

Lider Anadolu Efes ise en yakın takipçisi Pınar Karşıyaka'yı deplasmanda 98-89 yendi. ING Basketbol liginde haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Lokman Hekim Fethiye Bld. 76 - 101 Tofaş

Beşiktaş Icrypex 98 – 93 Darüşşafaka Tekfen

Galatasaray 101 – 90 Bahçeşehir Koleji

OGM Ormanspor 90 – 97 Türk Telekom

Fenerbahçe Beko 81 – 70 Büyükçekmece Basket

Empera Halı Gaziantep 76 – 64 Aliağa Petkimspor

Pınar Karşıyaka 89 – 98 Anadolu Efes

Frutti Extra Bursaspor 81 – 75 HDI Sigorta Afyon Bld.

DAHA FAZLA