Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Her hafta salı günü sporda öne çıkan başlıklar, Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor...

OLİMPİYAT

OLİMPİYATLARA KATILAN SPORCULARDA AŞI ŞARTI ARANMAYACAK

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Tokyo olimpiyatlarında aşı mecburiyeti uygulanmayacağını bir kez daha ilan etti. 24 Temmuz - 9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan Tokyo Olimpiyatları salgın nedeniyle 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'e ertelenmişti. Thomas Bach, 2020 Tokyo Olimpiyatları ve 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na katılacak sporcularda Covid-19 aşı şartının kesinlikle aranmayacağını kesin olarak ifade etti.

FUTBOL

BURSASPOR'LU FUTBOLCULAR MAAŞLARINI ALAMADIĞINI İLAN EDEN BİLDİRİ YAYINLADI

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da futbolcular, sosyal medya hesaplarından maaşların ödenmediği ve sözlerin tutulmadığı yönünde imzalı ortak bildiri paylaştı. Oyuncular, sezon başından bu yana maaşlarını alamadıklarını, yönetimin kendilerine verdiği senetlerin ise karşılıksız çıktığını duyurdu.

Oyuncular yaptığı açıklamanın satır başları şu şekilde:

"Bu onurlu arma altında, köklü bir camianın mensupları olarak bilinmesini istediğimiz bir gerçek var. Biz liglerimizde sezon başından bu yana bir kuruş maaş alamayan tek futbolcu grubuyuz. Elbette ekonomik sıkıntılar var, elbette şartlar ağır. Ancak biz bu kulübe gönül verenlerin başını eğmemek adına aylardır büyük fedakarlıklar yaparak mücadele ediyoruz. Verilen senetlerin geçersiz çıkması, primlerin bile gecikmesi, aylardır personele maaşların yatmaması, normal kabul edilmemeli…

"Amacımız sezonun bitimine yaklaşık 50 gün kala birilerini hedef göstermek değil, kendi gerçeğimizi kamuoyuyla paylaşmak. Kent büyüklerimizin, camia büyüklerimizin somut, samimi ve net bir şekilde harekete geçmesini, bizim hakedişlerimiz için toplanan desteklerin takipçisi olmalarını istiyoruz. Biz bu değerli formayı terleten grup olarak değer görmek istiyoruz. Bugüne kadar her koşulda savaştık, bu formaya sahip çıktık, sezon sonuna kadar da çıkmaya devam edeceğiz. Bu konuyu kamuoyuyla bir şekilde paylaşmak durumunda kaldığımız için taraftarlarımızdan ve camiamızdan 'biz' özür diliyoruz."

SÜPER LİG'DE BEŞİKTAŞ'IN LİDERLİĞİ SÜRÜYOR

Türkiye Süper liginde 30. hafta maçları oynandı. Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği'ne mağlup olduğu, Beşiktaş’ın ise geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i deplasmanda yendiği haftanın tüm sonuçları şöyle:

Medipol Başakşehir 2 – 3 Beşiktaş

Demir Grup Sivasspor 1 – 0 Fatih Karagümrük

Çaykur Rizespor 1 – 0 Atakaş Hatayspor

Aytemiz Alanyaspor 4 – 0 Fraport TAV Antalyaspor

Hes Kablo Kayserispor 0 – 3 Galatasaray

MKE Ankaragücü 3 – 0 Göztepe

BB Erzurumspor 0 – 0 Trabzonspor

Gaziantep FK 2 – 0 Yukatel Denizlispor

Fenerbahçe 1 – 2 Gençlerbirliği

Kasımpaşa 1 -1 İttifak Holding Konyaspor

BİSİKLET

PARİS NİCE 2021 TURUNU MAGNUS CORT NİELSEN KAZANDI

Paris-Nice 2021 bisiklet turunun sekizinci ve son etabı EF Education-Nippo'yu Danimarkalı sporcu Magnus Cort Nielsen kazandı.

BASKETBOL

NBA'DE BİR GÜNDE TAM 5 TRİPLE DOUBLE

NBA'de sekiz maçın oynandığı 13 Mart 2021 tarihinde beş oyuncu üç istatistikte çift hanelere ulaştı ve NBA rekoru kırdı. Julius Randle, Domantas Sabonis, Giannis Antetokounmpo, Russell Westbrook, ve James Harden sayesinde bu istatistik bir günde çok sayıda oyuncu tarafından yakalanmış oldu.

MEYERS LEONARD IRKÇI SÖZLERİ NEDENİYLE KADRO DIŞI KALDI 

Miami Heat pivotu Meyers Leonard, Twitch üzerinde oyun oynarken yaptığı canlı yayında Yahudileri aşağılayan bir ifade kullandı. Miami Heat takımı bunun üzerine oyuncuyu süresiz kadro dışı bıraktığını duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Meyers Leonard "Kullandığım ırkçı söylem yüzünden çok üzgünüm. Kelimeyi kullandığım sırada tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyordum" dedi. Miami Heat kulübü yaptığı resmi açıklamada ‘’Miami Heat her türlü nefret söyleminin karşısında yer alır. Meyers Leonard’ın kullandığı ifadeler yanlıştı ve kulübümüzle bağı bulunan kimsenin nefret söylemlerinde bulunmasını tolere edemeyiz" ifadelerini kullandı.

YELKEN

BESTE KAYAKÇI VE OKYANUS ARIKAN OLİMPİYATLARA KATILIYOR 

Portekiz’de düzenlenen 470 Yelken Dünya Şampiyonası’nda yarışan milli sporcular Beste Kaynakçı ve Okyanus Arıkan, 470 kadınlar sınıfında Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde ederek tarihe geçti. Dünya Şampiyonası’nda 27 ekibin yer aldığı 470 kadınlar sınıfında Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan (ARM Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü) ikilisi, yarışları 22'nci sırada tamamlayarak olimpiyat tarihinde Türkiye adına kadınlar 470 sınıfındaki ilk kotayı elde etti.

TENİS

YANKI EREL İLK ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETTİ 

Milli tenisçi Yankı Erel, Rusya Kazan'da düzenlenen Kremlin Cup Finali'nde 1 numaralı seri başı Alexey Zakharov’u yenerek kariyerinin ilk ITF tekler şampiyonluğunu elde etti. Genç sporcu, final mücadelesinde Rus Alexey Zakharov karşısında 6-3 ve 3-0 öndeyken rakibinin maçtan çekilmesiyle şampiyonluğa ulaştı.

DAHA FAZLA