Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL

FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonu Bayern Münih oldu.

2020 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Meksika temsilcisi Tigres'i 1-0 mağlup eden Bayern Münih şampiyonluğa uzandı.

Katar'da düzenlenen 17. FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Ligi'nin galibi, Meksika ekibi Tigres karşılaştı. Maçta Bayern Münih takımı, 59. dakikada Benjamin Pavard'ın attığı golle 1-0 galip geldi.

Süper ligde 25. Hafta maçları oynandı

Üç büyük takımın bu haftayı da puan yaşamadan atlatmasıyla zirve yarışında eşitlik devam etti. Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’in Göztepe’ye mağlup olduğu haftada tüm sonuçlar şöyle gerçekleşti:

Çaykur Rizespor 0 -  2 BB Erzurumspor

Hes Kablo Kayserispor 0 – 0 MKE Ankaragücü

Trabzonspor 1 – 0 Gaziantep FK

Fatih Karagümrük 1- 2 Fenerbahçe

İttifak Holding Konyaspor 2 – 0 Yukatel Denizlispor

Göztepe 2 – 1 Medipol Başakşehir

Atakaş Hatayspor 0 – 0 Aytemiz Alanyaspor

Galatasaray 2- 1 Kasımpaşa

Gençlerbirliği 0 – 3 Beşiktaş

Fraport TAV Antalyasporc 1 – 1 Yeni Malatyaspor

TENİS

Avustralya Açık'ta Djokovic, Zverev ve Halep çeyrek finale çıktı

Tek erkekler bir numarası ve Avustralya Açık'ın son şampiyonu Novak Djokovic, dördüncü turda karşılaştığı Milos Raonic'i 3-1 mağlup ederek çeyrek finalde Alexander Zverev'in rakibi oldu.

Tek kadınlarda ise dünya iki numarası Simona Halep, geçen yılın Fransa Açık şampiyonu Iga Świątek'i 2-1 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finalde Serena Williams ile eşleşti.

OLİMPİYAT

Tokyo Olimpiyat Komitesi Başkanı Yoshiro Mori, cinsiyetçi açıklamaları nedenyle istifa etti

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yoshiro Mori, cinsiyetçi açıklamalarına gelen tepkilerin ardından görevinden istifa etti.

Aynı zamanda Japonya’nın eski başbakanı olan ve Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi’nin başkanlığını yürüten Yoshiro Mori, geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında, kadınların çok fazla konuştuğunu ve bu yüzden toplantıların uzun sürdüğünü söylemişti. Bu açıklamaya gelen tepkiler üzerine Mori, 2014'ten beri yürüttüğü komite başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Bu göreve Mori'nin yerine, Japonya Olimpiyatlar Bakanı Haşimoto Seiko'nun getirileceği açıklandı.

BOKS

İki ‘Busenaz’ altın madalya kazandı

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Macaristan'ın Debrecen kentinde düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nda altın madalya kazandı. 69 kilo final müsabakasında ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, Fransız rakibi Emilie Sonvico’yu mağlup etti. Sürmeneli aynı zamanda turnuvanın en iyi kadın boksörü seçildi.

Kadınlar 51 kilo finalinde ise Buse Naz Çakıroğlu rakibi Nikolina Ćaćić'i yenerek altın madalyaya ulaşan bir diğer sporcu oldu.

VOLEYBOL

Kadınlar CEV çeyrek final kuraları çekildi, rakipler belli oldu

Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final kuraları çekildi ve rakipler belli oldu. Lüksemburg’daki Avrupa Voleybol Konfederasyonu genel merkezinde yapılan kura çekimi ile Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe Opet ve VakıfBank’ın rakipleri belli oldu.

İlk maçların 23-25 şubat tarihlerinde yapılacağı çeyrek finalde eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:

Fenerbahçe Opet  –  Igor Gorgonzola Novara (İtalya)

Savino Del Bene Scandicci (İtalya) – Imoco Volley (İtalya)

Grupa Azoty Chemik Police (Polonya) – VakıfBank

Unet e-work Busto Arsizio (İtalya) – Eczacıbaşı VitrA

Maçların rövanşları ise 2-4 Mart 2021 tarihleri arasında oynanacak.

ATLETİZM

Atletizm Milli Takımı Sofya’da ikinci oldu.

Atletizm Milli Takımı, 5. Balkan 20 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda toplamda 15 madalya elde etti. 30 kişilik kadroyla yarışmalara katılan ve 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, organizasyonda Romanya’nın ardından ikinci oldu.

SUTOPU

Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı, Tokyo Olimpiyat elemelerinden diskalifiye edildi

Tokyo Olimpiyatları Elemeleri için Hollanda’da bulunan Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı’nda 5 sporcunun Covid-19 testi pozitif çıktı. Bu nedenle milli takım olimpiyat elemelerinden diskalifiye edildi. Sutopu federasyonu başkanı Vedat Akgün, kafiledeki tüm sporcuların Hollanda’da bir otelde karantina altına alındığını açıkladı.

DAHA FAZLA