Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

OLİMPİYAT

Çin, 2022 olimpiyatlarına boykot çağrılarına sert çıktı

Çin, Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nı boykot çağrısına uyan ülkelere yaptırımlarla karşılık vereceğini açıkladı.

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organı Global Times gazetesinin Genel Yayın Müdürü Hu Şicin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 2022 Kış Olimpiyatları'nı boykot etme fikrinin çok destek alacağını sanmadığını vurguladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve atletlerin, 2022 Kış Olimpiyatları'nı boykot çağrısına karşı çıkacağını ifade eden Hu, Çin'in bu çağrıya uyan ülkelere ciddi yaptırımlarla karşılık vereceğini belirtti.

BASKETBOL

Kadın basketbol milli takımı Avrupa Şampiyonasına katılıyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’da gerçekleşecek olan FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını kazandı.

Anadolu Efes Barcelona’yı deplasmanda mağlup etti

Anadolu Efes THY Eurolig’in 24. haftasında Blaugrana Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada güçlü rakibi Barcelona’yı yenmeyi başardı. Son 10 dakikaya da 7 sayı farkla önde giren Anadolu Efes, sahadan 88-86 galip ayrıldı.

LeBron James’ten All Stara tepki: ‘’Yüze atılmış bir tokat’’

NBA yönetimi ve oyuncular birliği All Star organizasyonunun 7 Mart’ta düzenlenmesi için anlaşmaya varırken LeBron James duruma tepki gösterdi. All Star'a seçilirse gönülsüz bir şekilde organizasyona katılacağını söykeyen James, "Bu sezonki All-Star için ne enerjim ne de heyecanım var. Sezon öncesi kısa bir ara ve salgın koşulları varken neden bir All Star oynanacağını anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

FUTBOL

Derbide 3 puanı Galatasaray aldı, üç büyükler aynı puanda

Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe Galatasaray derbisinde sahadan galip ayrılan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş’ın da Konyaspor’u 1-0’la geçtiği haftanın sonunda ilginç bir durum yaşandı. Üç büyük takımın hepsi 48 puanda bulunuyor ve üç takımın galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sayıları da aynı durumda. Üç takımın da on beşer galibiyeti, beşer mağlubiyeti ve üçer beraberliği bulunuyor.

Süper ligde haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Kasımpaşa 1 – 1 Atakaş Hatayspor

Medipol Başakşehir 0 – 1 Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 2 – 1 Çaykur Rizespor

Fenerbahçe 0 – 1 Galatasaray

BB Erzurumspor 1 – 1 HES Kablo Kayserispor

MKE Ankaragücü 1 – 4 Demir Grup Sivassspor

Yukatel Denizlispor 1 – 1 Fraport Tav Antalyaspor

Beşiktaş 1 – 0 İttifak Holding Konyaspor

Gaziantep FK 2 – 0 Göztepe

Yeni Malatyaspor 0 – 2 Trabzonspor

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu

Göztepe kulübü başkanı Mehmet Sepil'in görevinden ayrılmasının ardından boşalan Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanlığına Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi getirildi. Tek aday olarak girdiği seçimle başkanlığı alan Çebi, “Banka yapılandırmalarının süratle yerine getirilmesi en büyük önceliğimiz olacak” dedi.

VOLEYBOL

Eczacıbaşı Vitra kadın voleybol takımı çeyrek finale yükseldi

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. etap ikinci maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Kaliningrad'ı 3-0 mağlup etti ve çeyrek finale çıktı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Rusya'nın Kaliningrad kentindeki Yantarny Spor Salonu'nda oynan maçta Eczacıbaşı takımı rakibini 25-20, 25-19 ve 25-17'lik setlerle geçti.

Eda Erdem Dündar tarihin en iyi 100 oyuncusundan biri seçildi

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın ve milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından 'Tarihin En İyi 100 Oyuncusu' listesine seçildi. FIVB'nin internet sitesinden "Sahada, denizde ve hayatta hep dümenin başında" başlığıyla yapılan paylaşımda Eda Erdem Dündar'ın başarılarına yer verildi.

ATLETİZM

ErSu Şaşma rekor üstüne rekor kırdı

Sırıkla atlama sporunda milli atlet Ersu Şaşma,  14 gün arayla üstüne iki rekor kırdı. 24 Ocak 2021'de 23 yıllık rekoru 5.71'le geçmeyi başaran Ersu Şaşma geçtiğimiz haftasonu da Türkiye Şampiyonası'nda rekoru 5.72'ye çıkardı.

DAHA FAZLA