Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar..

Kemal Güllü

FUTBOL

Trabzonspor’un CAS’a yaptığı itiraz kabul edildi.

Trabzonspor’a UEFA tarafından 2016 yılından 2018 yılına kadar olan dönemde finansal kriterlere uyulmadığı gerekçesiyle UEFA tarafından Avrupa kupalarından men ve gelirlerin yüzde 50’sine el konulması cezası verilmişti. Trabzonspor ise kupalardan men cezasına itiraz etmemiş fakat gelirlerle igili karara itirazda bulunmuştu. UEFA itirazı yerinde buldu. Bu kararla Trabzonspor UEFA’dan 4 milyon Euro para iadesi alacak.

Süper Ligde lider değişti

22. hafta maçlarının oynandığı Türkiye süper liginde Beşiktaş Trabzonspor’a 2-1 mağlup olunca liderliği Fenerbahçe’ye kaptırdı. Galatasaray’ın 2-1, Fenerbahçe’nin 1-0 ile galip kapattığı haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Yeni Malatyaspor 0 – 0 Fatih Karagümrük

Gaziantep FK 1 – 2 Galatasaray

Kasımpaşa 0 – 1 Hes Kablo Kayserispor

Medipol Başakşehir 1- 5 Atakaş Hatayspor

Fenerbahçe 1 – 0 Çaykur Rizespor

BB Erzurumspor 1 – 0 MKE Ankaragücü

Aytemiz Alanyaspor 3 – 1 Demirgrup Sivasspor

Yukatel Denizlispor 2 – 1 Göztepe

Gençlerbirliği 0 – 1 Fraport TAV Antalyaspor

Beşiktaş 1 – 2 Trabzonspor

ATLETİZM

İlyas Çanakçı gümüş madalya kazandı

Milli atlet İlyas Çanakçı, Avusturya’da düzenlenen Viyana Klasik Salon Yarışmaları'nda 400 metrede ikinci sırayı elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 9 seri üzerinden koşulan 400 metre koşusunda İlyas Çanakçı, 47,03'lük zamanıyla genel sıralamada ikinci olmayı başardı ve bu sonuçla ve en iyi derecesini elde etti.

Tuğba Danışmaz rekorunu geliştirdi

Üç adım atlamada açık saha ve salonda 23 yaş altı Türkiye rekorlarının sahibi olan milli sporcu Tuğba Danışmaz, kendisine ait rekoru 12 santimetre geliştirmeyi başardı.

Danışmaz, deneme yarışlarında ilk hakkındaki 13,56 metrelik atlayışıyla kendisine ait olan 13,44 metrelik rekoru kırmış oldu.

VOLEYBOL

Ziraat Bankkart, CEV Challenge Kupası’nda yarı finale yükseldi

Avrupa kupalarında mücadele eden Ziraat BankKart erkek voleybol takımı CEV Challenge kupasında yarı finale yükselmeyi başardı. Takımın yarı finale kalması, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Omonia Nicosia ve Estonya temsilcisi Parnu VK takımlarının mücadelelere katılamayacaklarını açıklamaları neticesinde rakiplerine karşı hükmen galip sayılması ile gerçekleşti.

Ziraat BankKart , yarı final mücadelesinde Çekya temsilcisi VK Lvi Praha takımıyla karşılaşacak.

Galatasaray HDI Sigorta da kadınlarda yarı finalde

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası çeyrek final karşılaşmasında Almanya'nın Dresdner takımını 3-1 mağlup etmeyi başardı ve yarı finale yükseldi.

Sarı-kırmızılılar yarı finalde Fransız takımı Beziers Angels ile karşılaşacak.

BASKETBOL

NBA tarihinde ilk kez bir maçta iki kadın hakem görev yaptı

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de geçtiğimiz hafta oynanan Orlando Magic-Charlotte Hornets karşılaşmasını Sean Wright, Natalie Sago ve Jenna Schroeder hakem üçlüsü yönetti. Böylece Jenna Schroeder ve Natalie Sago, bir NBA maçında aynı anda düdük çalan ilk kadın hakemler olarak tarihe geçti.

Jenna Schroeder konuyla ilgili, ”Çok havalı. “Hepimiz, birlikte çalışmaktan çok mutlu ve heyecanlıyız. İyi bir kadın grubumuz var, hepimiz yakınız, harika bir ilişkimiz var ve bu anları paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

TENİS

Cem İlkel Antalya’da çeyrek finalde

Antalya’nın Serik ilçesindeki Megasaray Tenis Akademisi kortlarında düzenlenen ATP Challenger Turnuvası olan Club Megasaray Open I'de ilk gün karşılaşmaları gerçekleştirildi.

Ana tabloda korta çıkan milli tenisçi Cem İlkel ilk maçında Brezilyalı rakibi Joao Menezes'i 6-3 ve 6-4'lük setlerle yenerek 2. tura yükseldi.

İkinci maçında ise birçok şampiyonluğu bulunan Arjantinli Leonarda Mayer ile karşılaşan İlkel, bu maçı da 7-5 ve 6-1'lik setlerle kazanarak turnuvada çeyrek finale yükseldi.

DAHA FAZLA