Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

FIFA’dan Avrupa Süper Ligi projesine karşı sert açıklama

FIFA ve tüm kıta federasyonları Avrupa Süper Ligi projesine kesin olarak karşı olduklarını açıklayarak ortak bildiri yayımladı. FIFA, AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC ve UEFA imzalı bildiride, söz konusu organizasyona katılacak kulüp ve futbolcuların FIFA’nın ve bağlı altı konfederasyonun düzenleyeceği tüm turnuvalardan men edileceği belirtildi.

Avrupa Süper Ligi adıyla konuşulan proje, UEFA’dan ayrı ve bağımsız olarak 22 Avrupa takımının kendi arasında yapmayı planladığı ve 2022 yılında başlayacağı konuşulan turnuvayı ifade ediyor. Turnuvaya katılacağı iddia edilen takımlar arasında Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Liverpool ve PSG gibi önemli kulüplerin de adı geçiyor.

Galatasaray’da ilk başkan adayı Burak Elmas

Galatasaray’da eski yöneticilerden Burak Elmas, başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Dursun Özbek’in başkan olduğu dönemde görev yapan Elmas, Arkadaşlarım ve ben bu zorlu yolda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstlenmek asla imtina etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Süper Ligde ilk yarı tamamlandı

Türkiye Süper liginde 21. hafta maçları oynandı ve ligin ilk yarısı sona erdi. Üç büyük takımın galibiyetle kapattığı haftanın ardından Beşiktaş ilk yarıyı lider kapattı. Haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Gençlerbirliği 1 – 2 Trabzonspor

Medipol Başakşehir 1 – 1 Çaykur Rizespor

İttifak Holding Konyaspor 0 – 0 Fraport TAV Antalyaspor

Yeni Malatyaspor 0 – 1 Galatasaray

Yukatel Denizlispor 0 – 1 Fatih Karagümrük

Beşiktaş 2 – 1 Göztepe

Gaziantep FK 1 – 1 Atakaş Hatayspor

Kasımpaşa 2 – 0 Demirgrup Sivassspor

Fenerbahçe 3 – 0 Heskablo Kayserispor

Aytemiz Alanyaspor 4 – 3 MKE Ankaragücü

NBA

Stephan Curry’den beş üçlük

NBA’de Utah Jazz ile Golden State Warriors‘ı arasında oynanan ve Utah Jazz’ın 127-108 galip geldiği maçta Stephen Curry  beş üçlük isabetiyle lig tarihinde en çok üç sayı kaydeden oyuncular sıralamasında ikinci sıraya yerleşti.

LeBron James 46 sayı kaydetti

Los Angeles Lakers’ın deplasmanda Cleveland Cavaliers'i 115-108 yendiği maçta LeBron James eski takımına tam 46 sayı attı. Lakers deplasmandaki üst üste 10. maçını kazanırken LeBron James, 46 sayısının yanına 8 ribaunt, 6 asist, 2 blok, 2 top çalma ve 7 üçlük performanslarını da ekledi.

YELKEN

Alican Kayar bronz madalya kazandı

Milli yelkenci Alican Kayar İspanya’nın Las Palmas kentinde düzenlenen "Lanzarote Olympic Winter Regatta Yelken Yarışması"nda üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

KARMA DÖVÜŞ SANATLARI

Dustin Poirier, Conor McGregor’u ikinci rauntta nakavt etti

Abu Dabi’deki Yas adasında düzenlenen UFC müsabakasında Dustin Poirirer, güçlü rakibi Conor McGregor’u ikinci rauntta nakavt etmeyi başardı. McGregor geçen yıl dövüşmneyi bıraktığını açıklamış, daha sonra kararından geri dönmüştü. İkilinin altı yıl önceki karşılaşmasını ise McGregor ilk rauntta rakibini nakavt ederek kazanmıştı.

TENİS

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay Birleşik Arap Emirlikleri'nde çiftler şampiyonluğu elde etti

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Fujairah Açık turnuvasında İsviçreli partneri Viktorija Golubic ile çiftlerde şampiyonluğa ulaştı.

Büyükakçay-Golubic çifti, 1 saat 42 dakika süren final mücadelesinde Tayvan’lı En Shuo Liang ile Çin’li Xiaodi You ikilisini 5-7, 6-4, 10-4 ile saf dışı bırakarak şampiyon oldu.

Bu galibiyetle kariyerinin 15. çiftler şampiyonluğunu elde eden milli tenisçi Çağla Büyükakçay, turnuvayı teklerde ise çeyrek finalde tamamladı. Çağla, çiftlerdeki partneri Golubic'e çeyrek finalde yenildi.

DAHA FAZLA