Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

BASKETBOL

Anadolu Efes Euroligde fark attı

THY EuroLeague'in (Avrupa Ligi) 18. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Fransa takımı ASVEL ile karşılaştı. Mücadeleden Anadolu Efes 80-102 galip ayrıldı.

NBA

LaMelo Ball NBA'de 'triple-double' yapan en genç oyuncu oldu

Charlotte Hornets takımının 19 yaşındaki oyun kurucusu LaMelo Ball,  Atlanta Hawks'ı 113-105 yendikleri maçta 22 sayı, 12 ribaund, 11 asistlik bir performans sergileyerek NBA tarihinde triple-double yapan en genç oyuncu ünvanını elde etti.

Boston Celtics - Miami Heat maçı ertelendi

NBA'de Boston Celtics - Miami Heat karşılaşması, Covid-19 protokolü sonucunda Miami'nin sahaya çıkaracak 8 oyuncusunun bulunamaması sebeniyle ertelendi. Bu NBA'de erteenen ikinci maç oldu. Daha önce Oklahoma City ile Houston arasındaki karşılaşma, Rockets takımındaki vaka sayısı nedeniyle ertelenmişti.

Bogdanovic’in dizinde kırık tespit edildi

Atlanta Hawks ile Charlotte Hornets arasında oynanan maçın 2. çeyreğinde sakatlanarak sahayı terk etmek zorunda kalan Bogdanovic'in dizinde kırık tespit edildi. 2014-2017 yılları arasında Fenerbahçe’de oynayan Sırp futbolcunun ne zaman tekrar oynayabileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı

HENTBOL

A Milli Hentbol Takımı Polonya'ya ikinci maçta da yenildi

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında, Plock kentindeki Orlen Arena'da oynanan beşinci Grup maçında Polonya'ya 35-24 mağlup oldu. Mili takım, evinde oynadığı mücadelede de rakibine 29-24 yenilmişti.

İlk maçında deplasmanda Hollanda'ya 27-26 mağlup olan millilerin Slovenya ile yapacağı ikinci karşılaşma artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenmişti.

TENİS

Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık'ta ikinci tura yükseldi

Koronavirüs salgını nedeniyle Dubai'de gerçekleştirilen elemelerde milli tenisçi Çağla Büyükakçay ikinci tura yükseldi. Andorralı raket Victoria Jimenez Kasintseva ile karşılaşan Büyükakçay rakibini 6-4'lük setler sonucunda 2-0 mağlup etti.

VOLEYBOL

Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı küme düştü

Sultanlar Ligi'nde Yeşilyurt'a 3-0 mağlup olan Beşiktaş’ın, bitime altı hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Siyah-beyazlı ekip, çıktığı 24'üncü lig maçında 23'üncü kez sahadan yenik ayrıldı.

FUTBOL

Galatasaray ve Fenerbahçe farklı galip, Beşiktaş berabere

Süper ligde 18. hafta maçları oynandı. Lider Beşiktaş Hatayspor ile 2-2 berabere kalmasına rağmen liderliği korurken, Galatasaray Gençlerbirliği karşısında 6-0’lık galibiyet elde etti. Fenerbahçe ise Erzurumspor deplasmanından 3-0 galip döndü. Süper ligde tüm sonuçlar şöyle:

Demir Grup Sivasspor 2 – 1 Gaziantep FK

Hes Kablo Kayserispor 1 – 0 Yeni Malatyaspor

Göztepe 0 – 1 Fraport TAV Antalyaspor

Galatasaray 6 – 0 Gençlerbirliği

Fatih Karagümrük 2 – 1 İttifak Holding Konyaspor

MKE Ankaragücü 1 – 2 Medipol Başakşehir

Çaykur Rizespor 1 – 1 Yukatel Denizlispor

Atakaş Hatayspor 2 – 2 Beşiktaş

BŞB Erzurumspor 0 – 3 Fenerbahçe

Aytemiz Alanyaspor 1 – 2 Kasımpaşa

ATLETİZM

Luvo Manyonga geçici olarak spordan men edildi

Atletizmde Dürüstlük Birimi (AIU) tarafından yapılan açıklamada Olimpiyat madalyası sahibi Güney Afrikalı atlet Luvo Manyonga’nın, doping testlerine kasıtlı olarak girmediği gerekçesiyle spordan geçici olarak men edildiği belirtildi.

30 yaşındaki uzun atlamacı Manyonga'nın nerede olduğunu gizleyerek katılım zorunluluğu bulunan doping testlerine girmemesi gerekçesiyle söz konusu cezaya çarptırıldığı açıklandı.

DAHA FAZLA