Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Galatasaray'lı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin elinde havai fişek patladı!

Galatasaray'ın sağ beki Omar Elabdellaoui, yılbaşı kutlaması sırasında elinde havai fişek patlaması sebebiyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan Norveçli futbolcu derhal tedavi altına alındı.

Yüzü ve iki gözünden yaralanan Elabdellaoui için oyuncunun doktoru Prof. Dr. Vedat Kaya, "Bir gözde daha fazla olmak üzere iki gözünde de problem var. Şu anda görme yetisi var ama ileriki dönemdeki gidişat hakkında bir şey söylemek doğru olmaz" açıklamasını yaptı.

Cristiano Ronaldo Pele’yi geçti

Juventus'un Portekiz’li futbolcusu Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz hafta oynanan ve Juventus’un 4-1 galip geldiği maçta attığı iki golle efsane futbolcu Pele'yi geçerek tarihin en golcü ikinci futbolcusu oldu. Futbol tarihinde en çok gol atan isim ise 1930’lu ve 40’lı yıllarda futbol oynayan Avusturya’lı Josef Bican.

Süper Ligde yeni lider Beşiktaş

Türkiye Süper liginde 16. Hafta maçları oynandı. Deplasmanda Kayserispor’u 2-0 yenmeyi başaran Beşiktaş 81 hafta sonra ilk kez ligde liderlik koltuğuna oturdu. İkinci sırada Aytemiz Alanyaspor, üçüncü sırada ise Galatasaray bulunuyor. Süper kigde bu haftanın tüm sonuçları şöyle:

BŞB Erzurumspor 1 – 1 Gaziantep FK

Demir Grup Sivasspor 2 – 2 Yukatel Denizlispor

MKE Ankaragücü 3 – 1 Yeni Malatyaspor

Aytemiz Alanyaspor 3 – 0 Medipol Başakşehir

Atakaş Hatayspor 2 – 1 İttifak Holding Konyaspor

Galatasaray 0 – 0 Fraport TAV Antalyaspor

Çaykur Rizespor 1 – 1 Gençlerbirliği

Fatih Karagümrük 1 – 2 Trabzonspor

Hes Kablo Kayserispor 0 – 2 Beşiktaş

Kasımpaşa 0 – 3 Fenerbahçe

BASKETBOL

NBA

Becky Hammon, ilk kadın başantrenör oldu

San Antonio Spurs'un baş antrenörü Gregg Popovich Los Angeler Lakers karşılaşmasında oyundan atılınca takımın başına yardımcı antrenör Becky Hammon geçti. Hammon böylece NBA'de görev yapan ilk kadın başantrenör oldu.

Doğu Konferansında Philedelphia 76ers seriyi sürdürdü

NBA bu hafta oynanan dokuz maçla devam etti. Milli basketbolcu Furkan Korkmaz’ın da forma giydiği, ancak sakatlığı nedeniyle bu hafta oynamadığı Philedelphia 76ers, Charlotte Hornets'ı 118-101 mağlup etti ve galibiyet serisini sürdürdü.

NBA’de sonuçlar şöyle:

Orlando Magic-Cleveland Cavaliers: 103-83

Philadelphia 76ers-Charlotte Hornets: 118-101

Atlanta Hawks-New York Knicks: 108-113

Miami Heat-Oklahoma City Thunder: 118-90

Toronto Raptors-Boston Celtics: 114-126

Houston Rockets-Dallas Mavericks: 100-113

Milwaukee Bucks-Detroit Pistons: 125-115

New Orleans Pelicans-Indiana Pacers: 116-118

Golden State Warriors-Sacramento Kings: 137-106

VOLEYBOL

A Milli Erkek Voleybol Takımı kampa girdi

12-16 Ocak 2021 tarihlerinde Üsküp’te düzenlenecek olan 2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye A Milli voleybol takımı da mücadele edecek. Takım, hazırlıklar için İstanbul’da kampa girdi. Kamp 10 Ocak tarihine kadar sürecek.

BİSİKLET

Tour Of Antalya 2021 ve Grand Fondo Anltalya koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2021 takviminde yer alan ve 11-14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Tour of Antalya ile 14 Şubat 2021 Pazar günü yapılacak olan amatör yol bisikleti yarışı Gran Fondo Antalya, korona virüs salgınının devam etmesi nedeniyle ertelendi. Tour of Antalya’nın 2022 yılının ilk aylarında yapılması planlanıyor.

DAHA FAZLA