Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

Kemal Güllü

FUTBOL

Özkan Sümer hayatını kaybetti

Türkiye futbolunun ve özellikle Trabzonspor'un önemli isimlerinden Özkan Sümer, kanser hastalığı nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybetti.
Trabzonspor'da yetişen, bu takımda futbolculuk ve teknik direktörlüğün yanı sıra bir dönem de başkanlık yapan Sümer, Trabzonspor'un geçmişte yaşadığı şampiyonluklarda teknik direktör olarak önemli pay sahibiydi. 

Özkan Sümer, Trabzonspor dışında milli takım ve Galatasaray'ı da çalıştırmıştı.

Futbolda yılın en iyileri belirlendi

FIFA futbolda 2019-2020 sezonun en iyilerini belirledi. Erkeklerde Yılın Futbolcusu ödülünü Robert Lewandowski, kadınlarda ise Lucy Bronze kazandı. Jürgen Klopp erkeklerde en iyi teknik direktör seçilirken, Sarina Wiegman kadınlarda en iyi teknik direktör olarak belirlendi.

Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Ulsan Hyundai oldu

Asya Şampiyonlar Ligi finalinde İran temsilcisi Persepolis'i 2-1 yenen Güney Kore ekibi Ulsan Hyundai, 2020 yılının Asya şampiyonlar ligi şampiyonu oldu. 

Manchester United, Leeds United’ı farklı geçti

İngiltere Premier Lig'in 14'üncü haftasında Manchester United, sekiz golün atıldığı maçta Leeds United'ı kendi evinde 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Alanya mağlup, Beşiktaş haftayı avantajlı geçti

Lig lideri Alanyaspor ile birlikte, Galatasaray ve Fenerbahçe delerine mağlup olunca, Erzurumspor’u farklı geçen Beşiktaş haftayı büyük avantajla kapattı. Ligde ilk beş takım arasında çok az puan farkı bulunuyor. Bu haftanın tüm sonuçları şöyle gerçekleşti:

Fatih Karagümrük 2 – 1 Galatasaray

Göztepe 0 – 1 Atakaş Hatayspor

Yeni Malatyaspor 2 – 0 Kasımpaşa

Trabzonspor 2 – 1 Çaykur Rizespor

Gaziantep FK 3 – 1 Fenerbahçe

Gençlerbirliği 1 -1 Ankaragücü

Yukatel Denizlispor  1 – 0 Alanyaspor

Beşiktaş 4 – 0 Erzurumspor

Konyaspor 0 – 1 Sivasspor

Antalyaspor 2 – 0 Kayserispor

BASKETBOL

NBA’de yeni sezon başlıyor

Pandemi nedeniyle başlangıç tarihi 2 ay uzayan NBA'in 2020-21 sezonu 23 aralık Ççarşamba günü başlayacak, normal sezonda 82 yerine 72 maç oynanacak.

GÜREŞ

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Bireysel Dünya Kupası'nın son gününde 1 gümüş 2 bronz madalya kazanan erkek millî güreşçiler, serbest stilde takım hâlinde topladıkları 104 puanla dünya ikincisi oldu. Türkiye şu ana akadar grekoromende 3 gümüş, 1 bronz, kadınlarda 2 gümüş, 1 bronz ve serbsette de 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 10 madalya elde etti, şampiyon çıkmadı.

VOLEYBOL

2021 CEV Avrupa Altın Ligi’ndeki rakipler belli oldu

A Milli Erkek Voleybol Takımı 2021 CEV Avrupa Altın Ligi’nde C Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Belarus’la eşleşti. İlk etap karşılaşmaları 28-30 Mayıs 2021 tarihlerinde Belarus’ta, ikinci etap karşılaşmaları ise 4-6 Haziran 2021 tarihlerinde Portekiz’de oynanacak.

Kadınlar Voleybol derbisinde Galatasaray galip

Sultanlar Ligi'nin 24'üncü haftasında Galatasaray HDI Sigorta, derbi maçta Beşiktaş'ı 3-0 yenmeyi başardı.

CİMNASTİK

Kadınlar Artistik Cimnastik Milli Takım Avrupa dördüncüsü oldu.

Mersin'de düzenlenen 33. Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda Bilge Tarhan, Ece Yağmur Yavuz, Cemre Kendirci, Dilara Yurtdaş ve Göksu Üçtaş Şanlı’dan oluşan Türkiye milli takımı  Avrupa dördüncüsü oldu.

DAHA FAZLA