Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

İleri Haber

OLİMPİYAT

2021 Tokyo Olimpiyatları için yeni tedbirler gündemde

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Covid-19 salgını nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları'nda salgının etkilerini azaltmak için Olimpiyat Köyü'ndeki kalış sürelerine kısıtlama getirme de dahil bir dizi yeni tedbire hazırlanıyor.

IOC Başkanı Thomas Bach, Yürütme Kurulu toplantısından sonra söz konusu kurallarla ilgili bilgi verdi. ulusal olimpiyat komitelerinden sporcuların Tokyo'daki Olimpiyat Köyü'ne giriş-çıkışlarını düzenleyecek yeni kurallara uymalarını istediklerini açıklayan Bach, sporcuların Olimpiyat Köyü'ne girişlerine müsabakalarından 5 gün önce izin verilmesinin ve elenmeleri ya da yarışlarını tamamlamaları halinde ise 2 gün içinde tesisten ayrılmalarının talep edilmesinin beklendiğini belirtti. Bach, "Bunun kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Covid-19'a maruz kalma riskini en aza indirmek için Olimpiyat Köyü'nde kalanların sayısını azaltmamız, en aza indirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

MOTOR SPORLARI

Shakir GP’sini Perez kazandı

Formula 1 Sakhir GP'sini Racing Point takımından Sergio Perez kazandı. İkinciliği Renault’dan Esteban Ocon alırken, yine Racing Point’ten Lance Stroll üçüncü oldu. Sezonun 16. Mücadelesi ve 2020 Formula 1 Şampiyonası'nın sondan ikinci yarışı olan Shakir GP’si Bahreyn'in Kuzey Valiliği'ndeki Sakhir Çölü'nde bulunan pistte düzenlendi.  Perez’in birinci olmasında Mercedes takımının araçlarına lastik takarken yaşanan kargaşanın payı olduğu konuşuluyor. Sezonun son yarışı, 13 Aralık'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek.

Ayhancan Güven’den çifte birincilik

Red Bull takımında yarışan milli yarışçı Ayhancan Güven Bahreyn Uluslararası Pisti'nde gerçekleştirilen Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn’in üçüncü ve dördüncü yarışlarında birinci olmayı başardı. Her iki yarışa da pole pozisyonunda başlayan güven birincilikeri zorlanmadan elde etti.

Motosikletçi Marc Marquez üçüncü kez ameliyat oldu

MotoGP şampiyonu Marc Marquez, İspanya’da 3. kez ameliyat oldu ve muhtemelen 6 ay daha yarışlara katılamayacak. Honda takımı sürücüsü, 2020 MotoGP şampiyonasının ilk yarışı olan Jerez'de geçirdiği büyük kazada sağ kolunu kırmıştı. Bu sakatlıktan sadece bir hafta sonra, koluna takılan metal çiviler ile Endülüs GP’sine katılmış ve enerji yüklemesi nedeniyle kolundaki metal plaka kırılınca tekrar ameliyat olmuştu.

FUTBOL - Dünya

İngiltere’den ‘Gökkuşağı Bağcıkları’na destek

İngiltere Futbol Federasyonu, futboldaki homofobiye dikkat çekmek ve LGBTİ+'lara destek olmak amacıyla yürütülen ‘Gökkuşağı Bağcıkları’ kampanyasına bu yıl da destek vereceğini açıkladı. İngiltere Premier Lig’de, her yıl Kasım ve Aralık aylarında oynanan maçlarda LGBTİ+’lara destek olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Stonewall Rainbow Laces (Stonewall Gökkuşağı Bağcıkları) kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlik çerçevesinde futbolcular maçlarda gökkuşağı renklerinden oluşan kaptanlık pazu bantları ve yine aynı renklerden olan ayakkabı bağcıkları ile sahaya çıkıyor ve maç öncesinde ve sırasında homofobiye karşı çeşitli mesajlar veriliyor.

FUTBOL – Türkiye

Alanyaspor ilk mağlubiyetini aldı

Ligin ilk on haftasını namağlup geçen lider durumda bulunan Alanyaspor bu hafta ilk mağlubiyetini Gençlerbirliği karşısında aldı. Üç büyük takımın gol yemeden galip ayrıldığı haftada tüm sonuçlar şöyle:

Beşiktaş 3 – 0 Kasımpaşa

Göztepe 1 – 1 Hes Kablo Kayserispor

Gençlerbirliği 2 – 1 Aytemiz Alanyaspor

İttifak Holding Konyaspor 2 – 0 BŞB Erzurumspor

Yeni Malatyaspor 1 -1 Medipol Başakşehir

Galatasaray 3 – 0 Atakaş Hatayspor

Fatih Karagümrük 2 – 1 Çaykur Rizespor

Fraport TAV Antalyaspor 1 – 0 MKE  Ankaragücü

Yukatel Denizlispor 0 – 2 Fenerbahçe

Trabzonspor 1 – 1 Demirgrup Sivasspor

7. haftanın ertelenen iki maçı bu çarşamba oynanacak

7. haftada oynanması gereken ancak ertelenen Göztepe – Aytemiz Alanyaspor ve Atakaş Hatayspor – BŞB Erzurumspor maçları çarşamba günü 19.30’da oynanacak.

ATLETİZM

Marina Arzamasova’ya dopingden 4 yıl ceza

Kadınlar 800 metrede 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Belarus’lu atlet Marina Arzamasova, doping yaptığı gerekçesiyle dört yıl men cezası aldı. Atletizmde Dürüstlük Birimi (AIU) yaptığı açıklamada, geçen yıl geçici olarak men edilen atletin doping testindeki B numunesinin de pozitif çıktığını belirtti. Arzamasova’nın 4 yıllık men cezasının başlangıcı 29 Temmuz 2019 olarak kabul edilecek.

TENİS

Milli tenisçi İpek Öz Antalya’da şampiyon oldu

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun düzenlediği MTA Open'ın finalinde Rumen rakibi Andreea Amalia Rosca'yı yenen İpek Öz şampiyonluğa ulaştı. Rakibini  6-1, 6-1'lik skorla 2-0 mağlup eden İpek Öz, bu galibiyetle Rosca'nın 14 maçlık galibiyet serisini de sonlandırmış oldu. Bu galibiyet İpek Öz’ün kariyerindeki üçüncü tekler birinciliği oldu.

 

DAHA FAZLA