Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

İleri Haber

MOTOR SPORLARI

Formula 1 Türkiye Grand Prixi tamamlandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14'üncü yarışı DHL Türkiye Grand Prix'si İstanbul’da gerçekleşti. Şampiyonluğu Mercedes takımı pilotu Lewis Hamilton kazandı.  Racing Point'ten Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'den Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti. Hamiton 10 yıl önce, 2010 yılında da Türkiye Grand Prixini kazanmıştı.

Sezonun bitmesine üç yarış varken Hamilton, 307 puanla en yakın rakibi Valtteri Bottas'ın 110 puan önünde 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu. Hamilton, böylece yedinci şampiyonluğuna ulaşarak, Formula 1'in en büyük efsanelerinden Michael Schumacher ile şampiyonluk sayılarını eşitledi.

Hamilton’a şampiyonluk kutlamasında şampanya yerine gazoz verilmiş

Mercedes Formula 1 takımının CEO’su Toto Wolff, Lewis Hamilton’ın kazandığı Türkiye Grand Prix’sinde, kutlamalar esnasında kendilerine Sprite marka gazoz verildiğini söyledi.

Almanya’nın Bild gazetesi ise gazoz konusuna geniş yer verirken bunun bir hükümet politikası olduğunu, alkollü içki reklamlarının yasaklandığını, saat 22.00'den sonra alkollü içki satılmadığını ve fiyatının sürekli arttığını yazdı.

FUTBOL

Milli Takım

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi beşinci maçında Rusya ile Kadıköy Ülker stadında karşı karşıya geldi. Maçı 3-2 kazanan Türkiye bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini aldı. Ayrıca Türkiye bu galibiyetle Rusya'ya karşı 28 yıl sonra ilk kez galip geldi.  Türkiye gruptaki puanını altıya yükseltirken Rusya sekiz puanda kaldı.

Türkiye’nin gollerini Cenk Tosun, Kenan Karaman ve Cengiz Ünder atarken Rusya’nın golleri Denis Çarışev ve Daler Kuzyavev’den geldi

Fenerbahçe Karagümrük hazırlık maçı

Milli maç nedeniyle verilen arayı hazırlık maçı ile değerlendiren Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük takımları Kadıköy Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya geldi.. Mücadele 3-3 beraberlikle tamamlandı.

Beşiktaş’ın karantina süresi 10 güne düşsün talebi reddedildi

Beşikraş kulübü başkanı Başkan Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında karantina sürecinin yeniden değerlendirilmesi talebini gündeme getirmişti. 8 futbolcularının hastalığa yakalanması ve diğer takımlarda da vakaların artmasının ardından dile getirdiği "İzolasyon süresi 14'ten 10 güne düşürülsün" talebinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedildiği öğrenildi. 14 günlük mevcut karantina uygulamasının devam edeceği açıklandı.

FUTBOL - DÜNYA

İspanya İsviçre berabere, Sergio Ramos rekor kırdı

UEFA Uluslar A Ligi 4. Grup 5. hafta karşılaşmasında İsviçre Milli Takımı ile İspanya Milli Takımı, Saint Jakob-Park'ta karşı karşıya geldi. 1-1 beraberlikte biten maçta Sergio Ramos iki penaltı birden kaçırdı. Ayrıca Ramos bu maçla birlikte 177. mez milli maça çıkmış oldu ve Avrupa ülkelerinden bir takımla en çok milli maça çıkan oyuncu olarak tarihe geçti.

BASKETBOL

A Milli Kadın Basketbol Takımı Sırbistan’a ikinci uzatmalarda mağlup oldu

A Millî Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda normal süresi 63-63, birinci uzatma bölümü 73-73 biten maçta ikinci uzatma sonucunda Sırbistan'a 83-76 yenildi. Milli takım bu sonuçla gruptaki üçüncü maçında ikinci kez mağlup oldu. Sırbistan ise grupta oynadığı dördüncü karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Maçta Işıl Alben 17, Pelin Bilgiç 16, Tilbe Şenyürek 14 ve Kuanitra Hollingsworth 16 sayıyla oynadı.

VOLEYBOL

Ziraat Bankkart son 16’ya kaldı

Ziraat Bankkart Voleybol takımı, 2021 Erkekler CEV Challenge Kupası son 32 turu rövanş karşılaşmasında, Portekiz'in Fonte Bastardo Azores takımına 3-2 yenilmesine rağmen adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Ziraat takımı ilk karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrılmıştı. Ziraat Bankkart, Challenge Kupası son 16 turunda ise Omonia Nicosia - Gio Strumica eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

HENTBOL

Kadınlarda Muratpaşa Belediyespor Kosova takımını eledi

Kadınlar EHF Avrupa Kupası elemeleri koronavirüs salgını nedeniyle Antalya'da, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynandı. Muratpaşa Belediyespor takımı cumartesi oynanan ilk maçtan 40-15 galip ayrıldı. Pazar günü gerçekleşen rövanş karşılaşmasında ise KHF Ferizaj'ı 32-16 mağlup ederek Kadınlar EHF Avrupa Kupası'nda 4'üncü tura yükseldi. Her iki maçta da rakibine açık üstünlük sağlayan Muratpaşa takımı, bu sonuçlarla adını Avrupa'nın en iyi 16 takımı arasına girdi.

YÜZME

Adam Peaty rekor kırdı

Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi yarı finalinde 100 metre kurbağalama yarışında Büyük Britanyalı yüzücü Adam Peaty dünya rekorunu kırdı. Peaty yarışı, 55.49'luk derecesiyle ilk sırada bitirdi. Genç yüzücü, Güney Afrikalı Cameron Van der Burgh'un 55.61 ile kırdığı dünya kısa kulvar rekorunu 11 yıl sonra geçmeyi başardı. 100 metre kurbağalamada bir önceki rekoru henüz geçen hafta Türkiye’li sporcu Emre Sakçı kırmıştı. Rekor kısa süre sonra el değiştirmiş oldu.

DAHA FAZLA