Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

BASKETBOL

YALÇIN GRANİT YAŞAMINI YİTİRDİ

Basketbol sporunun Türkiye’deki efsanelerinden Yalçın Granit 88 yaşında hayatını kaybetti. 1932 doğumlu Granit, basketbola öğrencisi olduğu Darüşşafaka’da başlamış, sonrasında Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in teklifiyle Galatasaray’a geçmişti. Daha sonra Fransa takımlarından Racing Club Paris’e transfer olan ve iki sezon da burada oynayan Granit Avrupa’da oynayan ilk Türk basketbolcusu unvanını elde etmişti. Birçok kez milli takım forması giyen ve basketbolu bıraktıktan sonra milli takım da dahil uzun yıllar çeşitli takımlarda antrenörlük yapan Yalçın Granit 1 Kasım günü yaşama veda etti.

FENERBAHÇE 1 SAYI FARKLA GALİP

ING Basketbol Süper Ligi'nin altıncı haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Tofaş'ı 104-103 mağlup etti ve üst üste altıncı galibiyeti kazandı. Ligi namağlup götüren bir diğer takım Anadolu Efes ise Arel Üniversitesi B.Çekmece’yi 98-79 yendi.

LİGİN SON İKİ SIRASI GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’IN

Bu haftayı yenik kapatan ve ligde çıktığı altı maçın tamamında sahadan puansız ayrılan Beşiktaş Sompo Sigorta on altıncı, dört galibiyet iki beraberlik elde eden Galatasaray Doğa Sigorta ise on beşinci sırada bulunuyor. Beşiktaş son hafta Fethiye Belediyespor’a, Galatasaray ise Aliağa Petkimspor’a yenildi.

KADINLARDA GALATASARAY GALİP

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin yedinci haftasında Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Galatasaray maçı 84-73 kazandı.

FUTBOL

NASSER AL KHELAİFİ HAKKINDA BERAAT KARARI VERİLDİ

FIFA eski Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye, 2026 ve 2030 Dünya Kupası’nın yayın haklarını vermesi için rüşvet verdiği iddia edilen Paris Saint Germain kulübü başkanı Nasser Al Khelaifi yargılandığı İsviçre’deki mahkemede suçsuz bulundu ve beraat etti.

AMATÖR MÜSABAKALAR OCAK AYINDA BAŞLIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle bu sezon henüz başlatılmayan bölgesel amatör ve amatör futbol liglerinin ocak ayı sonunda başlamasının planlandığı açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili dört maddelik bir açıklama yayınladı ve özetle daha önce pandemi nedeniyle başlatılmayan amatör liglerin ocak ayı sonunda o zamanki pandemi şartlarına göre ilgili kurumlarla görüşüleceği ve uygun bulunması halinde başlatılacağı açıklandı.

GÖZTEPE- ALANYASPOR MAÇI ERTELENDİ

Ligin 7. hafta maçlarından, cumartesi günü oynanması gereken Göztepe – Alanyaspor maçı, İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

ÜÇ BÜYÜKLER BİRER FARKLA GALİP, KARAGÜMRÜK VE TRABZON’DA GOL YAĞMURU

Ligin üç büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray bu hafta rakiplerini birer farkla geçebildi. Galatasaray evinde Ankaragücü’nü 1-0 ile, Beşiktaş yeni Malatyaspor’u yine 1-0 ile, Fenerbahçe ise deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 ile geçti. Fatih Karagümrük Erzurumspor maçını Karagümrük 5-1, Trabzonspor Kasımpaşa maçını ise Kasımpaşa 4-3’lük skorla kazandı.

BAŞAKŞEHİR, MANCHESTER UNITED İLE KARŞILAŞACAK

Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü maçında İngiltere ekibi Manchester United ile yarın (çarşamba) sahasında karşılaşacak. Başakşehir Fatih Terim stadında oynanacak müsabaka 20.55’te başlayacak. Grupta üçüncü maçlar öncesinde Başakşehir’in henüz puanı bulunmuyor. Manchester United ise ilk iki maçını kazandı ve 6 puanla grup lideri durumunda.

TENİS

SARP LALELİ HAYATINI KAYBETTİ

Tenisçi Sarp Laleli Bursa’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye Tenis Federasyonundan (TTF) yapılan açıklamada, "Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 1994 doğumlu sporcumuz Sarp Laleli'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız." denildi. Sarp Laleli aynı zamanda inşaat mühendisliği öğrencisiydi.

MASA TENİSİ

Türkiye Masa Tenisi Süper Ligi 31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde Balıkesir’de oynanan müsabakalarla başladı. Pandemi nedeniyle mart ayında masa tenisi müsabakalarına ara verilmişti.

ATLETİZM

DÜNYA ŞAMPİYONU CHRİSTİAN COLEMAN OLİMPİYATTA YOK

Erkekler 100 metre dünya şampiyonu Amerikalı atlet Christian Coleman bir ihmaller zinciri nedeniyle 2021 yılında yapılacak olimpiyat oyunlarında yer alamayacak. Atletizmde Dürüstlük Birimi’nden (AIU) yapılan açıklamada Coleman’ın son bir yıl içinde bulunabilirlik kuralını üç kez ihlal ettiği ve bu nedenle iki yıl men cezası aldığı belirtildi. Buna göre Coleman, pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yarışamayacak. Hazırlanan raporda “Coleman bulunduğu yer hakkındaki bilgileri, doping testi yapacak yetkililer Lexington’daki adrese gidene kadar güncellememiştir. Kentucky’deki adresinde olması gerekirken Iowa’da olduğu anlaşılmıştır” denildi.

BOKS

OLEKSANDR USYK 17. MAÇINDAN DA GALİP AYRILDI

Kıtalararası Boks Şampiyonası kemer maçında Rus boksör Oleksandr Usyk ile İngiliz Derek Chisora Wembley Arenada karşı karşıya geldi. Daha önce çıktığı 16 müsabakayı da kazanan Rus boksör bu karşılaşmayı da rahat kazandı. Maç sonunda konuşan Osyk "Ağır sıklette gerçek bir testti. Chisora iri bir adam, sert bir adam. Daha çetin bir dövüş bekliyordum" dedi ve hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti

DAHA FAZLA