Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor...

Kemal Güllü

FUTBOL – Türkiye

Süper Ligde 6. hafta maçları oynandı. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki zorlu karşılaşma Fenerbahçe’nin 3-1 galibiyetiyle sonuçlandı. Beşiktaş Denizlispor’u 3-2, Galatasaray  Erzurumspor’u 2-1 ile geçti. Başakşehirspor ise Antalyaspor’u 5-1 mağlup etti.

Ankaragücü - Hatayspor maçı da ertelendi

Geçen hafta ondan fazla futbolcusunda koronavirüs vakası çıkan Hatayspor’un Erzurumspor’la oynayacağı maç bu sebeple ertelenmişti. Bu hafta ise Ankaragücü takımından iki oyuncu ve bir sağlık personelinde koronavirüs çıktığı belirlendi ve Ankaragücü – Hatayspor maçı bu nedenle ertelendi.

Fenerbahçe kadın futbol takımı kurabilir

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda üç yıl boyunca destek olacak bir fon bulmaları durumunda kadın futbol takımı kuracaklarını söyledi.

Fatih Terim ile Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz arasında gerginlik iddiası

Galatasaray’da yönetim ile Fatih Terim arasında bir gerginlik olduğu iddiası, Fatih Terim’in Erzurumspor maçı sonrası yaptığı basın toplantısında sarf ettiği "Herkes bu durumda benim ne yapacağımı, ne tepki göstereceğimi bilmesine rağmen, benim için aslolan Galatasaray taraftarı olduğu için sabırla sessiz kalmaya çalışıyorum. Sanılmasın ki, içeride veya dışarıdakilerin arkamdan planlarını bilmiyor değilim." sözleriyle netlik kazanmıştı. Terim’in istifa edeceği iddia edilirken dün bir toplantı gerçekleştirildi ve uzlaşma sağlandı. Terim toplantının ardından Twitter hesabından ‘her şey yolunda’ mesajını paylaştı.

FUTBOL – Avrupa

Marcello Lippi teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı

İtalyan furbolunun en önemli isimlerinden Marcello Lippi antrenörlük kariyerini sonlandırdığını ve futbolun içinde başka rollerde yer almaya devam edebileceğini açıkladı. Daha önce İtalya milli takımını, Juventus, İnter ve Napoli gibi İtalya’nın önemli takımlarını çalıştıran Lippi en son Çin Milli takımında görev yapıyordu. İtalya milli takımı 2006 dünya kupasını kazandığında takımın başında olan Lippi, ayrıca Juventus takımıyla şampiyonlar ligi kupasını da elde etmişti.

Ajax 13-0 ile rekor kırdı

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 6. haftasında Veno takımı ile deplasmanda karşılaşan Ajax,  sahadan 13-0 galip ayrılarak tarihi bir sonuç elde etti.

Eredivisie liginde bir maçta en fazla gol atma rekoru daha önce de Ajax takımına aitti. Ajax 1971-72 sezonunda Vitesse’yi 12-1 yenmişti.

KARMA DÖVÜŞ SANATLARI

Khabib Nurmagomedov kariyerini galibiyetle noktaladı

UFC hafif sıklet şampiyonu Khabib Nurmagomedov, Justin Gaethje karşısında elde ettiği galibiyetle ünvanını korudu fakat maç sonunda sporculuk kariyerini noktaladığını ilan etti.

Nurmagomedov Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de yapılan müsabakada Amerikalı rakibi Justin Gaethje'i bayıltarak nakavt etti ve kemerini korudu. Maç sonunda ise ağlayarak dövüş kariyerini bıraktığını açıkladı. Bu güne dek çıktığı 29 müsabakanın tamamını kazanan Dağıstan doğumlu sporcu babasını temmuz ayında koronavirüs nedeniyle kaybetmişti.

Karma dövüş sanatları (MMA) tarafların karşılaşmalarda üstünlük sağlamak için her türlü dövüş sanatı tekniğinden faydalanabildiği dövüş sporu olarak tanımlanıyor.

BİSİKLET

Yol bisikletinin en önemli yarışlarından olan Giro d'Italia'da son gün koşulan bireysel zamana karşı etabını Tao Geoghegan Hart kazandı ve genel klasmanda birinci olarak şampiyonluğu elde etti. 25 yaşındaki sporcu; toplam uzunluğu 3.361,4 kilometre olan Giro d'Italia 2020'yi 85 saat 40 dakika 21 saniye ile bitirdi ve kariyerinin ilk büyük tur şampiyonluğunu kazandı.

BASKETBOL

NBA yönetimi 2020-21 sezonunu 22 Aralık'ta başlatmayı planladıklarını açıkladı. Sezonun 72 maç üzerinden oynanması ve temmuz ayında başlayacak 2021 olimpiyatlarından önce de bitmesi hedefleniyor.

Türkiye

ING Basketbol Süper Liginde 5. Hafta maçları oynandı.  Fenerbahçe Beko, Aliağa Petkimspor’u 23 sayı farkla 93-70 yenerken, Beşiktaş Anadolu Efes karşısında kendi evinde 74-81 mağlup oldu. Galatasaray ile Gaziantep arasında müsabaka ise Gaziantep’in 90-86’lık üstünlüğü ile sona erdi.

VOLEYBOL

Vakıfbank üst üste dokuzuncu maçını kazandı

Voleybol Sultanlar Ligi'nin 11'inci haftasında Vakıfbank, Fenerbahçe Opet'i 25-21, 25-23 ve 25-20'lik setlerle 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla Vakıfbank ligdeki dokuzuncu maçını da kazanmış oldu.

TENİS

Alezander Zverev ATP şampiyonu oldu

Rakibi Diego Schwartzman’ı 6-2 ve 6-1 ile geçen Alexander Zverev, iki hafta içinde Köln şehrinde düzenlenen iki ATP 250 turnuvasını da kazanmış oldu. Bu sonuçlarla Zverev, 13'üncü ATP şampiyonluğunu elde etti.

DAHA FAZLA