Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL – Türkiye

Hatayspor’da koronavirüs vakası arttı, Erzurumspor maçı oynanamadı

Hatayspor’da geçtiğimiz günlerde 6 oyuncunun Covid_19 testi pozitif çıkmıştı. Daha sonra yapılan testlerde 11 futbolcu, Teknik Direktör Ömer Erdoğan ve bir kulüp personelinin daha Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bu nedenle pazar günü oynanması gereken Hatayspor – Erzurumspor maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Başakşehir ilk galibiyetini Trabzonspor karşısında aldı.

Ligin ilk dört haftasında hiç galibiyet alamadığı gibi gol dahi atamayan Başakşehir zorlu Trabzonspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Başakşehir ligde 19. sırada yer aldı. Trabzonspor ise 14. sırada bulunuyor.

Galatasaray mağlup, Beşiktaş haftayı BAY geçti.

Galatasaray; Aytemiz Alanyaspor karşısında 90+5’te yediği golle sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Fenerbahçe ise Göztepe deplasmanından 3-2’lik galibiyetle döndü.

Beşiktaş bu haftayı boş geçti. Süper Lig bu sezon 21 takımla oynandığı için her hafta bir takım ligi BAY geçiyor, yani maça çıkmadan haftayı geçiriyor. Bu hafta BAY sırası Beşiktaş’taydı. Üç büyük takımdan Galatasaray 12. Fenerbahçe ise 15. haftayı BAY geçecek.

Kocaeli kadın futbol takımından milli takıma 6 oyuncu

Türkiye U19 Kadın Milli Futbol Takımı 24 Ekim-1 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul’da hazırlık kampına girecek. Açıklanan aday kadroya 6 futbolcusunu gönderen Kocaeli kadın futbol takımı, bugüne dek kadınlar milli takımında aynı kadroya en fazla futbolcu gönderen kulüp oldu.

FUTBOL – Avrupa

İtalya Serie A’nın dördüncü haftasındaki Milano derbisinden Milan galip ayrıldı. Inter’i 2-1 mağlup eden Milan’da iki golü de Zlatan İbrahimoviç attı. Bu sezon Milan formasıyla çıktığı üç resmi maçta beş gol atan Ibrahimoviç, futbol kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yapmış oldu.

MOTOR SPORLARI

Toprak Razgatlıoğlu Estoril’de kazandı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz Estoril'deki son ayağında birinci oldu. Razgatlıoğlu bu sonuçla şampiyonayı 228 puanla dördüncü olarak tamamladı.

Yarışlarda şampiyonluğu ise Jonathan Rea elde etti. Rea böylece üst üste 6. şampiyonluk kazanmış oldu.

BİSİKLET

Bisikletçi Zeynep Aslan kamyon çarpması sonucu yaşamını yitirdi

Karşıyaka Belediyesi Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan, İzmir’in Menemen ilçesinde, bisikletiyle antrenman yaparken karşı yönden gelen bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. 32 yaşındaki Zeynep Aslan, iki ay önce Bursa'daki Gran Fondo yarışında birinci olmuştu.

Bu kazanın ardından bisiklet.iler sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterip ‘#bisikletimeçarparsanölürüm’ etiketiyle kazalara dikkat çekti.

VOLEYBOL

Misli.com Sultanlar Ligi'nin onuncu haftasında Eczacıbaşı Vitra takımı, Türk Hava Yolları'nı 3-0 yenerek üst üste yedinci galibiyetini elde etti. Yedinci haftada oynanması gereken fakat ertelenen Vakıfbank –Kuzeyboru maçını ise Vakıfbank 3-1 kazandı. PTT ise Karayolları'nı aynı skorla mağlup etti.

ATLETİZM

Kenyalı atlet Daniel Wanjiru’ya dopingden 4 yıl ceza

2017 Londra Maratonu'nu kazanan Kenyalı atlet Daniel Wanjiru, doping yaptığı gerekçesiyle 4 yıl boyunca tüm yarışlardan men cezası aldı.

Atletizmde Dürüstlük Birimi yaptığı açıklamada, nisan ayında yarışmalardan geçici olarak men edilen Wanjiru’nun, 9 Mart 2019'dan bu yana aldığı derecelerin de silineceğini belirtti.

YÜZME

Emre Sakçı üçüncü oldu

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen organizasyonda mücadele eden milli sporcu Emre Sakçı, 56.62'lik derecesiyle üçüncülük elde etti. Birinciliği Büyük Britanyalı Adam Peaty 56.38 ile kazanırken, İtalyan Nicolo Martinenghi ise 56.60 ile ikinci oldu.

BASKETBOL – Türkiye

Anadolu Efes Bahçeşehir Kolejini 23 sayı farkla geçti

ING Basketbol Süper Ligi 4. hafta maçında Anadolu Efes, sahasında karşılaştığı Bahçeşehir Koleji'ni 89-66 mağlup etti.

Haftanın diğer öne çıkan maçlarından Lokman Hekim Fethiyespor - Galatasaray maçı, Fethiyespor’un uzatma periyodunda kaydettiği sayılarla 91-82 bitti. Darüşşafaka Tekfen takımı, sahasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor'u 102-77 mağlup etti.  Gaziantepsor – Fenerbahçe Beko maçı, Fenerbahçe’nin 65-59 üstünlüğü ile sonuçlandı. Beşiktaş ise OGM Ormanspora 91-85 yenilerek ilk üç hafta olduğu gibi bu haftayı da puansız kapattı.

DAHA FAZLA