Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL – Türkiye

Türkiye A Milli Futbol Takımı; UEFA Uluslar Ligi B Ligi 3. Grup maçında, deplasmanda Rusya'yla 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Rusya puanını 7’ye çıkarmış ve liderliğini korumuş oldu. Türkiye ise 2 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Gruptaki diğer iki takımdan Macaristan 6 puanla ikinci, Sırbistan ise 1 puanla sonuncu sırada yer alıyor. Milli Takım, 14 Ekim Çarşamba günü Sırbistan ile karşılaşacak.

Milli maç nedeniyle Süper Lig’e verilen ara ise 17 Ekim günü oynanacak Rizespor – Ankaragücü maçı ile son bulacak.

Localar açılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu kupa ve lig maçlarında locaların %50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar verdi. Federasyon yaptığı açıklamada ‘’TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir’’ dedi. Tribünlere ne zaman seyirci alınmaya başlanacağı ise henüz belli değil.

Galatasaray’lı Marcao’nun Ümit Milli Takım oyuncusu Halil’e tokat attığı iddia edildi

Ümit Milli Takım ile Galatasaray lige verilen arayı değerlendirip Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir hazırlık maçı yaptığı ve maçın 70. dakikada yağmur nedeniyle erken bitirildiği açıklanmıştı. Ancak daha sonra maçın yağmur nedeniyle değil, maç içinde yaşanan gerginlik sonucu Galatasaray oyuncusu Marcao’nun genç milli oyuncu Halil Dervişoğlu’na tokat attığı, ümit milli takım antrenörü Tolunay Kafkas’ın da tepki olarak takımı sahadan çektiği iddia edildi.

İddialar üzerine taraflar gerginlik yaşandığını ve sahada arbede çıktığını kabul ederken tokat olayının yaşanmadığını belirtti. Halil Dervişoğlu da sosyal medya hesabından ‘her futbol maçında yaşanabilecek olaylardan biri yaşanmıştır ama iddia edildiği gibi tokat atma olayı yoktur’ dedi.

Genç oyuncunun babası Muzaffer Dervişoğlu ise tokat olayının yaşandığını, oğluna baskı yapılarak iddiaların yalan olduğunun söyletildiğini, bu işin peşini bırakmayacağını, gerekirse milli takımı bırakacaklarını açıkladı.

NBA

Los Angeles Lakers Şampiyon

Final serisinin altıncı maçında Miami Heat’i 106-93 yenen Los Angeles Lakers, seriyi 4-2’ye getirerek yedinci maçın oynanmasına gerek kalmadan şampiyon oldu. Bu galibiyetle Lakers, tarihindeki 17'nci şampiyonluğu elde etti. Ayrıca Lakers’ın oyuncusu Lebron James, karşılamada 28 sayı, 14 ribaund ve 10 asistlik bir performans gösterdi ve kariyerinin 11'inci triple-double'ını yapmış oldu. Bununla birlikte James, NBA tarihinde üç farklı takımla Final MVP'si ödülünü kazanan ilk oyuncu oldu.

BASKETBOL – Türkiye

Anadolu Efes farklı kazandı

ING Basketbol Süper Ligi'nde üçüncü haftanın ilk maçı OGM Ormanspor ile Anadolu Efes arasında oynandı ve Anadolu Efes rakibini deplasmanda tam 39 sayı farkla geçti. 115-76 biten maçla Anadolu Efes üçte üç yaparken OGM Ormanspor üçüncü maçını da kaybetmiş oldu.

Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı 97-89 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini alırken Beşiktaş üst üste üçüncü kez sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe Beko ise Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'u 113-74 yenerek ligdeki üç maçını da kazanmış oldu.

VOLEYBOL

Türkiye 17 Yaş Altı Kadın Voleybol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası finalinde Rusya'ya 3-1 mağlup oldu ve bu sonuçla turnuvayı ikinci sırada bitirerek gümüş madalya kazandı. Ayrıca Milli Takım'ın üç oyuncusu turnuvanın ‘rüya takımı’na seçildi. Pelin Eroktay ‘en iyi pasör çaprazı’, Ege Melisa Bükmen ‘en iyi smaçör’, Özge Arslanalp ise ‘en iyi pasör’ ödüllerini elde etti.

MOTOR SPORLARI

MotoGP'nin Fransa ayağını Ducati takımından Danilo Petrucci kazandı. Repsol Honda'nın genç pilotu Alex Marquez ikinci olurken, KTM'den Pol Espargaro ise üçüncülüğü elde etti.

2020 Dünya Ralli Şampiyonası'nın altıncı ayağı olan İtalya'da Hyundai takımından Dani Sordo, aynı takımdan arkadaşı Thierry Neuville’yi geçerek yarışı kazandı.

Hamilton; Schumacher'in rekoruna ortak oldu

Formula 1'de sezonun 11. yarışı Almanya Eifel Grand Prix'sini, Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Bu galibiyetle Hamilton, 91’inci yarışını kazanmış oldu ve 91 yarışla rekoru elinde tutan Alman pilot Michael Schumaher’in rekoruna ortak oldu. Yarış sonrası Michael Schumacher'in oğlu Mick, babasının kasklarından birini Hamilton'a hediye etti ve Hamilton törene bu kaskla çıktı.

Tüm zamanların en iyi yarış pilotu kabul edilen Michael Schumaher; 2013 yılında geçirdiği bir kayak kazası sonucu komaya girdi ve halen komada bulunuyor.

Formula-1 İstanbul Grand Prix seyircisiz olacak

İstanbul Valiliği, 13-15 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Formula 1 yarışlarının koronavirüs tedbirleri nedeniyle seyircisiz yapılamasına karar verildiğini açıkladı.

TENİS

Fransa Açık’ta şampiyon Iga Swiatek

Paris’te düzenlenen Fransa Açık (Roland Garros) tenis finalinde ABD'li rakibi Sofia Kenin'i yenen 19 yaşındaki Polonyalı tenisçi Iga Swiatek şampiyon oldu. Rakibi karşısında ilk seti 6-4 ile alan Swiatek ikinci seti de 6-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Sawiatek, çeyrek finalde İtalyan tenisçi Martina Trevisan’ı, yarı finalde ise Nadia Podoroska’yı set vermeden elemişti.

DAHA FAZLA