Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL – Türkiye

Süper Lig'de dördüncü hafta maçları oynandı, Beşiktaş ve Galatasaray mağlup

Ligin ilk üç haftasında bir galibiyet, bir beraberlik ve bir de mağlubiyet alan Beşiktaş, Pazar günü oynanan maçta Gençlerbirliği’ne evinde yenildi ve son iki haftayı puansız kapattı. Galatasaray da Kasımpaşa’dan 1-0 yenik döndü. Fenerbahçe ise Karagümrük’ü 2-1 ile geçti.

Ligin ilk üç haftasını hiç gol yemeden atlatan Hatayspor, dördüncü hafta maçında Alanyaspor’dan altı gol birden yedi ve sahadan 6-0’lik bir yenilgiyle ayrıldı.

Başakşehir'e zorlu grup

UEFA Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi. Geçen sezonun şampiyonu olarak Türkiye’yi temsil edecek olan Başakşehir; Manchester United, Paris Saint-German ve Leipzig takımlarıyla aynı grupta yer aldı.

Başakşehir geçen sezonu şampiyon tamamlamış ancak bu sezon ligin ilk üç haftasını mağlubiyetle, son haftayı ise beraberlikle kapatmıştı. Ayrıca takımın ilk dört haftada golü bulunmuyor.

Şampiyonlar Ligi ilk grup maçları 20 Ekim'de başlayacak.

Kadın Futbol Ligleri Aralık ayına ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, geçen hafta içi yaptığı toplantıda Kadın ligleri ve Gelişim Ligleri maçlarının Aralık ayı sonuna kadar ertelenmesini kararlaştırdı. Koronavirüs salgınındaki gelişmelere göre aralık ayında yeniden karar verilecek.

FUTBOL – Avrupa

Premier Lig'de ilginç sonuçların yaşandığı bir hafta oldu. Ligin güçlü ekiplerinden Liverpool, Aston Villa’ya 7-2, Manchester United ise evinde Totenham’a 6-1 mağlup oldu.

Ayrıca Liverpool, Premier Lig'de şampiyon olduktan sonraki sezonda 7 gol yiyen ilk takım olarak da tarihe geçti.

Napoli koronavirüs nedeniyle maça çıkamadı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. hafta maçlarından Juventus-Napoli müsabakası, Napoli takımının kadrosundaki koronavirüs vakaları nedeniyle oynanamadı. Napoli’nin maça çıkamaması, iki futbolcu ve bir antrenörde koronavirüs çıkmasının üzerine, yerel sağlık makamlarının takımın deplasmana gitmesine izin vermemesi nedeniyle yaşandı. Maça çıkacağını daha önce açıklayan Juventus takımı ise rakibi olmamasına karşın sahadaki yerini aldı. İtalya’daki kurallar gereği Napoli takımının hükmen yenik sayılması bekleniyor. Napoli maçın ertelenmesi için futbol federasyonuna başvurmuş, ancak talebi reddedilmişti.

İlk ‘kadın El Clasicosu’ Barcelona’nın

‘Primera Iberdrola’ ismi ile anılan İspanya Kadınlar Futbol Ligi'nde Barcelona kadın futbol takımı, Real Madrid'i 4-0 mağlup etti ve İspanya Kadınlar Primera Ligi tarihindeki ilk El Clasico'dan galip ayrıldı. Real Madrid kulübü kadın futbol takımını henüz bu yaz kurmuş ve ‘Primera Ligi'ne kaydını yeni yaptırmıştı. Barcelona ise 1988 yılından beri kadın futbol takımına sahip ve geçen sezon hem ligi hem de şampiyonlar ligini ikinci tamamladı.

NBA

NBA'de final serisinin üçüncü maçında Miami Heat, Los Angeles Lakers'ı 115-104 mağlup etti. Bir önceki maçı Lakers 124-114 kazanmış ve üst üste iki galibiyet almıştı. Bu sonuçla seride durum 2-1 oldu.

BİLARDO

Ronnie O’Sullivan snooker şampiyonluk liginden çekildi.

Dünya snooker şampiyonu Ronnie O'Sullivan, pandemi önlemleri nedeniyle turnuvalarda uygulanan kısıtlamalara dahil olmak istemediği için şampiyonluk liginden çekildiğini açıkladı. O’Sullivan’ın; bilardonun bir türü olan ve 22 topla oynanan snookerda bir çok şampiyonluğu bulunuyor ve daha önce de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir çok kez turnuvalardan çekilmesiyle biliniyor.

BİSİKLET

Anıtsal Klasik yarışını Primoz Roglic kazandı

Belçika'da düzenlenen Liege-Baston-Liege yol bisikleti klasik yarışını Sloven bisikletçi Primoz Roglic, son dakikada yaptığı atakla kazandı. Yarışın son anlarında dünya şampiyonu Julian Alaphilippe son metrelerde kazandığını düşünerek bisiklet üzerinde kutlamaya başlamıştı ancak Roglic son metrelerde ciddi bir atak yapıp Alaphilippe’yi geçti ve ilk anıtsal klasik zaferini elde etti.

ATLETİZM

Uluslararası İzmir Maratonu Koşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl kornavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda atletin katıldığı Uluslararası İzmir Maratonu tamamlandı. 283 sporcunun katıldığı yarışı erkeklerde Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kadınlarda da yine Kenyalı Judith Jeptum Korir kazandı.

Maraton Lozan Meydanı'nda başlayıp, Karşıyaka Atatürk Anıtı, İnciraltı Kent Ormanı, Vasıf Çınar Bulvarı üzerinde devam etti. Birinciliği kazanan Sang Benard Cheruiyot 2 saat 15 dakika 16 saniyelik bir derece elde etti.

KICK BOKS

2022 Avrupa Kick Boks şampiyonası Antalya’da yapılacak

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Avrupa Kick Boks şampiyonasının 2022 yılında yine Antalya'da yapılacağını açıkladı.

Osmaniye Tosyalı spor salonunda düzenlenen kick boks kuşak sınavına katılan Kayıcı, burada yaptığı açıklamada "Bizim için öncelik sağlıktır ve devletimizin bize verdiği talimatlara uymaktır, biz de uyduk. Ama bizi sevindiren bir gelişme oldu. Bu yıl salgın nedeniyle iptal edilen Avrupa Kick Boks Şampiyonası, 2022 yılında yine Antalya'da yapılacak. Şampiyonaya tüm branşlarda milli takımlar olarak katılacağız" dedi.

HENTBOL

Avrupa Ligi kuraları çekildi.

Hentbolda EHF Avrupa Ligi kura çekimi gerçekleştirildi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan kura çekiminde Beşiktaş Aygaz; C Grubu'nda Fransa'nın Montpellier, Almanya'nın Magdeburg, Hırvatistan'ın RK Nexe, Rusya'nın HC CSKA ve İsveç'in Alingsas ve takımlarıyla eşleşti.

24 takımın 4 grupta mücadele edeceği turnuva 20 Ekim'de başlayacak ve 2 Mart 2021 tarihinde bitecek.

DAHA FAZLA