Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor. İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

FUTBOL - Türkiye

Galatasaray – Fenerbahçe derbisi golsüz berabere

Ligin üçüncü hafta maçlarından, pazar günü Türk Telekom Arena stadında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 0-0 tamamlandı. Bu sonuçla Galatasaray’ın ligdeki puanı 7, Fenerbahçe’nin ise 5 oldu.

Beşiktaş Konyaspor’a farklı yenildi

İlk iki haftayı bir galibiyet ve bir beraberlikle kapatan Beşiktaş üçüncü haftada mağlubiyeti de tattı. Deplasmanda Konyaspor karşısında 4-0 mağlup durumdayken 90+1’de Gökhan Töre’nin golü ile sahadan 4-1 yenik ayrıldı. Üçüncü hafta sonuçları ile Beşiktaş ligde 11. sırada bulunuyor.

Ayrıca Beşiktaş 2016-2017 sezonunda kadrosunda bulunan Kamerun’lu forvet Vincent Aboubakar’ı tekrar transfer etti. Aboubakar ile 1 yıllık sözleşme yapıldı.

Öte yandan Beşiktaş kadın futbol takımı teknik direktörlüğüne Bahar Özgüvenç getirildi.

Başakşehir yine mağlup

Geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehirspor ilk iki hafta olduğu gibi üçüncü haftayı da mağlubiyetle kapattı. 62 yıllık lig tarihinde böyle bir durum ilk kez yaşanıyor. İlk haftada lige bu sezon yükselen Hatayspor’a 2-0, ikinci haftada Galatasaray’ 2-0 ve bu hafta da Fatih Karagümrük’e yine aynı skorla 2-0 yenilen Başakşehirspor üç haftada tek gol dahi atamamış oldu.

Amatör futbolculardan federasyon önünde eylem

Koronavirüs salgını nedeniyle amatör liglerin başlatılmaması üzerine Türkiye’nin her yerinden gelen amatör futbolcular Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan merkez binası önünde eylem yaptı.

Oyuncuların seçtikleri sözcüler federasyon yetkilileri ile görüşürken, Torosgücü kalecisi Emrullah Öztürk dışarda gazetecilere açıklamada bulundu. Öztürk açıklamasında; “Bizler futbolun emektarları ve gariban insanlarıyız. Ekmek davamızın peşinde, Türkiye’nin dört bir yanından buraya sesimizi duyurmaya geldik. Biz, bize yapılan haksızlığı dile getirmek için buradayız. Kimseyle kavga etmek için gelmedik. Sadece virüs kitleri yüzünden maçlar oynanmıyor bahanesini bize sunuyorlar. Biz buna inanmıyoruz. Bizim bir davamız var. Biz ülke olarak herkese kucak açıyoruz ama kendi öz evlatlarına, toplasan 30 bin tane futbolcuya sahip çıkamayacak kadar kötü müyüz? 12 yıldır bizi her seferinde kandıran Ali Düşmez (TFF Amatör İşler Sorumlusu) ve ekibine sözümüz şudur; biz artık çakmağı çaktık artık onlar düşünsün. Belki günlerce burada kalacağız ama 8 aydır aç olan 50 bine yakın insan var. Bunları görmezden gelmeyin. Amatör, futbolun mutfağıdır. Siz mutfağı kapatırsanız, yemek pişmez. Bizi duyun. Halı sahalar, kafeteryalar açık, ampute ligi oynanıyor ama amatör lig yok. Neden, çünkü virüs var. Sadece virüs bize mi bulaşıyor?” dedi.

Başka bir amatör futbolcu Murat Tan ise bir sonuç elde edene kadar Riva’dan ayrılmayacaklarını dile getirerek, “8 aydır ailesine, hastasına, çocuklarına bakan insanlar var. 8 aydır ceplerine para girmiyor. Türkiye’de bütün branşlar açık. 14 kişi halı sahada zevkine maç yapıyor ama para kazanan amatörler maç yapamıyor. Güzel haberler bekliyoruz. Ailelerimizin kulağı burada. İyi haber almadan buradan ayrılmayı düşünmüyoruz” dedi.

FUTBOL - Dünya

Polonya Ligi takımlarından Pogon Szczecin’de 30 koronavirüs vakası

Polonya futbol liglerinin en üst seviyesi olan Ekstraklasa liginde 7. sırada bulunan Pogon Szczecin takımının 2 antrenörü, 21 futbolcusu ve 7 çalışanının covid 19 testi pozitif çıktı. Takımın bu hafta Lech Poznan ile yapacağı maçın ertelendiği açıklandı. Futbolcular evlerinde karantina atına alındı.

Ayrıca Polonya milli takımı teknik direktörü Jerzy Brzeczek’in de koronavirüse yakalandığı, bu nedenle 7 ekimde Finlandiya ile oynanacak maç öncesi takımı çalıştıramayacağı öğrenildi.

Premier Ligde ve Serie A’da gollü hafta

İngiltere Premier Lig'de ve İtalya Ligi Serie A’da üçüncü hafta maçları bol gollü geçti.

West Ham United, Wolverhampton’u 4-0’la, Aston Villa Fulham’ı 3-0’la, Lieicester City ise Manchester City’i 5-2 ile geçti. Liverpool Arsenal maçı 3-1 Liverpool galibiyetiyle sonuçlandı.

Serie A’da ise; Napoli Genoa’yı 6-0, Bologna Parmayı 4-1 yendi. Roma-Juventus maçı 2-2 beraberlikle tamamlandı.

MOTOR SPORLARI

Formula 1’de bu hafta Rusya-Sochi GP’si düzenlendi. Lewis Hamilton’ın birinci başladığı yarışı Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı. Yarışa birinci başlayan Hamilton ise yarış öncesi yanlış start antrenmanı yaptığı için on saniye ceza aldı fakat buna rağmen yarışı üçüncü bitirme başarısı gösterdi. Verstappen ise ikinci oldu.

Bu hafta İspanya’nın Katalonya bölgesindeki pistte gerçekleşen Moto GP yarışında ise Fabio Quartararo haftalar sonra galibiyete uzandı. Joan Mir ikinci, Alex Rins ise üçüncü oldu.

Yarışa ikinci başlayan Valentino Rossi ise 200. podyumuna çok yaklaştığı sırada bir kaza yaşadı ve yarış dışı kaldı.

BASKETBOL

Türkiye Basketbol Ligi başladı

ING Basketbol Süper ligi bu hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Geçen yılın şampiyonu Anadolu Efes Galatasaray’ı 80-56 ile yendi. BSL’nin diğer öne çıkan karşılaşmalarında ise Bursaspor Beşiktaş’ı 89-73 ile mağlup ederken, Tofaş - Bahçeşehir Koleji maçı 73-84 bitti.

NBA

NBA’de 2019-2020 sezonunun ilk finalisti Los Angeles Lakers oldu. Lakers 5. maçında Denver Nuggets’ı 117-107’lik skorla geçti.

NBA'de Doğu Konferansı şampiyonu ise play-off final serisinin 6. maçında Boston Celtics'i 125-113 mağlup ederek seriyi 4-2'ye getiren Miami Heat oldu. 6 yıl sonra finale yükselen Miami Heat böylece Los Angeles Lakers'ın rakibi oldu.

Lakers ile Miami Heat arasındaki NBA final serisinin ilk maçı,1 Ekim Perşembe günü Türkiye saati ile 04.00'te oynanacak.

VOLEYBOL

Mislicom Sultanlar Liginde beşinci hafta maçları oynandı

Bu sezon Mislicom Sultanlar Ligi ismi ile anılacak olan Kadınlar Voleybol Süper Ligi beşinci hafta maçlarında Fenerbahçe Opet PTT’yi 3-0’lık skorla yendi. Eczacıbaşı Vitra deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-0, Galatasaray HDI Sigorta da İlbank'ı 3-1'lik skorla mağlup etti.

BİSİKLET

Tour de France 2020, Sloven bisikletçi Tadej Pogačar’ın kazandığı genel klasman (sarı mayo) şampiyonluğuyla son buldu. Yarışta zaman zaman geriye düşen Pogacar ataklarıyla tekrar öne geçebilmişti. Normalde temmuz ayında yapılan yarışlar bu yıl pandemi nedeniyle eylül ayına kaydırılmıştı. Tour de France, yol bisikletçiliğinin en prestijli yarışı kabul ediliyor.

DAHA FAZLA