Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Sporda öne çıkan başlıklar, her hafta salı günü Kemal Güllü tarafından hazırlanan "Spor Panorama"da okurlarımızla buluşuyor.

Kemal Güllü

DALIŞ

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika’da rekor kırarak şampiyon oldu.

Dünya rekoru denemesi için Meksika'ya gidip 6 aydır hazırlıklarını orada sürdüren milli serbest dalışçı Fatma Uruk, burada düzenlenen uluslararası bir yarışmada Sabit Ağırlık Çift Palet kategorisinde 60 metreye dalarak Türkiye rekoru kırdı ve birinci oldu. Rekor daha önce 50 metre idi.

NBA

-Milwaukee Bucks takımının Nijerya asıllı oyuncusu Yannis Adetokunbo NBA'de sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Bununla birlikte bu sezon yılın savunmacısı ödülünü de alan Adetokunbo, tarihte aynı sezonda iki ödülü de kazanan üçüncü oyuncu oldu.

Konferans Serisi Finalleri Devam Ediyor

-Los Angeles Lakers, Denver Nuggets'ı 105-103 yenerek Batı Konferansı Final Serisi'nde 2-0 öne geçti.  Lakers bu galibiyeti Anthony Davis'in son saniyede attığı üçlükle elde etti.

-Doğu Konferansında ise Miami Heat'i 117-106 mağlup eden Boston Celtics final serisindeki ilk galibiyetini alırken seri, Heat'in 2-1 üstünlüğüyle devam ediyor.

The Last Dance Emmy ödülü kazandı

Efsanevi basketbolcu Michael Jordan’ın Chicago Bulls takımında oynadığı yılları konu alan The Last Dance belgeseli, En İyi Belgesel/Kurgusal Olmayan Program kategorisinde Emmy ödülü kazandı. Belgesel 10 bölümden oluşuyor ve 2019 yılında tamamlanıp yayınlandı.

BİSİKLET

2020 Tour de France genel klasman şampiyonluğunu, UAE-Team Emirates'in 21 yaşındaki bisikletçisi Tadej Pogačar kazandı. Bu şampiyonlukla Pogačar, Fransa Bisiklet Turu'nda birinciliğe ulaşan ilk Slovenya doğumlu bisikletçi olurken puan klasmanını ve gençler klasmanlarını da lider tamamladı.

Pogačar, Tur’un 20. etabında Primož Roglič’ten 57 saniye geride olmasına karşın yaptığı atakla yarışı 1 dakika 56 saniye farkla bitirme başarısı gösterdi. Bu sonuçla Pogačar, 1904’ten bu yana bisiklet tarihinin en genç şampiyonu oldu.

FUTBOL

Türkiye Süper Ligi'nde 2. Hafta Tamamlandı

Üç büyük kulüpten ikisi, Beşiktaş ve Fenerbahçe haftayı beraberlikle kapatırken, Galatasaray ilk iki haftadan galibiyetle ayrılıp averajla liderliğe oturdu. Geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehirspor ilk haftayı olduğu gibi bu haftayı da mağlubiyetle tamamladı lig sonuncusu oldu.

Sakaryaspor’da 3 futbolcunun covid19 testi pozitif çıktı, Sergen Yalçın iyileşti

TFF 2. Lig takımlarından Sakaryaspor, 3 futbolcusunun covid19 testlerinin pozitif çıktığını resmi sosyal medya hesabından açıkladı. Oyuncuların isimleri açıklanmazken, tedavi sürecinin derhal başlatıldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz haftayı koronavirüse yakalanması nedeniyle karantinada geçiren Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın’ın ise son yapılan testlerinin negatife döndüğü, hastalığı atlattığı açıklandı.

Cengiz Ünder Leicester City’ye Transfer Oldu

Roma takımında forma giyen millî futbolcu Cengiz Ünder, 3 milyon euro kiralama ücreti ve 25 milyon euro satın alma bedeli karşılığında Leicester City'e transfer oldu.

Bucaspor ve Altınordu altyapısından yetişen Ünder, 2016-2017 sezonu öncesinde Başakşehir takımına transfer olmuş, bir sezon Başakşehir’de oynadıktan sonra İtalya’nın Roma takımıyla üç yıllık sözleşme imzalamıştı.

Messi Barcelona’dan Ayrılıyor mu?

Bugüne dek birçok kez dünyada ve Avrupa’da yılın futbolcusu seçilen Lionel Messi’nin takımı Barcelona’dan ayrılacağı iddia ediliyor. Şampiyonlar Ligine çeyrek finalde, Bayern Münih’e 8-2 kaybederek veda eden Barcelona’da bir süredir kadroda büyük değişiklik yaşanacağı konuşuluyordu. Lionel Messi’nin de artık Barcelona’da mutlu olmadığı, ayrılmak istediği biliniyor. İngiliz basını Arjantinli oyuncunun Manchester City ile görüştüğünü iddia etti. Fakat Messi’nin kulübüyle yaptığı sözleşme gereği serbest kalma bedelinin 700 milyon euro olduğu, bu nedenle sözleşmesinin bitimini bekleyebileceği konuşuluyor.

VOLEYBOL

Kadınlar ve Erkekler Voleybol Liglerinde 3. Hafta Tamamlandı

16’şar takımdan oluşan Kadınlar ve Erkekler voleybol liglerinde 3. Hafta sonuçlarına göre kadınlar liginde ilk sırayı aynı puan ve averaja sahip Nilüfer Belediyesi ve Vakıfbank paylaşıyor. Erkekler Liginde ise Halkbank 3 haftayı da galibiyetle kapatarak lider durumda bulunuyor.

MOTOR SPORLARI

Toprak Razgatlıoğlu Kaza Geçirdi

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu İspanya’da ısınma turları sırasında kaza geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Katalunya-Barcelona pistinde 13. Virajda motordan düşen Razgatlıoğlu’nun ciddi bir durumunun olmadığı öğrenildi.

LeMans 24 Saat’te Salih Yolaç Birinci Oldu

Uluslararası Otomobil Federasyonu Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda 2019-20 sezonunun 7. ayağı, Fransa'nın Le Mans şehrinde düzenlendi. Salih Yolaç'ın da pilotları arasında bulunduğu TF Sport takımı, 2020 Le Mans 24 Saat Yarışı'ndaki GTE-Amatör kategorisinde birinci oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 5. yarışı olan Türkiye Rallisi sona erdi.

ATLETİZM

Vodafone 15'inci İstanbul Yarı Maratonu Tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Vodafone 15. İstanbul Maratonu 20 Eylül Pazar günü gerçekleşti. Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene kısıtlı kontenjanla ve çeşitli önlemler alınarak düzenlenen yarışta birinciliği kadınlarda Fatma Demir, erkeklerde ise Sezgin Ataç kazandı. Yarışta 2500 koşucu yer aldı.

DAHA FAZLA