Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

Kemal Güllü hazırladı | Spor Panorama: Bu hafta ne oldu?

İşte spor dünyasında bu hafta yaşananlar...

 

 

FUTBOL

Avrupa Ligleri Başladı

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Süper Ligi ile birlikte Avrupa’nın önemli ligleri de sezona start verdi. 11 ve 12 Eylül'de Türkiye dışında İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga ve Hollanda Eredivise liglerinde ilk maçlar oynandı. Almanya Bundesliga 18 Eylül'de, İtalya Serie A ise 19 Eylül'de oynanacak maçlarla sezonu açacak. Fransa Ligue 1 ise 21 Ağustos'ta başladı.

Alvaro Gonzales’e ırkçılık suçlaması

Fransa liginde geçtiğimiz Pazar oynanan ve Olympique Marsilya’nın 1-0 galip geldiği Paris Saint German –Olympique  Marsilya maçında, maçın sonlarında çıkan kavga sonucu beş oyuncu kırmızı kart gördü. Kırmızı kart gören oyunculardan Neymar, kavga sırasında Olympique  Marsilya oyuncusu Alvaro Gonzales’in kendisine ‘maymun’ dediğini iddia etti. Sahadan ayrılırken yan hakeme tepki gösteren Neymar daha sonra Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
“VAR'ın 'saldırganlığı’mı yakalaması kolay bir şey. Şimdi o ırkçının bana ' o... çocuğu maymun' demesini görmek istiyorum... İşte onu görmek istiyorum. Ne haber? Gökkuşağı Çalımı yapıyorum, cezalandırılıyorum. Küçük bir tokat için oyundan ihraç ediliyorum.”

Öte yandan Olympique Marsilya takımı yaptığı açıklama ile oyuncusu Alvaro Gonzales’e sahip çıktı ve ırkçılık iddiasına inanmadıklarını belirtti. Yapılan açıklamada özetle; kulübün ırkçılık karşıtlığının sembolü olduğu savunularak, "Alvaro Gonzalez, takım arkadaşlarının da onayladığı üzere, kulübe katıldığından beri günlük davranışlarıyla ırkçı olmadığını göstermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye

2020-2021 Sezonu Başladı

Türkiye Süper ligi 2020-2021 sezonu geçtiğimiz Cuma günü oynanan ve Fenerbahçe’nin galip geldiği Çaykur Rizespor – Fenerbahçe maçıyla başladı. Ligin üç büyük takımı ilk haftayı puan kaybı yaşamadan atlattı. Galatasaray kendi evinde Gaziantepspor’u 3-1 yendi, Beşiktaş da deplasmanda Trabzonspor’u aynı skorla mağlup etti. İlk hafta sonuçlarına göre birinciliği; Denizlispor’u 5-1 yenen Göztepe elde etti.

Ligin ilk haftasında hiçbir müsabakanın beraberlikle sonuçlanmamış olması dikkat çekti. Ayrıca süper lige bu yıl yükselen üç takım da galibiyet elde etti. Bu yıl tarihinde ilk kez süper lige yükselen Hatayspor geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i 2-0 mağlup etmeyi başardı.

 

Sergen Yalçın koronavirüse yakalandı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın Trabzonspor maçından iki gün önce yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bu nedenle Trabzonspor maçında kulübedeki yerini yardımcısı Murat Şahin’evbıraktı. Bu arada Sergen Yalçın’da hiçbir belirti görülmediği, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Futbola Dönüş Protokolü’ çerçevesinde futbolcu ve antrenörlere rutin olarak yapılan Covid-19 testi ile durumun anlaşıldığı açıklandı.

MOTOR SPORLARI

Formula 1'de Toskana GP'sini Mercedes takımından Lewis Hamilton kazandı. İkinciliği yine Mercedes takımından Valtteri Bottas elde etti. Üçüncü ise Red Bull'dan Alex Albon oldu.

Ayhancan Güven birinci oldu

Milli yarışçı Ayhancan Güven, Porsche Carrera Kupası'nın ilk yarışında birinci olurken ikinci yarışı beşinci sırada tamamladı. Babası da yarış pilotu olan Ayhancan Güven henüz 22 yaşında ve Red Bull takımında yarışıyor.

13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek Türkiye GP'sinin bilet fiyatları da açıklandı. Buna göre göre en ucuz bilet 90, en pahalı bilet ise 1900 lira olacak.

TENİS

Naomi Osaka şampiyon oldu, ırkçılığa dikkat çekti

ABD Açık Tek Kadınlar Finali'nde Naomi Osaka, rakibi Victoria Azarenka'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Osaka bu galibiyetle ikinci ABD Açık şampiyonluğunu ve üçüncü Grand Slam şampiyonluğunu elde etti. Ayrıca Osaka, ırkçılığa dikkat çekmek için turnuva boyunca çıktığı 7 maçta George Floyd dahil ırkçı cinayetlere kurban giden 7 kişinin adının yazılı olduğu maskeleri taktı.

 

BASKETBOL

NBA

Batı Konferansı ilk finalisti Los Angeles Lakers oldu

Serinin beşinci maçında Houston Rockets'ı 119-96 mağlup eden Los Angeles Lakers bu sonuçla Batı Konferansı finaline yükseldi. Lakers'ın rakibi Denver Nuggets ve Los Angeles Clippers arasında oynanacak yedinci maçın ardından belli olacak.

Doğu Konferansı Finalistleri Boston Celtics ve Miami Heat oldu

Yedinci maçta Toronto Raptors'ı 92-87 mağlup eden Boston Celtics, Doğu Konferansı finalinde geçen hafta Milwaukee Bucks'ı 103-94 yenen Miami Heat ile oynayacak.

İspanya Basketbol Süper Kupası Real Madrid’in

İspanya Basketbol Süper Kupası finalinde Real Madrid rakibi Barcelona'yı 72-67 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Bu galibiyetle Real Madrid bu kupayı üst üste üçüncü kez kazanma başarısı göstermiş oldu.

 

DAHA FAZLA