‘Kedidir kedi’: Erdo-gone yazısı dergi kapattırdı

‘Kedidir kedi’: Erdo-gone yazısı dergi kapattırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi "Erdo-Gone!(Erdoğan gitti); inşallah, maşallah" yazılı görsel nedeniyle kapatıldı.

İBB Kültür A.Ş tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, yönetmen Ceyda Torun’un İstanbul’u kedilerin gözünden anlattığı filminin tanıtıldığı iç sayfalarında yer alan “Erdo-Gone (Erdoğan gitti) inşallah maşallah” duvar yazısı önündeki kedi görseli nedeniyle kapatıldı.

Dergi çalışanı 3 kişinin de işten çıkarıldığı öğrenildi. İki hafta raflarda kalan dergi toplatıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, son sayısındaki akıl ve iz'andan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır. Derginin içerikten sorumlu Yayın Koordinatörü, Yazı İşleri Müdürü ve editörünün iş akitleri feshedilmiştir. Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

TOPBAŞ: HEDEFE KONDUK AMA ANLAMADIK

Derginin kapatılması hakkında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş "

Çok üzücü bir olay olarak gördüm. 2014'de göreve başladığım günden beri zaman zaman ve son dönemde artarak, şahsıma ve belediyeye karşı ciddi bir provakosyon var. Hedefe konduk ve anlamak mümkün değil. Bu dergide yaşanan olay da ahlaksızlık. Tabi ki suç duyurusunda bulunarak bunun gereği yapılacak" dedi.

DAHA FAZLA