KDHC'den ABD'ye uyarı: 'Kırmızı çizgileri zorluyorsunuz'

KDHC'den ABD'ye uyarı: 'Kırmızı çizgileri zorluyorsunuz'

KDCH, ABD'nin faaliyetlerine karşı sert bir uyarıda bulundu.

İleri - Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin yarımadadaki "düşmanca" faaliyetlerinin kırmızı çizgileri zorladığı uyarısında bulundu.

KDHC resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre; ABD ve müttefiklerinin bölgede gerilimi artıran askeri hamlelerine dikkat çeken KDHC Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "ABD ülkemizi şeytanlaştırmak için çok çaba harcıyor. Sömürgeleriyle birlikte 'insan hakları' söylemi, yaptırımlar ve askeri manevralar da dahil olmak üzere topyekun bir şekilde saldırıyor" denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın 31 Ocak'ta Güney Kore'ye yaptığı ziyarette beşinci nesil savaş uçakları gibi stratejik birimleri konuşlandıracaklarını ilan etmesine ilişkin "Hiç tereddütsüz ülkemize karşı nükleer silah kullanımından da bahsetti. Bu, Kore yarımadasının devasa bir bölgesine dönüşmesiyle sonuçlanacak bir senaryonun tezahürüdür" ifadeleri kullanırken, söz konusu girişimlere karşı atılacak adımlar da şu şekilde sıralandı:

"ABD'nin her zamankinden daha belirgin KDHC karşıtı politikasına karşı durmak için ilkeli duruşumuzu bir kez daha netleştiriyoruz. Birincisi, ABD'nin herhangi bir askeri girişimine nükleer caydırıcılık da dahil topyekun çatışma ilkesiyle en sert tepki verilecek. ABD, Kore yarımadasına ve çevresine stratejik birimlerini sokmaya devam ederse, KDHC ilgili caydırıcılık kuvvetlerinin varlığını da daha net hâle getirecek. İkincisi, bu düşmanca politikalar sürdüğü müddetçe herhangi bir diyalog olmayacak."

ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik tehdidi ne kadar tehlikeli olursa, ABD'nin bununla doğru orantılı olarak karşı karşıya kalacağı daha güçlü geri tepme olacaktır.