KDHC tarihinin en yüksek irtifalı füze denemesini gerçekleştirdi

KDHC tarihinin en yüksek irtifalı füze denemesini gerçekleştirdi

KDHC'nin yeni bir füze denemesi gerçekleştirdiği belirtildi. Yörüngeye doğru fırlatılan füzenin KDHC'nin en yüksek irtifalı füze denemesi olduğu bildirildi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) eylül ayında gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin ardından 2 ay sonra bir deneme daha gerçekleştirdi. 

Yörüngeye doğru fırlatılan füze, 53 dakikalık uçuş süresi boyunca 4 bin 500 kilometre ilerleyerek, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinden 10 kat yüksek bir irtifaya ulaştı. 

KDHC tarihinin en başarılı ve en yüksek irtifalı füze denemesinde Kıtalararası balistik füze gücüne ve menziline sahip bir füzenin kullanıldığı belirtildi. 

KDHC'nin ABD'nin doğu sahillerinin vuravileceği yönünde ABD'li askeri uzmanların 'uyarılarının' bulunduğu bir süreçte gerçekleştirilen füze denemesine ilk tepki ABD'den geldi. 

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, füzenin hala havada olduğu ABD Başkanı Donald Trump'ın konuya ilişkin bilgi aldığını açıkladı. Trump'ın "bu konuyla 'ilgileneceğini'" söylediği belirtildi.