KDHC, Güney Kore'nin 'idam ettiler' dediği yöneticinin konser fotoğrafını paylaştı

KDHC, Güney Kore'nin 'idam ettiler' dediği yöneticinin konser fotoğrafını paylaştı

KDHC devlet medyası, idam edildiği öne sürülen KDHC lideri Kim Jong-un'un ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim Hyok-chol'u bir konserde gösteren fotoğraf yayımladı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) devlet medyası, idam edildiği öne sürülen KDHC lideri Kim Jong-un'un ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim Hyok-chol'u bir konserde gösteren fotoğraf yayımladı.

Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo'da çıkan, KDHC'nin ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim'in iki ülke arasındaki ikinci nükleer zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dışişleri bakanlığında çalışan 4 kıdemli yetkili ile Pyongyang yakınındaki Mirim Havaalanı'nda infaz edildiğine ilişkin haberin ardından KDHC devlet medyası, diplomatın KDHC lideri Kim ile davetliler arasında olduğu bir konserin fotoğraflarına yer verdi.

Fotoğrafta özel temsilci Kim'in, ordu mensuplarının eşleri tarafından düzenlenen konserde KDHC lideri Kim ile protokol sıralarında sanatçıları alkışladığı görülüyor.

Güney Kore gazetesinde yer alan haberde, zirve sırasında Kim'in çevirmenliğini yapan Shin Hye Yong'ın da zirve sonrası "otoriteye karşı gelmek" suçlamasıyla esir kampına yollandığı ileri sürülürken, Kim'in kız kardeşi Kim Yo-jong'ın ise Hanoi zirvesinden bu yana hiç görülmediği belirtilmişti.