Kaz Dağları'nı savunanlar İskele Meydanı'nda bir araya geldi

Kaz Dağları'nı savunanlar İskele Meydanı'nda bir araya geldi

Kaz Dağları Dayanışması, Kaz Dağları'nda çevre katliamına yol açan şirketin ruhsatının yenilenmemesi için Çanakkale İskele Meydanı'nda miting düzenledi.

İleri Haber

Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak çevre katliamına yol açan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin ruhsatının yenilenmemesi için yapılması kararlaştırılan mitingin, ​Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi'nin Çanakkale Belediyesi'yle işbirliği içinde hareket ederek iptal edilmesinin ardından Kaz Dağları Dayanışması ve sivil toplum kuruluşları (STK) Çanakkale İskele Meydanı'nda miting düzenledi.

Daha önce Alamos Gold adlı şirketin ruhsatının yenilenmemesi için 12 Ekim'de yapılması kararlaştırılan eylem, ​Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi, Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Çanakkale Belediyesi ile birlikte alınan karar doğrultusunda yapılan açıklamayla ileri bir tarihe ertelenmişti. Yapılan açıklamada, eylemin ileri bir tarihe ertelenme sebebinin Türkiye'nin Suriye'ye yönelik yapılan askeri harekat olduğu ifade edilmişti.

Belediyenin mitingi ertelemesinin ardından Kaz Dağları'nda nöbet tutanlar geri adım atmayarak bugün saat 13.00 İskele Meydanı'nda bir araya geldi. 

DAHA FAZLA