'Kaz Dağları'ndaki talana dur' diyenler Yoğurtçu Parkı'nda buluşacak

'Kaz Dağları'ndaki talana dur' diyenler Yoğurtçu Parkı'nda buluşacak

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, Kaz Dağları’ndaki doğa talanına dur demek ve şirketin maden ruhsatının iptali için 5 Ekim’de Yoğurtçu Parkı’na çağrı yaptı.

İleri Haber

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak çevre katliamına yol açan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin sürdürdüğü doğa talanına dur demek ve şirketin maden ruhsatının iptali için 5 Ekim’de Yoğurtçu Parkı’na çağrı yaptı.

Çanakkale il merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kaz Dağları Kirazlı mevkiinde, siyanürle altın aramak için 2 bin dönümlük binlerce ağaç kesilmiş ve cehennem çukurları kazılmıştı. Binlerce ağaç ise kesilme sırasını bekliyor...

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması'nın çağrısı şu şekilde:

"5 Ekim Cumartesi Günü Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda “Alamos Gold’a dur” demek için buluşuyoruz. Sanatçı dostlarımızın katkısıyla gerçekleştireceğimiz etkinlikte sesimiz hep birlikte bir kez daha yükselteceğiz ve şirketin 13 Ekim’de yenilenecek ruhsatının iptalini talep edeceğiz.

Erkut Küçükşahin, Kardeş Türküler, Ne Münasebet, No land, Salih Yılmaz, Yeni Türkü ve bir dizi sanatçı, yazar, aktivist dostumuzun destek vereceği buluşmamıza  katılımınızdan mutluluk duyacağız."

DAHA FAZLA