Kaz Dağları’nda ağaç katliamına devam ediliyor!

Kaz Dağları’nda ağaç katliamına devam ediliyor!

Kirazlı-Balaban mevkii olarak bilinen alanda Alamos Gold adlı Kanadalı şirket tarafından sürdürülen metalik madencilik faaliyeti durdurulmasına rağmen ağaç katliamı devam ediyor.

Kanadalı şirket Alamos Gold adlı şirketin işletme ruhsatının yenilenmemesi sonucunda bölgede yürütülen işlemler durmuş ve şirket projeyi askıya almıştı. Ancak Alamos Gold’un taşeronu olan Doğu Biga Madencilik A.Ş.’nin 13 Ekim’de İşletme Ruhsatı süresinin dolması ve sürenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından uzatılmamasına ve firmanın faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasına rağmen ağaç kesimlerinin devam ettiği görüldü.

Bugüne kadar Kirazlı Altın Madeni Projesi Çevre Etki Değerlendirme  (ÇED) Alanı sınırları içerisinde Tema Vakfı’nın daha önce yaptığı ölçümlere göre 197 bin, Türkiye Ormancılar Derneği’ne göre de 347 bin ağacın kesildi. 200 hektarın üzerindeki alanda orman ekosistemi yok oldu.

Kaz Dağları Dayanışması konu ile ilgili kesimin video görüntülerini kaydedip 30 Kasım’da Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına toplu suç duyurusunda bulundu.

‘HER AĞACI SAVUNACAĞIZ’

30 Ekim tarihinde de suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Kaz Dağları Dayanışması şikayetlere rağmen kamu idaresi tarafından hiçbir işlem yapılmadığını ve katliama seyirci kalındığını belirtti.

“Her ağacı tek tek savunmaya devam edeceğiz” diyen yaşam savunucuları, yetkilileri sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmaya çağırdı.