Kaz Dağları için İstanbul'dan Ankara'ya yürümek isteyen 8 kişi serbest bırakıldı

Kaz Dağları için İstanbul'dan Ankara'ya yürümek isteyen 8 kişi serbest bırakıldı

Kaz Dağları'nda doğa katliamına engel olmak üzere düzenlenen etkinlik sonrası Ankara'ya yürümek istediği için gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

İleri Haber

İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Kaz Dağları'ndaki altın arama faaliyetleri sonucu meydana gelen doğa katliamına engel olmak üzere düzenlenen etkinlik sonrası Ankara'ya yürümek istediği için gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

Kazdağları için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe çıkan Koray Türkay, Kerem Gürsu, Eymen Demircan, Kaan Meriç, Canan Hakko, Murat Akbaş, Onur Akceylan ve Cenk Usta'nın yürüyüşü polis tarafından engellendi. Yürüyüşlerine izin verilmeyen 8 kişi polis tarafından gözaltına alınarak geceyi karakolda geçirdi. 

Duruma tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden, "Katliam yapanların değil katliamı durdurmak için yola çıkanların gözaltına alındığı bir hukuksuzluk sistemi" paylaşımında bulundu.

KADIKÖY DEMOKRASİ MECLİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kadıköy Demokrasi Meclisi’nden gözaltılara ilişkin açıklama yapıldı: “Bugün Kazdağları için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe çıkan Koray Türkay, Kerem Gürsu, Eymen Demircan, Kaan Meriç, Canan Hakko, Murat Akbaş, Onur Akceylan ve Cenk Usta olmak üzere 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Yürüyüş Maltepe sahile ulaştığında terörle mücadele polisleri dağılmalarını istemiş bunun üzerine gözaltı işlemi yapılmıştır. 8 arkadaşımız Küçükyalı Polis Merkezine getirildi. Buradan Vatan Emniyet’e götürülecekleri ve savcılığa götürülecekleri bilgisi avukatımız aracılığıyla iletildi. Arkadaşlarımızın herhangi bir sorunu şuan bulunmamakta. Her Yer Kazdağları, Her Yer Direniş!”

Kadıköy Demokrasi Meclisi, gözaltına alınan yurttaşlar için saat 14.00'da Çağlayan Adliyesi'ne çağrıda bulundu. Sosyal medyadan duyurulan çağrıda, "Arkadaşlarımızı değil Kazdağları'ndaki katliamı durdurun!" denildi.

 

DAHA FAZLA