Kaz Dağları için eylem çağrısı: Alamos Gold'un ruhsatını yenilemeyin!

Kaz Dağları için eylem çağrısı: Alamos Gold'un ruhsatını yenilemeyin!

Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak binlerce ağcı katleden Alamos Gold şirketinin maden ruhsatı süresi 13 Ekim’de doluyor. Çevreciler, Bakanlık tarafından ruhsatın yenilenmemesi için bir gün önce, yaklaşık 30 bin kişinin katılacağı, “Su ve Vicdan Nöbeti” eylemi yapacak.

Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayarak çevre katliamına yol açan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin, 10 yıllık maden ruhsatının süresi 13 Ekim’de doluyor. Bakanlık tarafından ruhsatın yenilenmemesi için çevreciler bir gün önce, yaklaşık 30 bin kişinin katılacağı, “Su ve Vicdan Nöbeti” eylemi yapacak.

12 EKİM'DE CUMHURİYET MEYDANI'NA

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuyla ilgili olarak, “Vicdanınızın ve yurttaşın sesini dinleyin ve ruhsatı yenilemeyin. Onlar gidecek ve bizler onların bıraktığı o katliamla yaşamak zorunda kalacağız” dedi. Başkan Gökhan, 12 Ekim’de herkesi Cumhuriyet Meydanı’na davet etti.

'BAKANLIĞI RUHSATI YENİLEMEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan da, “Bizler doğa ve yaşam mücadelemizi, binlerce yıldır bu toprakların can damarı olan, ‘bin pınarlı İda’yı, Kaz Dağları’nı savunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bakanlığı da ruhsatı yenilememeye çağırıyoruz” dedi.