Kayyumun tacizci müdürü, hakkında soruşturma sürerken emekli edildi

Kayyumun tacizci müdürü, hakkında soruşturma sürerken emekli edildi

Mardin kayyumu Mustafa Yaman tarafından belediye iştirakinin başına getirilen ve ardından taciz skandalıyla gündeme gelen polis memuru Ercan Uysaler’in, hakkındaki idari soruşturma sürerken emekliliğe ayrıldığı öğrenildi.

Mardin kayyumu Vali Mustafa Yaman tarafından belediye iştiraki Kent A.Ş.'de müdür yapılan ve kadın çalışanı taciz ettiği ortaya çıkan polis Ercan Uysaler, hakkındaki idari soruşturma devam ederken emekliliğe ayrıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından, önceki kayyumluğu döneminde belediye iştiraki olan Kent A.Ş.'de müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler’in emekliliğe ayrıldığı öğrenildi.

Kayyum döneminde müdür olarak görevlendirildikten sonra gazeteci Sedat Sur tarafından yayınlanan ses kayıtlarıyla kadın çalışan D.S.'yi taciz ettiği ortaya çıkan Uysaler, açığa alındıktan sonra idari soruşturmanın sona ermesini beklemeden emekliliğini istedi. Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK); Uysaler’in emekliliğini onayladı.

3 EKİM’DE MAHKEMEYE ÇIKACAK

Kadın çalışan D.S.'yi taciz ettiğine dair ses kayıtları da ortaya çıkan Uysaler hakkında bir süre önce Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonrası Uysaler hakkında “Basit Cinsel Saldırı” suçlamasıyla iddianame hazırlanmış ve iddianame Mardin 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. 

Kayyum Mustafa Yaman gibi Çorum’un Osmancık nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıkan Uysaler, 3 Ekim 2019 tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.