Kayyumun işe geri aldığı AKP'li anne ve kızının hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı

Kayyumun işe geri aldığı AKP'li anne ve kızının hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumun yeniden işe aldığı AKP Kızıltepe eski Kadın Kolları Başkanı ile kızının bir iş yerinde hırsızlık yaptıkları anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde 'ahlaki kurallara aykırı davranış' gerekçesiyle işine son verilen ve kayyumun yeniden işe aldığı AKP Kızıltepe eski Kadın Kolları Başkanı S.B. ve kızının bir iş yerinde hırsızlık yaptıkları anlara dair görüntülere ulaşıldı.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin HDP yönetimine geçmesiyle, kayyumun işe yerleştirdiği bazı kişilerin 'ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlar' nedeniyle işine son verilmişti. Ancak belediyeye yeniden kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, hırsızlık yaptıkları tespit edilen bu kişileri yeniden işe aldı.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Kayyum tarafından tekrardan işe alınanlar arasında AKP’nin Kızıltepe eski İlçe Kadın Kolları Başkanı olan S.B. ile kızı B.Y.’de bulunuyordu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, söz konusu anne ve kızının Kızıltepe’de bulunan Mova Park AVM’deki bir iş yerinde hırsızlık yaptıkları anlara dair görüntülere ulaşıldı. Bir kozmetik mağazasına giren anne ve kızının raflarda bulunan kimi ürünleri gizlice çantalarına koydukları anlar işyerinin güvenlik kameralarına takıldı.

İŞYERİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Görüntülere yansıyan bu hırsızlık olayına rağmen işyeri sahiplerinin anne ve kızından şikayetçi olmadığı öğrenildi.

İşyerinin bir yetkilisi ise olayı doğruladı. Bu tür olaylarda genelde kurumsal olarak suç duyurusu yapıldığını, ancak bu olayda neden yapılmadığını kendilerinin de bilmediğini ifade eden yetkili, olayın kamuoyuna nasıl yansıdığını da bilmediğini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden HDP'li yönetimi tarafından aynı gerekçe ile işten çıkarılan kimi personeller de daha önce, “Şehit yakını olduğumuz için işten çıkarıldık” demişti. Ancak söz konusu isimlerin de belediyeye ait yardım kolilerini çalarken kameralara yakalandıkları ve bu gerekçelerle işten çıkarıldıkları ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüntüler, yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.