Kayyumları protesto ettiği için yargılanan kadınlar beraat etti

Kayyumları protesto ettiği için yargılanan kadınlar beraat etti

İstanbul’da HDP’li belediyelere kayyum atanmasını protesto ettiği için gözaltına alınmaları sonrası yargılanan kadınlar beraat etti.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul’da Diyarbakır, Van ve Mardin'de HDP’li belediye başkanlarının görevlerinden alınması ve yerlerine atanan kayyumlara karşı Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla yapılan eyleme polis saldırısında gözaltına alınan kadınlar, yargılandıkları davada beraat etti.

24 Ağustos 2019’da Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla Beşiktaş’ta yapılmak istenen kayyum protestosuna da polis saldırmış, saldırı sırasında 20 kadın ve üç gazeteci de gözaltına alınmıştı. Kadınların Beşiktaş Meydanı’nda açıklama yapmalarına izin vermeyen polis İskele’de açıklama yapabileceklerini söylemiş ve kadınlar İskele’ye geldiklerinde ise polis tarafından saldırıya uğraşmışlardı. “Direne direne kazanacağız”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları atan kadınlar polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Kadınların gözaltına alınmasının ardından açılan ‘’2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’’ davasında bugün 4. duruşma yapıldı. Kararın verildiği duruşmada mahkeme, yargılanan kadınların beraatine hükmetti.

DAHA FAZLA