Kayyumlara karşı Demokrasi Nöbeti 43'üncü gününde

Kayyumlara karşı Demokrasi Nöbeti 43'üncü gününde

Diyarbakır, Van ve Mardin'e atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 43 gündür devam ediyor.

Diyarbakır ve Mardin ile birlikte büyükşehir belediyesine kayyum atanan Van’da, kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 43'üncü gününde devam etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu ilçe binası önünde tutulan nöbete HDP'li vekiller Murat Sarısaç, Musa Farisoğulları, Barış Anneleri, TJA’lı kadınlar ile yurttaşlar katıldı. 

"Kayyum idaresi değil, halk iradesi" yazılı bir pankart taşınan nöbette konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Kürt halkının yıllardır bedel ödeyerek savunduğu demokratik ve özgür yaşam için 43 gündür alanlarda olduklarını ifade etti. Kürt halkının maruz kaldığı zulüm politikalarına bugüne kadar baş eğmediğini söyleyen Farisoğulları, bundan sonra da boyun eğmeyeceğini vurguladı. Ancak Kürt halkının değerlerinin ayaklar altına alındığını ve kazanımlarının zorla ellerinden alınmaya çalışıldığını belirten HDP’li vekil, “Kürt halkı ve demokrasi çevreleri çok zor bir tarihi dönemeçten geçiyor. AKP-MHP faşist bloğu, Kürt halkının iradesi nerede öne çıksa oraya saldırıyor. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’a yapılan operasyonların nedeni de budur” diye konuştu. (MA)