Kayyuma karşı 53 gündür devam eden Demokrasi Nöbeti'ne yasak geldi

Kayyuma karşı 53 gündür devam eden Demokrasi Nöbeti'ne yasak geldi

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması sonrası başlayan eylemler, valilik kararlarıyla yasaklandı. Ardından HDP il binası önünde yapılan eylemde 25 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması sonrası başlayan ve 53 gündür Diyarbakır'daki Lise Caddesi'nde devam eden Demokrasi Nöbeti'ne valilik tarafaından yasak getirildi.  

Diyarbakır'da bugünkü eylem öncesinde nöbet tutulan Lise Caddesi polisler tarafından bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Yine cadde ve caddeye çıkan sokakların başına çok sayıda polis, zırhlı araç ve TOMA’lar yerleştirildi. HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ile Remziye Tosun’un yanı sıra yurttaşlar ile gazetecilerin de alana girmesine izin vermeyen polis, eylemin valilik kararıyla yasaklandığını belirtti.

25 GÖZALTI

HDP milletvekilleri ve yurttaşlar, alana girişlerine izin verilmeyince açıklama yapmak üzere HDP Diyarbakır İl Binası önüne geçti. Burada toplanan partililer ve yurttaşlara, tazyikli su sıkıldı. Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları'nın da katıldığı eylemde 25 kişi gözaltına alındı.
 
Mezopotamya Ajansı'ndan Muhabir Fethi Balaman'ın da haber takibi sırasında polis şiddetine maruz kaldığı öğrenildi. 
 
GÖZALTINA ALINANLAR

Polis müdahalesi sırasında gözaltına alınanlarda bazılarının isimleri şöyle:

''Lice Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Nevriye Çur, Fatma Kavmaz, Mahmut Azarak, Yunus Özdemir, İbrahim Kaya, Muhammet Erlos, Hüseyin Aytekin, Yusuf Andan, Şeriban Zuğurli, Zülküf Birgül, Yusuf Ziya Yavuz, Halef Caluş, Ceylan Aslan, Tahsin Dorat, M. Sait Demir, A. Bari Mavlay, Emine Kaya.”

MARDİN VE VAN’DA DA EYLEMLER YASAKLANDI

Mardin’de Karayolu Parkı’nda gerçekleşen eyleme de Mardin Valiliği tarafından yasak getirildi. Van’da da 52 gündür devam eden kayyum protestoları bugün engellendi. HDP İpekyolu İlçe Binası önünde toplanan HDP'lilerin eylemine polis tarafından izin verilmedi.